Lesníci začnou vánoční stromky prodávat v pátek. Jaké budou ceny?

Prodej vánočních stromků z městských lesů začne v pátek.
Prodej vánočních stromků z městských lesů začne v pátek. | autor: Městské lesy

Jen pár dní před první adventní nedělí bude zahájen prodej vánočních stromků z hradeckých městských lesů. I letos budou k dispozici různé druhy jehličnanů z lesů i plantáží. Ceny se oproti loňskému roku nezměnily, pohybují se v rozmezí od 250 do 600 korun podle druhu. Prodej bude zahájen 1. prosince v hájovně Marokánka, 4. prosince se začnou vánoční stromky prodávat v hájovně U Zeleného sloupku. Na obou místech budou stromky k dispozici až do vyprodání zásob.

Letošní vánoční stromky nabízené hradeckými lesníky, budou pocházet nejen z plantáží, ale i z lesa. Stejně jako v loňském roce, i letos půjdou do prodeje dva až dva a půl tisíce vánočních stromků. Zájemci si budou moci pořídit smrk, borovici, případně jedli, které ale budou v omezeném množství. „Jedlí z plantáží bude maximálně 200 kusů, protože roste nejdéle, přibližně osm let. Nejvíce bude smrku pichlavého a borovice černé, u obojího bude k mání 500 až 1000 kusů. Stromky budou řezány průběžně, podle odbytu,“ sdělil ředitel společnosti Městské lesy Hradec Králové Milan Zerzán.

S prodejem stromků se začne u hájovny Marokánka u Krňovic s prvním prosincovým dnem, otevřeno bude denně od 8 do 16.30. Hájovna U Zeleného sloupku na Novém Hradci Králové bude nabízet stromky od 4. prosince, a to vždy od pondělí do pátku v čase 8 až 16.30 a v sobotu od 8 do 12 hodin. V obou hájovnách bude prodej probíhat až do vyprodání zásob. Smrk ztepilý vyjde na 250 korun a borovice lesní bude nabízena za 300 korun. Jednotná cena 400 korun je stanovena u borovice černé a smrku pichlavého. Jedli kavkazskou z plantáže si budou moci zájemci odnést za 600 korun, jedli z lesa za 500 korun.

Kromě prodeje vánočních stromků chystají Městské lesy také prodej kaprů vylovených z lesních rybníků. K dispozici budou od 21. do 23. prosince na pěti místech v Hradci Králové. Hájovna Zelený sloupek bude nabízet Hradeckého kapra od 8 do 16 hodin. K sádkám u Datlíku bude možné zajet v době od 9 do 17.30. Kapra lze v uvedených dnech zakoupit také u staré radnice na Velkém náměstí, u OC Atrium a obchodního centra Orlice park mezi 9. až 17. hodinou. Cena za kilogram bude přibližně 135 korun. Milovníci ryb si budou moci objednat Hradeckého kapra také přes internet na stránkách www.hradeckykapr.cz. „Zákazníci si budou moci od 1. do 19. prosince vybrat váhovou kategorii, počet kusů, datum doručení a způsob platby. Platit bude možné kartou nebo hotově při převzetí,“ dodává ředitel Zerzán.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Ve městě se uklízí použitá pyrotechnika a Hradecké služby se chystají na svoz vánočních stromků

První dny nového roku jsou i v Hradci ve znamení úklidu. Technické služby Hradec Králové se věnují především důkladnému úklidu a odstranění zbytků po novoročních radovánkách. Ve druhém lednovém týdnu se zase začnou svážet vyhozené vánoční stromky. Z veřejných stanovišť je…
Čtěte více

ZVEME: Na vánoční trhy, procházku adventním Hradcem a koncert Dalibora Jandy

Druhý adventní víkend bude v Hradci Králové opět nabitý předvánočními akcemi. Dnes startují v historickém centru města vánoční trhy, Velké náměstí se zaplní stánky i kulturním programem, který potrvá až do Vánoc. Dalibor Janda v Hradci oslaví 70. narozeniny velkolepým koncertem,…
Čtěte více

Vánoční trhy omezí dopravu a parkování. Pojede na ně speciální autobusová linka

Prostory Velkého náměstí se ve dnech od 8. do 22. prosince zaplní prodejními stánky, atrakcemi a scénami s bohatým kulturním programem. S ohledem na předpokládaný velký počet návštěvníků vánočních trhů a jejich bezpečnost, bude omezen vjezd na náměstí pro všechna vozidla mimo…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme