Za volant trolejbusu usedne Mikuláš, po Hradci vás sveze zdarma

Trolejbus bude řídit Mikuláš už po pětadvacáté v řadě
Trolejbus bude řídit Mikuláš už po pětadvacáté v řadě | autor: hradeckralove.cz

Tradiční Mikulášský trolejbus nebude ve východočeské metropoli chybět ani v letošním roce. Družina pod taktovkou zaměstnanců Dopravního podniku města Hradce Králové vyrazí v sobotu 5. prosince do ulic už po pětadvacáté v řadě. Těšit se můžete na rozdováděné čerty s krásným andělem a spravedlivým Mikulášem, na spoustu zábavy i na drobné dárečky pro všechny hodné děti.

Mikulášská jízda startuje tuto sobotu od 15 hodin a pěti minut na zastávce Alessandria, odkud pokračuje směrem na Nový Hradec. „Akce je určena pro nejmenší cestující, kteří se se svým doprovodem svezou v mikulášském kloubovém trolejbusu Škoda 15 Tr s řidičem Mikulášem a spolu s andělem a čerty, kteří se postarají o skvělou zábavu,“ přibližuje vedoucí marketingu dopravního podniku František Meduna. Cestující budou při jubilejní jízdě obdarováni za básničku či písničku drobnými dárky.

Ulicemi Hradce bude sváteční trolejbus brázdit až do 18:30 hodin. O přestávkách bude akce probíhat na konečné stanici Nový Hradec Králové, kam jízda dorazí v 15:40. Program bude probíhat také od 16:44 hodin ve venkovním prostoru Terminálu hromadné dopravy a od 17:34 na stanici Malšovice U Čechů. „Mikulášská jízda je pro rodiče s dětmi či jejich doprovod bezplatná a věříme, že si jako každý rok nalezne v konkurenci jiných mikulášských akcí svoje místo a své spokojené cestující, které prosíme jen o dodržování pokynů doprovodné obsluhy,“ dodává František Meduna.

Trasa mikulášské jízdy:

v 15.05 hodin odjezdem ze zastávky Alessandria, Komenského ulicí a kolem Zimního stadionu na Nový HK

v 16.07 hodin z Nového Hradce Králové po trase linky č. 2 na Terminál HD

v 17.10 hodin  z Terminálu HD po trase linky č. 7 do Malšovic

v 18.00 hodin z Malšovic zpět po trase linky č. 7 na zastávku Stará nemocnice, dále na zastávku Průmyslová škola a po trase linky č. 6 k Alessandrii, kde akce končí.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Další řidiči hradecké MHD získalil ocenění v Jízdě bez nehod

Dnes proběhlo tradiční slavnostní vyhodnocení soutěže Jízda bez nehod, kdy v jeho rámci další řidiči královéhradecké MHD převzali z rukou dopravně technického ředitele Dopravího podniku města Hradce Králové Vladimíra Pejřila diplom a jednorázovou finanční odměnu za…
Čtěte více

Další řidiči hradecké MHD úspěšní v Jízdě bez nehod

Tři „milionáři“ přibyli v závěru letošního roku mezi řidiči MHD v královéhradeckém dopravním podniku. Jde o šoféry, kteří úspěšně brázdili ulice města 20 let bez zaviněné nehody. Dnes byli slavnostně oceněni za účasti vedení podniku i města.
Čtěte více

ZVEME: Zažít můžete Noc vědců, pohádkovou či hororovou bojovku v lesích

Kam vyrazit v Hradci o víkendu? Třeba do Dopravního podniku, který u příležitosti 95. výročí založení městské hromadné dopravy v Hradci Králové pořádá den otevřených dveří. Univerzita a další vědecké instituce lákají na Noc vědců. Vyrazit můžete do hradeckých lesů na…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme