Čarodějnice se letos sletí na rybnících, hřištích, i na Bílé věži

ČArodějnice se sletí i na Stříbrný rybník.
ČArodějnice se sletí i na Stříbrný rybník. | autor: Městké lesy

Poslední dubnový den vychází na neděli a v Hradci bude tento den živo. Můžete si vybrat, kde oslavíte čarodějnice. Pálit se budou na hradeckých rybnících, hřištích, centerech ale i na Bílé věži.

 

Stříbrný rybník

Na Stříbrný rybník se opět po roce vrátí akce Hradecké čarodějnice. Program začíná v 13:30 hodin a těšit se můžete na dobrou hudbu, bohatý program pro děti, různé soutěže nebo autogramiádu HC Mountfield HK a BK Královští sokoli. Zahraje například Totální nasazení nebo Znouzectnost. Nebude chybět také občerstvení nebo opékaní buřtů!

Rybník Biřička

Nová Akropolis z. s. zve zájemce na zábavné dětské odpoledne v čarodějnických kostýmech: Slet čarodějnic u rybníku Biřička, který se bude konat 30. dubna od 13 hodin. Akce je pořádána již šestým rokem ve spolupráci s Komisí místní samosprávy Nový Hradec Králové a městem Hradec Králové.  
 
Těšit se můžete na bohatý kulturní program. Zazpívá hradecký písničkář a multiinstrumentalista Jakub Vojtěch s pásmem dětských písní. Děti se mohou opět těšit na Divadélko Trsátko, které vystoupí s dětským hudebním pořadem Cesta kolem světa. Divadelní představení - Jak se Honza rytířem stal - sehraje Divadélko U dvou sluncí! S představením Staré pohádky české vystoupí hradecké Bílkovo kratochvilné divadlo. Hradecké Divadélko netopýra Vendelína předvede pohádku O neposlušných kůzlátkách.

Na louce u Biřičky budou připravené zábavné, tvořivé, pohybové, hravé a vědomostní aktivity pro děti. Jak ošetřit svého plyšáka opět zajistí studenti medicíny v nemocnici pro medvídky. Pohádkový orientační běh pro starší děti zorganizují členové hradeckého běžeckého klubu OK99. Připravena bude také řada her a aktivit jako například tradiční orientační let na koštěti, koloběžková dráha, opičí dráha, malování na obličej, výroba čarodějnických hůlek, výroba vílích květinových věnečků.

Získané čarodějnické peníze bude možné utratit v čarodějnickém vetešnictví, zajištěném letos e-shopem ReHracky nebo v antikvariátu s dětskými knihami, do kterého letos z velké části poskytla knihy Knihovna města Hradec Králové.

Ukázky své činnosti předvedou dobrovolní hasiči z Třebeše a městská policie. S astronomy z hvězdárny Úpice můžete pozorovat Slunce. Během odpoledne dobrovolníci z Trash Hero ukáží malým čarodějnicím a čarodějům, jak správně třídit odpad. Své umění předvedou a naučí LaMíčky (žonglování).

V 17 hodin bude zapálen společný čarodějnický oheň a opékáním buřtů. Vezměte si s sebou vhodný čarodějnický oděv, masku a kouzelné předměty. Nejkrásnější masky budou oceněny.

Poté v pondělí 1. května od 10 hodin se uskuteční úklidová akce pro dobrovolníky kolem rybníka Biřičky.

Správčický rybník

Po zimním spánku se opět hlásíme, že startujeme sezónu 2023! Jako již tradičně začneme pálením čarodějnic a to v sobotu 30.4.2023. Jelikož to letos vychází na neděli, otevíráme v 10:00 a program začne v 15:00 hod.

Bílá věž

Komentovaná prohlídka Bílé věže pro děti začíná v 10.00 - 10.45. Čarodějnice svým skřehotavým hlasem povypráví tak trochu jinou historii Bílé věže. Sraz před Bílou věží. Dítě musí jít v doprovodu dospělé osoby.


Zahrada Biskupského gymnázia (vchod do dvora z Kozinovy ulice)

Zveme vás na již tradiční slet malých čarodějnic a čarodějů v doprovodu rodičů. Tematické kostýmy jsou vítány. Oblíbené putování po stanovištích s čarodějnickými úkoly také letos zpestří ukázka králičího hopu. Na závěr bude připraven oheň na opékání vuřtů, ty si však musíte přinést s sebou. Vstupné je 50 Kč za rodinu. Z organizačních důvodů uvítáme, když se přihlásíte do pátku 28. dubna přes: https://www.sedmikraskahk.cz/rezervacni-system, ale můžete také přijít bez přihlášení přímo na start. od15-17


ČAROTUNDA Open Air

Rotunda Lounge Café vŠimkových sadech 30. dubna od 16 hodin zve na 2. ročník elektronického open airu. Na programu je odpolední lounge, večerní pařba, drinky, snacky, čáryfuk.

DJs in da mix:
16:00 Nujazzta (acid jazz)
17:45 Leo (soul/funk)
19:15 Jayah (dub)
20:15 Kapitán Kůň (deep techno/electro)
21:15 Robinovski10 (house)
22:15 KaDEL (UK garage/bassline)
23:30 Petr Eco (deep techno)
00:45 Raster (techno)
02:00 end

Vstupné: od 16 h. 80 CZK / od 18:00 h. 150 CZK

V případě hodně špatného počasí se akce neukuteční, kontrolujte FB stránky rotundy.

Médium

Po delší pauze díky covidu jsme pro vás opět připravili na louce před Médiem ČARODĚJNICE.Pro děti bude připraven doprovodný program. Akce proběhne v neděli 30. dubna od 17:00. Zajistili jsme občerstvení pivo, limo, grilované dobroty, pro nejmenší popcorn a vatu. Přijďte si popovídat a společně strávit čas se svými kamarády a známými.

Hřiště v Plačicích

Sraz na místním hřišti v Plačicích v 17.00

- opekání buřtů
- soutěž o nejlepší masku
- lampionový průvod
- občerstvení a hudba zajištěny

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se budou slavit čarodějnice i stavět májka

Prodloužený víkend v Hradci Králové slibuje hned několikero sletů čarodějnic. Slavit se budou ve Farářství, v kempu Štříbrný rybník, na Biřičce a čarodějnice provedou zájemce i Bílou věží. Na Šrámkově statku v Pileticích postaví muži a chlapci máj všem pannám hradeckým. Konat se…
Čtěte více

Zveme: Po celém Hradci se budou pálit čarodějnice, v Pileticích postaví tradiční májku

Ještě nevíte, kde strávíte poslední dubnový den, kdy se tradičně pálí čarodějnice? V Hradci Králové bude nepřeberné množství možností, můžete vyrazit na Správčák, na Stříbrný rybník, na Biřičku, do Wake Parku, do rodinného centra Víla Amátka, do Park Golfu či na Bílou věž.…
Čtěte více

Zveme: Na divadelní premiéru, výstavy, africké trhy a Nábřeží umělců

Ještě jste se nerozhodli, co podniknete o víkendu? Vybrali jsme pro vás nejzajímavější akce v Hradci Králové a blízkém okolí. Můžete vyrazit třeba na africké trhy, pálení čarodějnic na Správčáku nebo na výstavu kaktusů a sukulentů. Navštivte ateliéry, galerie a muzea a poznejte…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme