Štítky: | Mileta | křižovatka mileta |

Na křižovatce Mileta už dnes začnou přípravné práce na kompletní rekonstrukci

Budoucí podoba Milety
Budoucí podoba Milety | autor: ŘSD

Rekonstrukce frekventované křižovatky Mileta začne oficiálně až 2. dubna, nicméně přípravné práce odstartují již od dnešního dne. Stavbaři začnou budovat přejezdy přes dělicí pás na čtyřproudém okruhu, zahájí demontáž trolejového vedení a úpravu jízdních pásů směrem k Brněnské ulici. Bude tedy nutné počítat s omezeními a komplikacemi už nyní.

ŘSD v pondělí 4. března předává staveniště k plánované rekonstrukci křižovatky. Práce budou v březnu postupně v obou jízdních pruzích, vždy ale zůstane průjezdný alespoň jeden pruh v každém směru," uvedlo ŘSD.

Samotná přstavba začne 2. dubna. Celý rok bude mimo jiné uzavřený výjezd z křižovatky Mileta do Hradecké ulice a panelový příjezd od Benešovy třídy včetně úseku kolem výjezdového střediska zdravotnické záchranné služby. Od 2. dubna přestavba Milety také dočasně změní trasy některých linek městské hromadné dopravy. Část zastávek bude na jiných místech. V současnosti křižovatkou projíždí osm denních, dvě školní a čtyři noční linky. Kvůli přestavbě Milety se změny dotknou hned 13 z nich.

Práce na křižovatce potrvají do konce roku 2026. Během té doby se bude průjezd křižovatkou měnit. Vzniknou tři nové odlehčovací bypassy pro přímé odbočení doprava, nové zastávky MHD, pod křižovatkou povedou čtyři podchody pro chodce a cyklisty, které jim nabídnou obousměrné bezkolizní propojení mezi Moravským Předměstím a centrem Hradce a výrazně tím zvýší i propustnost křižovatky pro automobilovou dopravu.

Počítá se s vybudováním tzv. malé Milety, která nahradí stávajíí napojení fakultní nemocnice a Benešovy třídy.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Opravy uzavřely Pražský most. Někteří řidiči zákaz nerespektují, tak padají první pokuty

Pouze od včerejšího dne je kvůli opravám uzavřen Pražský most v centru Hradce. Někteří řidiči však zákaz vjezdu nerespektují a padají pokuty. V dopravní špičce auta stojí v kolonách na Tylově náměstí a Tyršově mostě. Před pár dny se dopravní situace zkomplikovala i na křižovatce…
Čtěte více

Přes Miletu už nebudou jezdit trolejbusy. Opravy se dotknou všech linek MHD

Stavba, která na dlouhé měsíce ochromí dopravu v Hradci, už se blíží. Jedná se o rekonstrukci křižovatky Mileta. V místě už nyní probíhají přípravné práce. Dopravní omezení, která v první etapě uzavřou severní část městského okruhu a Hradeckou ulici směrem do centra, na…
Čtěte více

Opravy křižovatky Mileta významně omezí chodce i cyklisty

Rekonstrukce jedné z největších křižovatek v Hradci - Mileta - už se blíží. V místě už probíhají přípravné práce a naplno opravy začnou 2. dubna. Omezení se nebude týkat pouze řidičů automobilů. Dotkne se citelně tranzitní dopravy, MHD i chodců a cyklistů. Dopravní situace a…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme