Zveme: Víkend s farmářskými trhy, koncerty i pohádkou

Farmářské trhy potrvají až do listopadu
Farmářské trhy potrvají až do listopadu

Podle předpovědí počasí je před námi první letošní opravdu slunečný víkend, kdy budeme moci zimní bundy a kabáty konečně uklidit hluboko na dno skříní. Jak si teplé počasí užijete? Kromě cyklo a pěších výletů po okolí, na které můžete konečně vyrazit, tu pro vás máme několik zajímavých pozvánek. Třeba na první letošní farmářské trhy, na kreativní workshopy do Adalbertina, za kulturou, na projížďku vláčkem a v neposlední řadě tu máme pozvánku na pohádku pro naše nejmenší.

Farmářské trhy v Gayerových kasárnách začínají v 9 hodin

Farmářské trhy jsou tady. Loni o ně byl obrovský zájem a proto o ně obyvatelé Hradce Králové nepřijdou ani letos. Do Gayerových kasáren na ně můžete zavítat vždy dvakrát do měsíce, trhy začínají tento víkend, poslední budou v listopadu. „Pro značný ohlas veřejnosti z předchozího roku přichází Hradecká kulturní a vzdělávací společnost opět s pořádáním farmářských trhů, které si ve městě získaly velkou oblibu. V sobotu 11. dubna se můžete vypravit v letošním roce poprvé do Gayerových kasáren, kde budete mezi 8. a 12. hodinou ochutnávat a nakupovat kvalitní a čerstvé potravinářské výrobky nejen z hradeckého regionu,“ uvedl Petr Švihlík z pořádající Hradecké kulturní a vzdělávací společnosti.

Co všechno trhy nabídnou? Těšit se můžete opravdu na nepřeberné množství lahůdek všeho druhu. Vybírat budete moci z široké palety masných výrobků a uzenin – od šunky, grilovacích, šunkových a zvěřinových klobás přes lahůdkové párky až po libové tlačenky, chutné jitrničky nebo produkty z hovězího a rybího masa. Svoji domácí sezonní produkci dovezou a představí rovněž zelináři. „Farmářské trhy nabídnou i takové produkty, jaké v běžné obchodní síti nenajdeme, jako jsou výrobky z ovčího mléka nebo delikátní a vysoce zdravé tvarohové a kozí sýry, brynza a oštiepky. Pro ty, kteří jsou spíše na sladší, budou k dispozici valašské frgále, koláče, vánočky nebo třeba produkty z medu včetně lahodného medového piva a medové kosmetiky. Vybírat bude možné nejen z široké palety pekařských výrobků, ale třeba z nabídky vajíček, brusinek nebo produktů z rakytníku,“ řekl Petr Švihlík. Další farmářské trhy se uskuteční 25. dubna.

Kapela Mňága a Žďorp zahraje v sobotu v Hradci

Nemáte ještě žádný plán na sobotní večer? V rockovém klubu U Cikána od 20:00 hodin zahrají Mňága a Žďorp se svým tour Made in China. Vstupenky na koncert seženete přímo v klubu nebo v cestovní kancelář B&K TOUR v Komenského ulici 249. Kapela pocházející z Valašského Meziříčí zahraje osvědčené hity i písně ze svého zatím posledního CD nazvaného Made in China. Čínské album obsahuje celkem dvanáct písní a je rovněž dvanácté v pořadí vydaných studiových alb.

Čajové sáčky se budou skládat v Adalbertinu

Hradecký Spolek lidové tvorby pořádá v sobotu od 9 do 14 v učebně Adalbertina kreativní program, při kterém se naučíte techniku z papíru - skládání čajových sáčků a quilling. Kromě toho se zde bude i paličkovat. Spolek je zájmovým uměleckým sdružením regionálního charakteru a funguje už od roku 1994. Sdružuje lidové umělce a řemeslníky z oblasti východních Čech, kteří svou tvorbou navazují na lidové tradice, uchovávají a rozvíjejí vzácné a někdy zapomenuté umělecko řemeslné činnosti.

Turistický vláček vyjede i do městských lesů

O víkendu si také můžete užít jízdu turistickým vláčkem, který je v provozu od minulého týdne. Jezdí každé úterý, středu, čtvrtek, pátek a samozřejmě sobotu a neděli. Zájemci si budou moci vybrat ze dvou vyhlídkových tras po městě a dočkají se i jízd do městských lesů. Na projížďku po významných či turisticky zajímavých místech Hradce zvou letos dvě vyhlídkové trasy, které za doprovodu zvukového komentáře přibližují historickou i moderní tvář krajského města. „Po úspěchu loňských jízd do příměstských lesů, v nich budeme i letos pokračovat, a to na dvou trasách a s průvodcem. První trasa povede k Mazurovým chalupám a zpět a návštěvníci si díky ní užijí lesa 2,5 hodiny, druhá pak zájemce zavede k rybníku Výskyt a zpět, a na této trase cestující stráví hodinu a půl,“ řekl vedoucí marketingu dopravního podniku František Meduna.

Ceník jízdného na městských trasách pro rok 2015:
Zlevněné jízdné pro děti od 3 do 12 let: 30 Kč
Plné jízdné nad 12 let: 70 Kč
Rodinné jízdné (2 dospělí a max. 3 děti do 12 let): 120 Kč
Jízda se uskuteční od minimální celkové úhrady 240 Kč.
Jízdné je možné opět hradit z městské a volné karty, na linkách neplatí časové jízdenky na MHD a jiné slevy.

Ceník jízdného na lesních trasách:
Trasa č. 1.  k Mazurovým chalupám a zpět
Děti od 3 do 12 let:: 100 Kč
Dospělí: 200 Kč
Důchodci a ZTP: 150 Kč
Rodinné 2+2: 400 Kč
Trasa č. 2.  k rybníku Výskyt a zpět
Děti od 3 do 12 let:70 Kč
Dospělí: 150 Kč
Důchodci a ZTP:100 Kč
Rodinné 2+2: 300 Kč

Pohádka pro děti v Adalbertinu nesmí chybět

Poslední pozvánka míří za dětmi. V sobotu od 10 hodin se pro ně ve Studiu A v královéhradeckém Adalbertinu hraje pohádka Čertice Kačule. Jde o volné pokračování trampot čertích holek Kačule a Berty v lidském světě, které tu děti mohly vidět nedávno. Premiéra výpravné pohádkové inscenace je určena divákům od čtyř let a sehraje ji Studio PH Pohádka. Na představení platí volný zasedací pořádek a vstupenku zakoupíte za 50 korun.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Adalbertinum chátrá a rekonstrukce je zatím v nedohlednu

Historická budova hradeckého kulturního centra Adalbertinum má své nejlepší časy už dávno za sebou. Nyní už je roky v havarijním stavu, městu se nedaří dokončit ani projektovou dokumentaci. Návštěvníky vítá mobilní oplocení i rezavé lešení se stříškou, která brání nejhoršímu,…
Čtěte více

ZVEME: Do karibské tančírny pod Pražským mostem a na výstavu růží

Co se bude dít o víkendu v Hradci Králové a blízkém okolí? Na Šrámkův statek dorazí pardubická trampská kapela Marien, na náplavce pod Pražským mostem se bude tančit latina na písčité karibské pláži. V Zahradě léčivých rostlin můžete obdivovat až 80 odrůd růží, Bílou věží bude v…
Čtěte více

Farmářské trhy v Hradci nově na Tylově nábřeží. Pořádá je parta nadšenců

V Hradci se minulou sobotu na Tylové nábřeží sešli farmáři a lidé si tak mohli nakoupit regionální potraviny. Přitom to původně vypadalo, že s farmářskými trhy bude letos v Hradci konec, z důvodu malého zájmu prodejců i návštěvnosti vedle Atria, se jejich pořádání zrušilo. Proto…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme