Štítky: | Doprava | uzavírky | pražský most |

Opravy Pražského mostu už se blíží. Nebude ale uzavřen pro všechny

Provoz na Pražském mostu omezí opravy.
Provoz na Pražském mostu omezí opravy. | autor: TSHK

Plánovaná údržba Pražského mostu v centru Hradce Králové začne 8. dubna. Dělníci se na mostě objeví ale už o víkendu 6. dubna, kdy budou zahájeny finální přípravné stavební práce bez dopravních omezení. Během oprav bude otevřená pouze jedna polovina mostu pro chodce, záchranáře a MHD. Uzavřen bude pro pěší také průchod pod mostem. Objízdná trasa povede přes nedaleký Tyršův most.

„Každý rok se snažíme spolu s Technickými službami o potřebnou údržbu alespoň jednoho hradeckého mostu. Údržbové práce památkově chráněné stavby jako je Pražský most nejsou ale jednoduché a musí se řádně připravit. Po konzultaci s památkáři je letos hotová projektová dokumentace, navíc zde v polovině srpna povede trasa mezinárodního triatlonového závodu Ironman,“ uvádí náměstek primátorky pro oblast správy městského majetku Pavel Vrbický.

Přípravné práce zahájili stavbaři už v březnu. Na první dělníky bez dopravních omezení narazí kolemjdoucí a projíždějící řidiči o víkendu od 6. dubna. Na místě budou probíhat finální přípravné práce před samotným zahájením oprav 8. dubna. „Zhotovitel musel vyřešit dopravní situaci, kterou by mohly částečně zkomplikovat stavební práce na křižovatce Mileta. Na doporučení dopravního odboru města, policie a zástupců MHD přistoupil pouze k částečnému provozu na mostě, a to pro chodce, autobusy a záchranáře. Osobní auta budou muset využít krátkou objízdnou trasu přes Tyršův most,“ doplňuje Vrbický.

Rozsáhlá údržba frekventovaného mostu proběhne v několika etapách. Pro pěší bude stejně jako pro MHD a záchranné složky otevřena vždy jen jedna polovina mostu. Ostatní řidiči budou prostřednictvím dopravního značení navedeni na objízdnou trasu přes Tylovo nábřeží, Divišovu ulici a ulici Československé armády. Chodci nevyužijí ani průchod pod mostem, který bude během červnových oprav uzavřen. Práce potrvají do konce července letošního roku a vyjdou přibližně na šest milionů korun bez DPH. Stavbaři do léta obnoví antikorozní ochranu celého historického mostu, zajistí montáž ochranných sítí proti hnízdění ptáků a opraví chodníky.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Opravy uzavřely Pražský most. Někteří řidiči zákaz nerespektují, tak padají první pokuty

Pouze od včerejšího dne je kvůli opravám uzavřen Pražský most v centru Hradce. Někteří řidiči však zákaz vjezdu nerespektují a padají pokuty. V dopravní špičce auta stojí v kolonách na Tylově náměstí a Tyršově mostě. Před pár dny se dopravní situace zkomplikovala i na křižovatce…
Čtěte více

Dopravní chaos u hradeckých škol má mírnit plán mobility

Plná parkoviště, nebezpečně a často proti pravidlům zastavující automobily, ze kterých v ranní špičce vystupují děti. To jsou nejčastější příčiny vzniku nepřehledných a kritických situací v blízkosti škol. Město Hradec Králové chce těmto nebezpečným kolizím předcházet vytvořením…
Čtěte více

Hradecký dopravní podnik stále modernizuje svůj vozový park. Vozidla mládnou

Ačkoliv si hradecký dopravní podnik vloni připomněl už pětadevadesáté výročí své existence, jiné podstatné číslo v jeho statistikách neustále klesá. Je jím průměrné stáří vozového parku. To je 7,75 roku. Ve srovnání s posledním známým údajem ze sousedních Pardubic je hradecký…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme