ZVEME: V Hradci se budou čarodějnice pálit na mnoha místech. Někde i s bohatým programem

Poslední dubnový den je ve znamení pálení čarodějnic. V Hraci je akcí hned několik, můžete si vybrat podle svého bydliště, věku dětí... Čarodějnice se pálí na Biřičce, na Správčáku, na Stříbrňáku a na mnoha dalších místech. Někde je připojen i bohatý program, který začíná už odpoledne.

Slet čarodějnic na Biřičce

Na Biřičce se čarodějnice začínají slétat už ve 13 hodin. Nová Akropolis z. s. zve na dětské zábavné odpoledne v čarodějnických kostýmech: Slet čarodějnic u rybníka Biřička. Akce je pořádána již po sedmé ve spolupráci s Komisí místní samosprávy Nový Hradec Králové. Vstupné je dobrovolné. Přítomní všk mohou akci podpořit příspěvkem cca 100 Kč za jedno dítě. Občerstvení vlastní nebo v místní restauraci, opékání vlastních přinesených buřtů. Součástí akce je také kulturní program zahrnující divadelní představení a hudební vystoupení. Zazpívá hradecký písničkář a multiinstrumentalista Jakub Vojtěch s pásmem dětských písní. Děti se mohou opět těšit na Divadélko Trsátko, které vystoupí s dětským hudebním pořadem Cesta kolem světa. Divadélko netopýra Vendelína předvede pohádky o zvířátkách od R. Kiplinga. Vystoupí také Divadélko u dvou sluncí.

Hradecké čarodějnice pod lízátky

Čarodějnice v Malšovické aréně začínají ve 14 hodin. Vstup je zdarma. Od 14 hodin bude pro děti připraveno 15 stanovišť, kde si budou moci vyzkoušet hokej, fotbal, basket, první pomoc, projet se v elektro vozítkách, šlapadlech a spoustu dalšího! Skákací hrad a malování na obličej bude také! Navíc každá kartička s razítky bude slosována a děti budou moci vyhrát zajímavé ceny jako třeba elektrický hoverboard. Dospělí se mohou těšit na koncerty kapel, bohaté občerstvení a také na tombolu, kde budou moci vyhrát úplně novou E-Motorku, vůz Škoda na víkend a spoustu dalších cen.

Pálení čarodějnic na Správčáku

Na Správčickém rybníku se rej čarodějnic zahájí v 15 hodin. Startuje se bohatým programem pro děti, plným soutěží o ceny, dětskou diskotékou, soutěží o nejlepší masku a nafukovacími atrakcemi. Večer od 20:30 ožije živou hudbou skupiny Osaka a DJ Ondry, která vás provede až k vrcholnému momentu večera – zapálení ohně v 21:00. Připojte se k nám a sdílejte atmosféru plnou zábavy, tance a magie. Přijďte si s námi tento den užít a odstartovat další sezónu na Správčáku!

Hradecké čarodějnice na Stříbrném rybníku

Stříbrný rybník zaháji rej čarodějnic v 17 hodin. Vstup je zdarma. Letos se organizátoři zaměřili především na děti, pro které bude připraven hudební program, zábavná vystoupení i soutěže. V rámci doprovodného programu budou připravena stanoviště s úkoly, za jejichž splnění lze získat buřta na opékání a drobné dárky. V 19 hodin se průvod přesune k ohni, kde bude upálena symbolická čarodějnice. Odhadovaný konec programu ve 21.00 hodin.
 
Během akce bude zajištěno občerstvení a ohniště, kde bude možné opékání. Ve večerních hodinách pak na dospělé návštěvníky čeká noční hororová stezka (nutná rezervace www.nocnibojovka.cz).

18:00 Pohádková bojovka, 21:00 Hororová bojovka

ČARODĚJNICKÉ BOJOVKY U STŘÍBRNÉHO RYBNÍKA
Pro čarodějnický večer jsme pro vás připravili pohádkovou bojovku pro nejmenší děti a hororovou stezku odvahy pro dospělé.

HOROROVÁ BOJOVKA OD 21:00
Vstupte do světa, kde se hororové scény stávají skutečností. Připravte se na setkání s temnými silami, únik ze spárů slavných maskovaných vrahů, tanec s šíleným klaunem a mnoho dalšího.
Čeká na vás vzrušující zážitek plný napětí, akce, nezapomenutelných okamžiků a spoustou zábavy. Pro podrobný popis hororové bojovky doporučujeme navštívit stránky www.nocnibojovka.cz

POHÁDKOVÁ BOJOVKA OD 18:00
Děti se setkají s tradičními, ale i s moderními pohádkovými postavami. Pomozte Sněhurce najít trpaslíky, setkejte se se Shrekem, hledejte ztracený pirátský poklad, poraďte Karkulce, jak se vypořádat s vlkem.. Postavy jsou na děti hodné a mají pro ně připraveny různé zábavné úkoly. Z trasy si děti mohou odnést suvenýr ve formě fotky s každou postavou a i různé odměny, pokud se jim podaří plnit úkoly u postav na trase.

Průběh akce
Jedná se o přibližně 1 km dlouhou vyznačenou lesní trasu, na které se setkáte s živými herci v kostýmech.
Účastnit se mohou skupinky o velikosti 2-7 osob, které budou startovat v několikaminutových rozestupech.

!!!REGISTRACE PŘEDEM NUTNÁ!!!
Vaši skupinku zaregistrujte v rezervačním systému na www.nocnibojovka.cz/akce, ve kterém si vyberete o kterou akci máte zájem a také čas vašeho startu. Po registraci provedete platbu vstupného dle uvedených instrukcí a obdržíte kód, kterým se prokážete na startu.

VSTUPNÉ - HOROROVÁ BOJOVKA
Uvedené ceny jsou za jednu osobu. Cena se liší podle období, ve kterém vstupenku zakoupíte. Platí pravidlo - čím dříve provedete rezervaci, tím levnější vstupenka bude:
350,- Kč v I. fázi předprodeje, déle než měsíc před akcí
380,- Kč ve II. fázi předprodeje, méně než měsíc před akcí
440,- Kč v den akce, na místě.

VSTUPNÉ - POHÁDKOVÁ BOJOVKA
Dítě - 170,- Kč (do 12 let)
Dítě do 3 let (včetně) - zdarma
Nedítě - 100,- Kč (osoba starší 12 let)
Pokud se později rozhodnete vaši skupinku rozšířit o více členů, nebo v seznamu variant nenaleznete odpovídající variantu, je možné si zbývající členy dokoupit na startu.

MÍSTO STARTU - společné pro pohádkovou i hororovou bojovku.
Stříbrný rybník, start bude umístěn v lese ze zadní strany kempu. Autem nepřístupné. Pro ujištění o umístění startu doporučujeme kliknout na odkaz do mapy.

ÚČAST NA VLASTNÍ NEBEZPEČÍ
Hororová bojovka není vhodná pro děti do 12 let a pro těhotné ženy. Hrozí nebezpečí pádu způsobené lesním terénem. Vždy dodržujte pokyny pořadatele, které obdržíte na startu.

Více informací a odpovědi na nejčastější dotazy se dozvíte na www.nocnibojovka.cz


Pálení ohně U Lachtana

U dětského hřiště U Lachtana mezi ulicí Milady Horákové a lesoparkem bude probíhat již tradiční společné pálení ohně. Začíná se v 17 hodin. Srdečně zváni jsou dospělí i děti. Akce začne opékáním buřtů na malém ohni a prohlídkou hasičské techniky. V 18 hodin pak bude zapálena vatra. Akci pořádá Komise místní samosprávy Moravské předměstí Východ.

Slet čarodějnic na Jižní

Travnatá plocha v Jižní ulici (poblíž OSSZ) ožije v 17 hodin. Odpoledne plné soutěží, čarování a opékání buřtů se koná na trávníku u parkoviště v ulici Jižní. Přijďte v maskách a nechte se odměnit za vaši kreativitu. Vstup je volný – stačí přinést dobrý náladu.

Pálení čarodějnice v Ruseku

V Ruseku se s pálením čarodějnic začíná v 17 hodin. Na místě bude zajištný prodej pekáčků, piva a dalších alko/nealko nápojů.

Pogram:
- 17:00 ... stavění máje
- 17:30 ... dětský program
- 18:30 ... zapálení ohně

Pálení čarodějnic u Média

Na louce u Média se začíná v 17 hodin. Pro děti budou připraveny soutěže s živými čarodějnicemi, společné hry, taneční rej, pokusy s bláznivým vědcem, zpívání atd. Na každého malého účastníka čeká odměna. S sebou si vezměte deku na sezení, špekáčky nebo něco na oheň (k dispozici budou 3 ohniště a 2 grily). Zajištěno občerstvení (pivo, limo, cukrová vata atd). Kostýmy jsou vítány u všech věkových kategorií. Vstupné dobrovolné.

Čarotunda

V Rotuně Lounge Café v Šimkových sadech se začíná v 17 hodin. Půjde o třetí čarodějnický electro@techno@breakz open air v centru Hradce. Odpolední blok pojede ve stylu acid jazz, soul, funk a pak začneme nakládat garage, grime, breakz, bassline a techno!

SCOOP CZ
COSMOS36
ROBNINOVSKI10
KAPITÁN KŮŇ
KADEL
NUJAZZTA
PETR ECO
LEO
vstup: 100 CZK (do 20 hod.) / 150 CZK (od 20 hod.)

V případě špatného počasí se akce nekoná, o tom by organizátoři předem informovali na  FB události

Pálení čarodějnic v Plačicích

Na hřišti v Plačicích se čarodějnice začínají pálit v 17 hodin. Na programu je opékání buřtů, soutěže pro děti na hřišti, lampionový průvod. Občerstvení a hudba zajištěna.

 

 


Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se sletí čarodějnice a bude se stavět májka

Blížící se filipojakubskou noc, která je spojená s pálením ohňů a čarodějnicemi, mohou Hradečáci prožít už o víkendu. Pálit ohně se budou ve Farářství i u Biskupského gymnázia. Folklorní odpoledne v duchu lidových tradic a stavění máje uvidíte jako každý rok na…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se budou slavit čarodějnice i stavět májka

Prodloužený víkend v Hradci Králové slibuje hned několikero sletů čarodějnic. Slavit se budou ve Farářství, v kempu Štříbrný rybník, na Biřičce a čarodějnice provedou zájemce i Bílou věží. Na Šrámkově statku v Pileticích postaví muži a chlapci máj všem pannám hradeckým. Konat se…
Čtěte více

Čarodějnice se letos sletí na rybnících, hřištích, i na Bílé věži

Poslední dubnový den vychází na neděli a v Hradci bude tento den živo. Můžete si vybrat, kde oslavíte čarodějnice. Pálit se budou na hradeckých rybnících, hřištích, centerech ale i na Bílé věži.  
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme