Zveme: Roztančený víkend láká nejen na plesy

Plesová sezona vrcholí!
Plesová sezona vrcholí! | autor: FB Královský ples

Víkendové volno v Hradci Králové se ponese ve znamení plesů. Východočeskou metropoli čekají rovnou dva. A to dlouho očekávaný Královský ples a jen o den později ples Gentlemen Singers. To však není zdaleka všechno – vybírat si můžete i z mnoha dalších kulturních a sportovních akcí pro děti i dospělé. Jejich přehled najdete v naší tradiční páteční pozvánce.

Na parketu to rozjede hokejový tým

Už dnes večer začíná v 19.30 v kongresovém centru Aldis druhý ročník Královského plesu. Po celý večer zajistí hudební doprovod kapela Lucky Band, o předtančení se postará taneční škola TAK Dance KROK, další zábavu zajistí Cheeky cheerky, vystoupení Pole dance či komik Richard Nedvěd. Těšit se můžete i na jedinečné setkání s hokejisty A-mužstva klubu Mountfield HK. Na programu je také například módní přehlídka nebo ochutnávka vín.

Divadlo Drak přivítá rok opice

Divadlo Drak dnes večer přivítá rok opice na stylové oslavě nazvané Songfest. Akce začíná v 19 hodin na hlavní scéně divadla a mezi hosty vystoupí Feng-yűn Song, Jaroslav Dušek, Jan Burian, Martin Zbrožek, tradiční pekingská opera Opičí král a další hosté z domácí a zahraniční scény. Lístky na hlavní program zakoupíte za 240 nebo 280 korun. Zúčastnit se můžete i doprovodného programu pro děti i dospělé v Pavilonu her. Je zdarma a začíná už v 16 hodin.

Na stadionu si zabruslíte v sobotu i v neděli

Kam dále vyrazit o víkendu? Pokud máte rádi aktivní odpočinek, vyražte si zabruslit na ledovou plochu do haly na zimním stadionu. Veřejné bruslení tu probíhá v sobotu od 16 do 17.30 hodin a v neděli od 15 do 16.30 hodin. Dospělí za vstupenku zaplatí 30 korun, děti do deseti let dvacku a doprovod 10 korun.

Jesličky zahrají v premiéře Zahradní slavnost

Sobotní večer láká k návštěvě divadla. Přesně o půl osmé večer začíná v Divadle Jesličky Josefa Tejkla v Třebechovické ulici premiéra pohádky o chlapci, jehož rodiče vyslali do světa, aby se otrkal. Absurdní komedii Václava Havla Zahradní slavnost režíruje Josef Jan Kopecký.

Plesat se bude také v Adalbertinu

Druhým plesem je sobotní 11. ples Gentlemen Singers. Začíná ve 20 hodin ve velkém sále Adalbertina a těšit se můžete samozřejmě na několikeré vystoupení Gentlemen Singers a další bohatý program. K tanci a poslechu hraje taneční orchestr Fontána.

Chlapecký sbor zve na koncert

Nedělní odpoledne si můžete zpestřit návštěvou koncertu. Už v 16 hodin velký sál v kongresovém centru Aldis rozezpívají všechna oddělení Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Akcí provází Jiří Vejvoda, poslední vstupenky zakoupíte za 120 nebo za 150 korun přes portál hkpoint.cz.

Děti si užijí pohádky i kreativní dílnu

Pozvánky tu máme také pro naše nejmenší čtenáře. Ve Studiu A v Adalbertinu mohou v sobotu i v neděli od deseti hodin navštívit pohádku. V sobotu je na programu vyprávění Pejsek a kočička. Maňáskové představení oblíbené pohádky v nastudování Hradeckého Amatérského Divadla loutek je vhodné pro děti od tří let. V neděli je na programu Malostranská zimní pohádka. Poetický příběh s písničkami vás zavede do zasněžené staré Prahy. Když přijde zima a napadne sníh, je to skvělá příležitost pro dětské zimní radovánky i stavění sněhuláků, kteří oživnou. Ale co se s nimi stane, až v předjaří začne hřát sluníčko a sníh bude tát? Pro děti od tří let účinkuje Divadlo Matěje Kopeckého Praha. Program pro děti si připravilo i kino Bio Central. V neděli od 15 hodin zve všechny malé diváky na promítání Malého prince spojeného s dětskou dílnou. A zatímco se děti budou věnovat kreativním činnostem, rodiče se mohou odebrat do kavárny biografu.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Vánoční trhy v Hradci zpestří novinka. Umělé kluziště

Velké venkovní umělé kluziště letos oživí Vánoční trhy na Velkém náměstí. Bude se bruslit na ploše velké 28x14 metrů. Hradečtí zastupitelé minulý týden schválili 3,5 milionu korun, za které by měly technické služby pořídit samotné kluziště a další potřebné vybavení. Možnost…
Čtěte více

ZVEME: Oslavte Valentýna během, vezměte děti bruslit nebo na maškarní

Dětem na Hradecku začínají jarní prázdniny a s nimi také akce v Městských lázních, ale i nadcházející víkend nabídne v Hradci Králové mnoho rozmanitých akcí. Bude se tančit, slavit, improvizovat. Můžete oslavit Valentýna běžeckým závodem, můžete si jít zabruslit nebo vzít děti…
Čtěte více

Hradecké Divadlo Drak sbíralo ceny na mezinárodních festivalech

Inscenace Divadla Drak Šípková Růženka zabodovala v průběhu září na třech mezinárodních divadelních festivalech. Loutkoherec Jan Popela získal cenu za ztvárnění zlé sudičky na 54th International Puppet Theatre Festival – PIF v chorvatském Záhřebu. K té pak následně přidal i…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme