Štítky: | Městské lesy | prodej ryb |

Ryby od hradeckých lesníků se staly hitem léta

Zájem o ryby z hradeckých lesů roste
Zájem o ryby z hradeckých lesů roste | autor: Městské lesy Hradec Králové

Nebývalý zájem zaznamenali královéhradečtí lesníci o pstruhy, které v nedávné době zařadili do své nabídky ryb. Týdně jich prodají kolem 50 kilogramů a zájem se stále stupňuje. Lesníci proto uvažují, že prodej čerstvých pstruhů na sádkách v hájovně u rybníka Datlík rozšíří o další nabídku dravých ryb. Kvůli tomu také chystají stavbu nových nádrží. Kromě ryb nabízejí hradecké městské lesy také luční med.

Na sádkách v hájovně u rybníku Datlík začaly Městské lesy Hradec Králové prodávat pstruhy až letos na jaře. Nabídku postupně rozšířili o koření na ryby, spouštějí systém věrnostních karet i dalších slevy. Teď se chystají i novinky v podobě rozšíření sortimentu o nové ryby.  „Chystáme rozšíření sortimentu o další druhy dravých ryb s nejkvalitnějším masem, například siveny nebo pstruhy lososovité. Postavíme pro ně na Datlíku další nádrže. Dravce zde chceme prodávat po celý rok, čímž doplníme tradiční celoroční prodej kaprů z našich rybníků,“ uvedl ředitel akciové společnosti Městské lesy Hradec Králové Milan Zerzán.

Společnost Městské lesy Hradec Králové zajišťuje celoroční prodej ryb vylovených z vlastních rybníků, probíhá každý čtvrtek od 14.00 do 18.00 nebo na objednávku v hájovně u rybníka Datlík. Pstruhy lesníci nakupují z kolowratských lesů, prodávají je za 155 korun za kilogram. Zakoupit si zde můžete také kapry, kteří do 2,5 kilogramů hmotnosti stojí 85 korun, výběroví 90 korun. „O odbyt čerstvých ryb nemají lesníci obavy. Kromě rostoucího zájmu veřejnosti budou ryby dodávat také do dřevěného objektu s občerstvením, který vzniká poblíž Svinar u lesního okruhu asfaltových lesních cest využívaných hojně cyklisty a bruslaři. Občerstvení by mohlo fungovat od konce léta a jeho provozovatel zde plánuje prodej grilovaných a uzených ryb právě od hradeckých lesníků,“ uvedl tiskový mluvčí hradeckého magistrátu Martin Černý.

Kromě ryb je v prodeji také hradecký med. Jde o luční med z luk evropsky významné lokality přírodní rezervace Mazurovy chalupy. Med lesníci prodávají na ředitelství společnosti na Novém Hradci každý všední den od 7 do 14 hodin.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Lesníci začnou vánoční stromky prodávat v pátek. Jaké budou ceny?

Jen pár dní před první adventní nedělí bude zahájen prodej vánočních stromků z hradeckých městských lesů. I letos budou k dispozici různé druhy jehličnanů z lesů i plantáží. Ceny se oproti loňskému roku nezměnily, pohybují se v rozmezí od 250 do 600 korun podle druhu. Prodej…
Čtěte více

Další tělocvična vznikla u běžeckého okruhu v městských lesích

V létě tohoto roku vznikl v hradeckých městských lesích 800 metrů dlouhý běžecký okruh se speciálním přírodním povrchem. V těchto dnech jej Městské lesy Hradec Králové doplnily o nové fitness prvky. Pro sportovce tak vznikl jedinečný prostor, který nabízí zdravý způsob…
Čtěte více

Vznik cyklostezky v lese komplikuje podzemní voda a chránění živočichové. Bude město ve výstavbě pokračovat?

Zhruba před rokem zahájilo město přípravné práce pro výstavbu nové cyklostezky od Zděné boudy k lesnímu hřbitovu. Proces výstavby se bohužel neobešel bez komplikací. Ačkoliv byl v projektu požadován hydrogeologický průzkum, nebyl projektantem proveden a na jaře letošního roku se…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme