Štítky: | Doprava | Mileta | křižovatka mileta |

Opravy křižovatky Mileta významně omezí chodce i cyklisty

Informace pomůže najít QR kód.
Informace pomůže najít QR kód. | autor: MMHK

Rekonstrukce jedné z největších křižovatek v Hradci - Mileta - už se blíží. V místě už probíhají přípravné práce a naplno opravy začnou 2. dubna. Omezení se nebude týkat pouze řidičů automobilů. Dotkne se citelně tranzitní dopravy, MHD i chodců a cyklistů. Dopravní situace a uzavírky se budou měnit dle jednotlivých etap. Město chce o všech změnách podrobně informovat, na svých webových stránkách dokonce zřídilo speciální odkaz, kde se nacházejí všechny informace týkající se křižovatky. Dostat se k nim lze snadno přes QR kód.

Rekonstrukce křižovatky Mileta v Hradci Králové, jejímž hlavním investorem je Ředitelství silnic a dálnic společně s městem a Královéhradeckým krajem, začne 2. dubna. Přípravné práce budou v okolí křižovatky probíhat již v průběhu března. V první etapě rekonstrukce bude průjezd křižovatkou možný pouze jedním, vnějším jízdním pásem. Uzavřena bude také část Hradecké ulice spojující křižovatku Miletu s vnitřním hradeckým okruhem v úseku po ulici Akademika Heyrovského. S dopravním omezením budou muset počítat řidiči, cyklisté i chodci, na změny se připravuje i hradecký dopravní podnik.

 Předpokládané termíny etap stavby

   Přípravné práce - 4.3. do 31.3.2024
   1. etapa - 2.4. do 30.4.2025
   2. etapa - 1.5.2025 – 30.4.2026
   3. etapa - 1.5.2026 – 31.12.2026

Opravy křižovtky citelně omezí chodce a cyklisty

Křižovatkou Mileta totiž budou mít možnost projíždět pouze automobily. Během její rekonstrukce je cyklistům, kteří jsou zvyklí využívat cyklostezku podél silničního okruhu v úseku od mostu u soutoku po okružní křižovatku Na Kotli, doporučena trasa podél Orlice. Pro pěší bude zřízený nový přechod přes silniční okruh u benzínové stanice, druhé místo pro přecházení je stávající přechod u zastávek MHD v blízkosti mostu u soutoku. Obchozí trasy pro pěší vedou podél fakultní nemocnice a severní částí Moravského Předměstí, kampusem UHK a areálem speciálních škol.

Schémata tras pro chodce a cyklisty budou v každé etapě přizpůsobena postupu stavebních prací. 

Obchozí trasy. Obchozí trasy.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
13.3.2024 07:57
Petr Slanina (neregistrovaný)
20.3.2024 21:12
Ondřej Flajšman (neregistrovaný)
Trase podél Orlice
Stezka pro chodce a cyklisty podél Orlice je již několik let žalostném stavu. Cyklista pokud je rozumný, tak to vezme po silnici! Chodci si musí dát bacha, aby si nezlomili nohu. Stromořadí je super, ale ty kořeny zákonitě asfalt rozlámou. Když už se pustili do takové megalomanské stavby, zajistit vhodné náhradní trasy už bylo nad jejich síly.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Opravy uzavřely Pražský most. Někteří řidiči zákaz nerespektují, tak padají první pokuty

Pouze od včerejšího dne je kvůli opravám uzavřen Pražský most v centru Hradce. Někteří řidiči však zákaz vjezdu nerespektují a padají pokuty. V dopravní špičce auta stojí v kolonách na Tylově náměstí a Tyršově mostě. Před pár dny se dopravní situace zkomplikovala i na křižovatce…
Čtěte více

Opravy Pražského mostu už se blíží. Nebude ale uzavřen pro všechny

Plánovaná údržba Pražského mostu v centru Hradce Králové začne 8. dubna. Dělníci se na mostě objeví ale už o víkendu 6. dubna, kdy budou zahájeny finální přípravné stavební práce bez dopravních omezení. Během oprav bude otevřená pouze jedna polovina mostu pro chodce, záchranáře…
Čtěte více

Dopravní chaos u hradeckých škol má mírnit plán mobility

Plná parkoviště, nebezpečně a často proti pravidlům zastavující automobily, ze kterých v ranní špičce vystupují děti. To jsou nejčastější příčiny vzniku nepřehledných a kritických situací v blízkosti škol. Město Hradec Králové chce těmto nebezpečným kolizím předcházet vytvořením…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme