Zveme: O víkendu se těšte na Mikuláše i vánoční tradice na statku

Kam na Mikuláše? V Hradci máte možností hned několik
Kam na Mikuláše? V Hradci máte možností hned několik | autor: hradeckralove.cz

Mikuláš v aquacentru, na Velkém náměstí nebo třeba za volantem trolejbusu. O víkendu budete partu pekelníků s andělem a Mikulášem potkávat ve východočeské metropoli takřka na každém rohu. Jak si z bohaté nabídky akcí vybrat? Poradí vám naše tradiční páteční pozvánka. Kromě tipů na setkání se sváteční trojicí přináší i pozvánku na taneční divadlo, vánoční jarmark v Malšovicích nebo hokejové derby.

Páteční večer s Tanečním divadlem Honzy Pokusila

Příjemný páteční večer si můžete v Hradci užít spolu s Tanečním divadlem Honzy Pokusila. V 17. hodin v Divadle Drak začíná dětské taneční vystoupení, po kterém následuje pohádka O překrásné Vasilise. Taneční představení je inspirováno klasickou ruskou pohádkou o odvážné Vasilise, která je nucena jít do služby k Babě Jaze, aby získala zpět oheň pro svou rodinu. Vstupné činí rovnou stokorunu. V 19 hodin pak následuje v „Draku“ vystoupení pro dospělé publikum. Představení Quadrum – Čtyři bory je novým dílem Tanečního divadla Honzy Pokusila. Vstupenku na tento scénický tanec zakoupíte za 130 korun.

Šrámkův statek představí předvánoční zvyky a tradice

Nasát příjemnou předvánoční atmosféru a připomenout si pravé české zvyky a tradice. Takový program nabízí v sobotu 5. prosince Šrámkův statek v Pileticích na akci Vánoční těšení aneb malý advent. Celodenní program začíná v 10 dopoledne a končí v 16 hodin.  „Návštěvníci budou mít příležitost prohlédnout si „zimní“ provoz venkovského statku s topením v kachlových kamnech v roubence a pečení chleba v peci. Připomeneme si i jednu specialitu z královéhradeckých vánočních tradic - pečení kynutých buchtiček máčených v sirobu, následované jejich ochutnávkou. Současně se bude připravovat chléb a návštěvníci uvidí, jak se bochníčky sázejí do roztopené pece. Upečenému chlebu pak požehná pouchovský farář pan Miloslav Šiffel,“ zve na akci pořádající Hradecká kulturní a vzdělávací společnost. Kromě tradic příchozím program zpestří také Mikuláš se svojí družinou, zpívání u stromečku a hned několik dětských pohádek. Vstupenky zakoupíte na místě, jejich jednotná cena je 50 korun na osobu.

Velké náměstí se promění v rej čertů

Mikulášskou partu potkáte v sobotu také na Velkém náměstí. Od 17 hodin tam začíná program s názvem Čerte, utíkej! Těšit se můžete na vystoupení taneční skupiny T-Bass, soutěže a hry pro děti a samozřejmě i na čerty. Ti budou slaňovat z Bílé věže v 17.30 hodin. Chvíli po nich náměstí navštíví také samotný svatý Mikuláš. Pořadatelé akce doporučují všem dětem, aby se pokusily vytvořit co nejoriginálnější kostým, protože pro nejlepší jsou připraveny zajímavé ceny.

Pekelníci budou řádit v aquaparku

A do třetice se v sobotu za pekelníky můžete vypravit do aquaparku. Program začíná v 10.20 a končí a 15.30 hodin. „Připravili jsme pro děti sobotní den plný her, cvičení a tancování ve vodě i soutěží o ceny. V rámci animačního programu se bude 4 krát tancovat a cvičit ve vodě a po tom budou děti lovit z vody uhlí pro čerty a utkají se i při dalších zajímavých soutěžích. Po splnění jednotlivých úkolů na pěti stanovištích dostanou sladkou odměnu,“ zve na akci aquacentrum. Veškerý animační program je zahrnut v ceně vstupného, neplatí se nic navíc. Jednotlivá cvičení se budou  vždy po hodině a půl opakovat, rodiče tak mohou přijít s dětmi kdykoliv a užijí si vždy tancování i soutěže.

Během soboty bude také Hradcem projíždět Mikulášský trolejbus. Bližší informace o jeho trase se dočtete v tomto článku.

Nedělní Vánoční jarmark v Malšovicích

Ve svátečním duchu se ponese také Vánoční jarmark občanského sdružení Prostor Pro, který se koná v neděli mezi 10. a 16. hodinou v Čajkovského ulici před budovou sdružení v Malšovicích. Na oblíbeném jarmarku zakoupíte tradiční výrobky od řemeslníků i horký voňavý punč. Můžete také popustit uzdy své fantazii a sami si vyrobit vánoční ozdoby nebo si nazdobit perníčky. V nabídce je i několik dalších workshopů pro děti i dospělé.

V neděli na derby

Hokejoví fanoušci si v neděli užijí očekávaný zápas Hradce Králové a sousedních Pardubic. 26. kolo hokejové Tipsport extraligy 2015/2016 začíná v 17 hodin.

autor: hradeckralove.cz
autor: hradeckralove.cz

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Hradecké aquacentrum si pro návštěvníky připravilo únor plný zábavy

První akce hradeckého aquacentra čeká na školáky již koncem ledna. Správa nemovitostí Hradec Králové, provozovatel krytého plaveckého areálu na Eliščině nábřeží, se opět letos chystá odměnit školáky s dobrým vysvědčením. Tato oblíbená akce je určena dětem do deseti let a bude…
Čtěte více

Školáci s dobrým vysvědčením můžou zdarma do hradeckého aquacentra

Dnes dostanou děti ve školách vysvědčení a začínají jim dvouměsíční letní prázdniny. Městské lázně v Hradci Králové lákají jako každý rok na vstup zdarma všechny školáky mladší deseti let, kteří nebudou mít na vysvědčení horší známku než trojku.
Čtěte více

Chodíte pravidelně do aquacentra? Provozovatel vás odmění celodenním vstupem zdarma

Aquacentrum v Městských lázních chce odměnit své věrné návštěvníky. Dostanou celodenní vstup zdarma. Ale nejdříve musejí svou věrnost zařízení prokázat. Správa nemovitostí Hradec Králové, provozovatel Městských lázní na Eliščině nábřeží, připravila pro návštěvníky věrnostní akci…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme