Město opraví desítky ulic, nového povrchu se dočká i křižovatka ulic Brněnská a Hradecká

Velkou rekonstrukcí si v minulosti prošla i Dukelská ulice
Velkou rekonstrukcí si v minulosti prošla i Dukelská ulice | autor: hradeckralove.cz

Gebauerova, Hradecká i ulice Prokopa Holého. To je jen drobný výčet hradeckých ulic, které v letošním roce čeká velká rekonstrukce. Další desítky chodníků i úpravy vozovek jsou v plánu či už jejich opravy začaly. Jaké další komunikace technické služby chtějí v letošním roce opravit, se dozvíte v našem článku.

Většina rekonstrukcí se chystá o letních prázdninách, kdy je provoz ve městě nejnižší. Řada z nich už ale začala. V současné době tak probíhají například opravy chodníků ve Štefánikově a Palachově ulici na Moravském předměstí, pracuje se také v areálu Malšovická a v Kalendově ulici v Kuklenách. „O prázdninách by měly přijít na řadu například plánované větší opravy živičného povrchu v křižovatkách. Půjde například o prostor mezi Tyršovým mostem a budovou Českého rozhlasu, kde správci komunikací navážou na vloni provedenou opravu části přilehlé komunikace na Tylově nábřeží. Odfrézování původního živičného krytu vozovky a položení nového se v létě dočká rovněž křižovatka ulic Brněnská a Hradecká, tedy prostor poblíž průmyslové školy strojní a Studijní a vědecké knihovny, a část navazující Hradecké ulice,“ doplňuje výčet mluvčí magistrátu Magdaléna Vlčková.

Opravy se už zanedlouho dočká také část staré Brněnské ulice v úseku od světelné křižovatky u rybníka Plachta k ohybu a další části této ulice od křižovatky s Husovou ulicí podél pošty až po přechod u kostela na Novém Hradci Králové. Obyvatelé Moravského Předměstí se mohou těšit na rekonstrukce ulic Suchého a Sekaninova, na Slezském Předměstí se bude opravovat Myslivečkova a Zemědělská ulice, v Malšovicích ulici Emy Destinnové. V plánu oprav jsou také například ulice Podhůrská ve Svinarech, Gebauerova ulice, ulice U Kavalíru či Zelená ulice v Kuklenách.

Kromě rekonstrukcí povrchů chodníků a vozovek dojde k opravám inženýrských sítí. „To platí pro plánovanou opravu části ulice Prokopa Holého na Pražském Předměstí v úseku mezi ulicemi Jiřího Purkyně a Všehrdova, kde pod úrovní terénu už pracovali energetici a plynaři. Letos dojde na kanalizaci a teprve poté na plánovanou opravu vozovky a chodníků,“ uvádí Magdaléna Vlčková.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Nové stromořadí pomohl zaplatit výtěžek z dobročinného bazaru

V pořadí už třetí etapu regenerace stromořadí v ulici Na Drahách plánují provést pracovníci Technických služeb Hradec Králové. Obnovu uskuteční také díky financím z prvního hradeckého re-use bazaru, který se nachází v Kotěrově ulici v centru města. Projekt pomůže v jarních…
Čtěte více

Opravy Střeziny pokračují podle plánu. Tanečníci se budou do nové budovy stěhovat kolem Vánoc

Rozsáhlá rekonstrukce základní umělecké školy Střezina v Hradci Králové zatím pokračují podle plánu. Město nyní dokončuje stavební práce v rámci první etapy, během které se rekonstruovaly pavilony výtvarného a tanečního oboru a dostavěla se spojovací chodba. Zastupitelé města na…
Čtěte více

Jedinečný trvalkový záhon bude zdobit Malšovice

Technické služby města Hradec Králové se snaží posouvat hranice péče o město. Tentokrát se zaměřily na území v Malšovicích u zábavního centra A-sport, které bylo vybráno komisí místní samosprávy pro další úpravy a zvelebení. Výsledkem jsou jedinečné kvetoucí záhony a šest nových…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme