ZVEME: Víkend v Hradci bude nadupaný festivaly. S jídlem, hudbou i pohádkami

Burger street festival bude před hradeckým centrem Futurum.
Burger street festival bude před hradeckým centrem Futurum.

Obří hudební festival Rock for People, dětský Kinderland festival, gurmánské festivaly Burger street a Wine and food. To vše nabídne víkend v Hradci Králové a ještě mnohem víc, například svítání na Bílé věži nebo krásné růže v soutěžním rozáriu.

ROCK FOR PEOPLE

Čtyřdenní hudební festival Rock for People se na hradeckém letišti koná až do soboty. Osm pódií, více než sto interpretů a desítky tisíc fanoušků zaplnily Park 360 v Hradci Králové. Namátkou lze jmenovat kapely The Prodigy, The Offspring... Nadupaný program láká i na hvězdy jako je Keanu Reeves nebo Avril Lavigne. Příjezdové a odjezdové trasy pro osobní automobilovou dopravu jsou během festivalu označeny speciálním dopravním značením a provoz je řízen organizátory ve spolupráci s Policií ČR a Městskou policií Hradec Králové. Fanoušky na místo dopraví i kvyadlová hromadná doprava. Jízda na lince je zdarma (více čtěte zde).

WINE AND FOOD FESTIVAL

Masarykovo náměstí v Hradci Králové hostí již od čtvrtka Wine and food festival. Přijďte ochutnat vína, pivo z minipivovaru a street food z celého světa. Dnes a zítra od 10 do 20 hodin vás čeká festival plný chutí doprovázený živou muzikou.

BURGER STREET FESTIVAL

Další festival, kde ochutnáte dobroty, se koná před hradeckým obchodním centrem Futurum od pátku až do neděle. Burger street festival je největší český street food festival a nabídne víc burgermakerů a burgerů. Vyhlášena bude soutěž o burgery za 5000,-, vstup je zdarma.

FARMÁŘSKÉ VÝCHODOČESKÉ TRHY

Tylovo nábřeží v Hradci Králové hostí každou druhou sobotu od 8 do 12 hodin farmářské trhy. Nabízí lokální produkty, ale i  zajímavý doprovodný program pro děti. "Necháme dětem i jejich doprovodu nahlédnout do života farmářů, ukážeme, jak se staráme o půdu, pěstujeme zeleninu, květiny, chováme dobytek. Děti si budou moci vyzkoušet některé činnosti a třeba si i něco vyrobit nebo zasadit a odnést domů," slibují organizátoři.

SVÍTÁNÍ NA BÍLÉ VĚŽI 

V sobotu ve 4:45 se otevře Bílá věž. Výjimečná příležitost prožít svítání z ochozu Bílé věže a vychutnat neopakovatelnou atmosféru probouzejícího se města. Sraz účastníků vždy nejméně 15 minut před časem svítání - východu slunce před Bílou věží. Počet účastníků je omezen na 30.

KINDERLAND FESTIVAL

Šimkovy sady budou v sobotu od 10 hodin lákat především rodiny s dětmi. Největší pohádkový festival KINDERLAND je kouzelné místo, kde Vaše děti konečně zažijí své oblíbené pohádkové postavičky na živo. Najdete tam i spoustu velkých skákacích hradů, atrakcí a na všechny děti čeká celodenní animační program, spoustu zpívání a hlavně tancování se všemi jejich pohádkovými oblíbenci. Bude se malovat na oblíčej, vystoupí kouzelník, klaun, bude diskotéka, soutěže, dílničky a hry.

DNY OTEVŘENÝCH DVEŘÍ V MEZINÁRODNÍM SOUTĚŽNÍM ROZÁRIU

Soutěžní rozárium v Kuklenách se v sobotu otevře veřejnosti od 12 do 17 hodin. Otevřeno bude až do neděle 30. 6. 2024, a to od 9 do 17 hodin. "Pokud obdivujete růži, královnu květin, její krásu, její charisma, bohatost forem květů, palety barev a vůní, nebo dokonce uvažujete o vysazení růží do vaší zahrady a rádi byste se nechali inspirovat, pak využijte možnosti a zajeďte se podívat do Mezinárodního soutěžního rozária v Hradci Králové. Uvidíte živé růže přímo na záhonech v době optimální pro vyniknutí jejich krásy, v období nejbohatšího kvetení, kdy jsou růže ve vrcholném stavu. Rozárium je otevřené veřejnosti pouze poslední dva červnové týdny. Naleznete zde více než 200 různých kultivarů růží pěstovaných v počtu přibližně 1.000 jednotlivých keřů ve všech typech – růže velkokvěté, mnohokvěté, popínavé, sadové, pokryvné, anglické i miniaturní. Každým rokem se v rozáriu objevuje kole 50 nových druhů. Poznáte i růže vítězné, v čele se Zlatou růží města Hradce Králové 2023."

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Na divadelní festival, do rozária i na Festival Královéhradeckého kraje

Víkend v Hradci Králové začíná velkolepě, startuje osmidenní oslava divadla, začíná mezinárodní festival Regiony. Divadlo se bude hrát i v Lesním divadle na Chlumu. Dnes se bude slavit také na Tylově nábřeží, kde se koná Festival Královéhradeckého kraje. V sobotu se na…
Čtěte více

ZVEME: Na festival řemesel, Noc kostelů a do Lesního divadla

Co nás čeká v Hradci Králové tento víkend? Dnes večer se veřejnosti otevřou brány kostelů, koná se folklórní festival Pardubice - Hradec Králové a na nábřeží se sjedou řemeslníci. Amfiteátr na Chlumu startuje tradiční divadelní sezónu, letos obohacenou i o promítání filmů.…
Čtěte více

ZVEME: Do nočních muzeí a galerií, na rodinný festival a do pohádkového lesa

Ještě nevíte, co podniknete o víkendu? Máme pro vás pár zajímavých tipů. V Hradci Králové se stejně jako po celé republice otevřou muzea a galerie i po setmění, Šimkovy sady zažijí velký rodinný Bezva fest, bude se hrát fotbal a děti si mohou vybrat hned ze dvou pohádkových akcí…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme