Jedinečný trvalkový záhon bude zdobit Malšovice

V Malšovicích vznikne nový záhon.
V Malšovicích vznikne nový záhon. | autor: TSHK

Technické služby města Hradec Králové se snaží posouvat hranice péče o město. Tentokrát se zaměřily na území v Malšovicích u zábavního centra A-sport, které bylo vybráno komisí místní samosprávy pro další úpravy a zvelebení. Výsledkem jsou jedinečné kvetoucí záhony a šest nových stromů.

Iniciativa je unikátní nejen díky své lokalitě, ale i díky použitým materiálům a rostlinám. Pracovníci poprvé vysází trvalkové záhony do písčitého mulče, což je nejen ekologicky šetrné, ale také efektivní pro zachování vláhy a předcházení výskytu plevele. Do záhonů se poté vsadí suchomilné rostliny, které nevyžadují nadměrnou péči. Trvalky navíc doplní rozmanité cibuloviny s jarním efektem.

„Požadavkem komise bylo celkové estetické zlepšení zeleně, kterému jsme na základě návrhu odboru životního prostředí z Magistrátu města Hradec Králové vyhověli,“ uvedl náměstek ředitele technických služeb Daniel Jeřábek. „Už v průběhu prací jsme obdrželi několik dotazů na tento nezvyklý druh záhonu v Hradci. Příprava moderního záhonu spočívala v odebrání travního porostu a navrstvení písčité vrstvy, která bude fungovat jako mulč,“ vysvětluje Jeřábek.

Kromě trvalkových záhonů bude v rámci podzimního sázení vysazeno ještě šest stromů, které dodají tomuto prostoru nový zelený rozměr.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Letos sekačky vyjely do města dřív. Hradečáci se opět mohou těšit na obrazce v trávě

Na hradecké travnaté plochy o velikosti přibližně 400 hektarů vyrazily už minulý týden sekačky. Důvodem je nebývale rychlý příchod jara. Technické služby Hradec Králové (TSHK) mají i nadále v plánu využívat mulčování pro větší odolnost trávníku proti suchu a mozaikové sečení k…
Čtěte více

Pražský most čeká velká údržba. Provoz na něm bude omezen

Na začátku příštího týdne začnou přípravné práce na opravu a údržbu Pražského mostu v centru Hradce Králové. Zhotovitel na místě provede obnovu protikorozní ochrany, montáž nových sítí proti ptactvu a opravu chodníků. Během prací, které stavbaři dokončí do konce července, bude…
Čtěte více

Nové stromořadí pomohl zaplatit výtěžek z dobročinného bazaru

V pořadí už třetí etapu regenerace stromořadí v ulici Na Drahách plánují provést pracovníci Technických služeb Hradec Králové. Obnovu uskuteční také díky financím z prvního hradeckého re-use bazaru, který se nachází v Kotěrově ulici v centru města. Projekt pomůže v jarních…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme