Opravy Střeziny pokračují podle plánu. Tanečníci se budou do nové budovy stěhovat kolem Vánoc

Nově opravená budova tanečního oboru.
Nově opravená budova tanečního oboru. | autor: MMHK

Rozsáhlá rekonstrukce základní umělecké školy Střezina v Hradci Králové zatím pokračují podle plánu. Město nyní dokončuje stavební práce v rámci první etapy, během které se rekonstruovaly pavilony výtvarného a tanečního oboru a dostavěla se spojovací chodba. Zastupitelé města na svém zasedání schválili zadávací podmínky a vypsání výběrového řízení na zhotovitele druhé stavební etapy. Její součástí budou rekonstrukce pavilonů populární a klasické hudby, přestavba hlavního vchodu a objektu s kancelářemi a venkovní úpravy. Zhotovitele by město chtělo vybrat během zimních měsíců.

„Hradecká ZUŠ Střezina patří mezi největší umělecké školy v republice, poskytuje vzdělání dětem od pěti let až do dospělosti. Je tu řada oborů, ve kterých se mohou žáci a studenti plně rozvíjet a nalézt tak nejen životní koníček, ale třeba i budoucí povolání. Všem těmto žákům chceme umožnit kvalitní umělecké vzdělání, které závisí nejen na pedagogickém zastoupení, ale i samotném zázemí školy. První etapu už máme téměř za sebou a je velmi povedená. Věříme, že ty další budou stejně kvalitně a rychle pokračovat,“ říká primátorka města Hradce Králové Pavlína Springerová.

Druhá etapa počítá s rekonstrukcí v budově zázemí vedení školy a dvou pavilonů klasické a moderní hudby. „Součástí těchto stavebních prací bude také nové oplocení, dopravní řešení areálu, zahradní architektura, areálové kanalizace, rozvody silnoproudu a venkovní osvětlení,“ popisuje náměstek primátorky pro městské investice Lukáš Řádek. Zhotovitele by město chtělo vysoutěžit během zimních měsíců, v případě příznivého vývoje by mohlo dojít k zahájení stavebních prací na jaře příštího roku. „Jedná se o velmi rozsáhlou etapu, která zahrnuje stavební práce na několika budovách, které budou prováděny postupně. Na jeden objekt nebo oblast bude mít zhotovitel zhruba rok. S ohledem na to předpokládáme, že ukončení rekonstrukce druhé etapy by se mělo podařit do roku 2027,“ dodává náměstek Řádek.

Radnice předpokládá, že by cena za tuto etapu neměla přesáhnout 200 milionů, finální cenu zakázky ale určí až výběrové řízení. Město také v budoucnu plánuje navázat na tyto práce ještě třetí etapou, která počítá s výstavbou nového koncertního pavilonu a přilehlého parkoviště.

V areálu ZUŠ Střezina nyní probíhají dokončovací práce v tanečním pavilonu. Byla provedena pokládka dlažeb, výmalba, montáž podhledů i osvětlení. V následujících dnech se uskuteční instalace speciálních pružných sportovních podlah v pěti tanečních sálech a jedné podlahy určené pro step. Veškeré práce zahájené v rámci první etapy budou dokončené ještě letos. Žákům umělecké školy bude taneční pavilon k dispozici už začátkem příštího roku.

Speciální podlahy v tanečních sálech. Speciální podlahy v tanečních sálech.
autor: ZUŠ Střezina

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Opravy Střeziny budou pokračovat na jaře. Na řadu přijde zázemí pro vedení a hudebníky

Město pokračuje ve šňůře komplexních stavebních úprav jedné z největších uměleckých škol v republice ZUŠ Střezina na Slezském Předměstí. Na jaře by měla být zahájena druhá etapa, která spočívá v rekonstrukci zázemí vedení školy a pavilonů klasické a moderní hudby. Spolu s tím…
Čtěte více

Hradecká umělecká škola Střezina se pyšní moderními sály tanečního oboru a unikátní spojovací chodbou

Základní umělecká škola Střezina sídlí v Hradci ve třech budovách. Tu hlavní zdědila po základní škole Jih na Slezském Předměstí a je třeba říci, že ta má svá nejlepší léta už dávno za sebou. Proto v uplynulých dvou letech prošla rekonstrukcí budova výtvarného oboru a ve středu…
Čtěte více

Křižovatka Mileta, ZUŠ Střezina a příprava dvoukolejky budou hlavními investicemi města v příštím roce

Mezi největší investice hradecké radnice v roce 2024 budou patřit modernizace křižovatky Mileta, druhá etapa rekonstrukce ZUŠ Střezina, opravy dalších městských základních škol či potřebné přípravy pro zdvojkolejnění železniční trati ve směru na Chlumec nad Cidlinou. Návrh…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme