Zveme: Nechanický zámek navštíví hraběcí rodinka, návštěvníky provede magickou nocí

Na netradiční prohlídky láká nechanický zámek tento víkend
Na netradiční prohlídky láká nechanický zámek tento víkend | autor: hradeckralove.cz

O víkendových vedrech se nejlépe zchladíte na koupališti, a nebo na hradech a zámcích. Třeba na zámku Hrádek u Nechanic. Tam můžete v sobotu zavítat na Svatojánskou noc a užít si netradiční kostýmované prohlídky po setmění. Kromě toho už dnes proběhne v Hradci Festival sociálních služeb a o den později se můžete těšit na Nábřeží řemeslníků. Tipy na další zajímavé akce najdete v naší tradiční páteční pozvánce. 

Festival sociálních služeb proběhne v Hradci už po osmé

Poznejme se navzájem. Tak zní hlavní heslo festivalu sociálních služeb, který se v Hradci letos uskuteční už po osmé v řadě. A to už tento pátek od 9 do 18 hodin ve venkovních prostorách mezi hradeckou univerzitou a Studijní a vědeckou knihovnu. Letos se celá akce ponese v duchu námořníků, pirátů a nadcházejících prázdnin. Kromě desítek stánků, kde se můžete seznámit s jednotlivými sociálními službami v krajském městě, nebude ani letos chybět bohatý doprovodný program. Zúčastnit se můžete například odborného semináře Josefa Hynka na téma Rodina a její člen s duševním onemocněním v aule univerzity nebo přenášky o lůžkové psychiatrické péči v kraji. Kromě toho jako již tradičně zpestří akci koncerty, vystoupení dětí, kreativní dílny či soutěže pro děti. Vstup je zdarma.

Divadelní festival míří do finiše, užijte si poslední víkend

Divadelní festival míří do svého finiše a užít si ho můžete už jen do konce tohoto víkendu. Počasí slibuje nebe téměř bez mráčku, což je skvělá zpráva pro ty, kteří se už těší Open Air Program pod širým nebem. I tento víkend si můžete vybrat z bohaté nabídky divadel, koncertů a mnoha dalších akcí. V sobotu se bude například na Malém náměstí cvičit jóga a meditovat, zúčastnit se můžete i pohybového workshopu, neděle zase láká na zábavné stand-up výstupy a skeče, program na Kavčím plácku zakončí rockový večer. Většinu představení a koncertů je možno podpořit dobrovolným příspěvkem. Na vybraná představení označená v programu je nutné zakoupit lístky, jejich cena se pohybuje od 50 do 100 korun.

Nechanickým zámkem vás provedou průvodci v kostýmech

Svatojánská noc se podle tradice slaví v předvečer svátku Jana Křitele. Magické noci se můžete letos také o den později zúčastnit na nechanickém zámku, kde jsou v sobotu od 18 do 22 hodin připraveny speciální kostýmované prohlídky. Přivítá vás tu v kouzelném večerním prostředí hraběcí rodina a její služebnictvo a prohlídku zámku absolvujete spolu s těmito průvodci. Ti vám také během prohlídky představí tajemný příběh svatojánské noci. Pro veřejnost bude také zpřístupněna Hodinová věž, v případě hezkého počasí i s vyhlídkou z jejího ochozu. Rezervace vstupenek na věž je nutná předem.

Farmářské trhy zvou na sýry, koláče i voňavé klobásy

Sobota 25. června je další z dlouhé řady termínů, kdy můžete vyrazit na nákupy na Farmářské trhy. Ty se jako již tradičně konají v Gayerových kasárnách od 8 do 12 hodin. Ochutnávat a nakupovat bude i tentokrát možné v několika desítkách stánků, které nabídnou domácí produkty masné, pekárenské, sýrové a mnoho dalších. Své výpěstky a výrobky budou prezentovat sami producenti, kteří kladou ve své činnosti důraz především na kvalitní suroviny, ekologický způsob zemědělství a tradiční způsoby zpracování. Na další trhy se můžete těšit opět za dva týdny na stejném místě a ve stejném čase.

Tylovo nábřeží zaplní stánky řemeslníků a umělců

Jubilejní desátý ročník Nábřeží řemeslníků startuje tuto sobotu na Tylově nábřeží. Desítky řemeslníků a umělců tu rozestaví své stánky od 10 do 18 hodin. Zájemci si vyzkouší drátování, kování na kovadlině, práci na hrnčířském kruhu, pletení košů nebo tkaní na stavu. Na nábřeží přijedou i řezbáři a perníkáři. Sedláci z regionu budou prodávat své chutné a čerstvé potraviny, zejména sýry, mléko, uzeniny, jogurty, ovoce a zeleninu. Na své si tu přijdou i všechny děti. Pro ně je tu totiž připraven zábavný program i různé tvůrčí dílny, nebudou chybět ani živá zvířata. Za vstupenku na akci zaplatíte 50 korun, děti 30 korun. Držitelé Rodinných pasů mají jednotný vstup za 30 korun.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Divadelní festival se blíží. Vstupenky budou v předprodeji už od pondělí

Už se nemůžete dočkat, až si budete užívat kultury v hradeckých ulicích? Letošní divadelní festival je naplánován v termínu od 24. června až do 1. července. Předprodej vstupenek začíná už v pondělí 9. května od 10 hodin. Regiony - Mezinárodní divadelní festival Hradec Králové…
Čtěte více

Divadelní festival se vrací do Hradce v plném rozsahu a s novým názvem Regiony

Červnový divadelní festival, který má v Hradci Králové více než pětadvacetiletou tradici, ohrožovala do poslední chvíle nepředvídatelná vládní opatření a omezení. Nakonec rozvolnění umožní, aby se tradiční svátek divadla a živého umění uskutečnil v plném programovém rozsahu…
Čtěte více

Zveme: Na divadelňák Letos jinak, farmářské trhy a noční prohlídku města

Poslední červnový víkend slibuje velkou nálož kultury, ač se do poslední chvíli nevědělo, jakou bude mít letošní výjimečný ročník divadelního festivalu podobu. Festival Divadlo evropských regionů a Open air program LETOS JINAK se koná od pátku do neděle. Vyrazit můžete také do…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme