Zveme: Na Velikonoční jarmark, vynášení Smrtky, Blešák či dětský karneval

Archeopark pravěku ve Všestarech o víkendu přiblíží boje mezi Římany a barbary.
Archeopark pravěku ve Všestarech o víkendu přiblíží boje mezi Římany a barbary. | autor: Archeopark Všestary

Jaké akce přinese v Hradci Králové a blízkém okolí tento víkend? Dnes můžete jít fandit hradeckým hokejistům nebo si o víkendu vyzkoušet bruslení na zimním stadionu. Zítra se koná tradiční Velikonoční jarmark a v neděli hradecké folklorní spolky přivítají jaro a vynesou takzvanou Smrtholku se všemi místními zvyky a obyčeji. Zažít můžete také východ slunce na Bílé věži nebo války mezi Římany a Germány ve všestarském Archeoparku.

Hokejisté vyzvou Liberec

Domácí Mountfield HK se dnes vpodvečer utká s klubem Bílí Tygři Liberec. Zápas začíná v 17:20 hodin na hradeckém zimním stadionu.

Svítání na Bílé Věži 

Výjimečná příležitost prožít svítání z ochozu Bílé věže a vychutnat si tak neopakovatelnou atmosféru probouzejícího se města se naskytne tuto sobotu. Tentokrát pořadatelé uvádějí čas od 6:06 do 7:06, přičemž sraz je nejméně 15 minut před časem svítání před Bílou věží a počet účastníků je omezen na 30. Vstupné stojí 150 korun, lístky jsou k dispozici přes hkpoint.cz. Další východ slunce budete moci pozorovat z Bílé věže zase až v červnu.

Velikonoční jarmark a vynášení Smrtky

Během soboty můžete navštívit v hradeckém adalbertinu Velikonoční jarmark. Otevřen bude od 9 do 16 hodin. Na neděli se pak chystá tradiční akce Vynášení smrtky a vítání jara. "Jaro nám nastává, slunce jasně svítí, stromy se nám zelenají, ptáčkové zpívají, rozvíjej se kvítí," zvou hradecké folklorní soubory ČERVÁNEK a DUPÁK, které "Smrtholku" v Jiráskových sadech vynesou.

Všestary: Impérium vrací úder

Archeopark pravěku Všestary o víkendu pořádá akci s názvem Impérium vrací úder: "Války mezi Římem a barbary trvaly po staletí. Časem se ukázala převaha barbarů, přesto byl Řím naposledy úspěšný..." Otevřeno bude v sobotu i v neděli od 9 do 16 hodin. Vždy od 11 a od 14:30 začíná komentovaná interaktivní projekce k tématu spojená s ukázkami válečných taktik Římanů proti barbarům, ve 13 hodin uvidíte ukázku výstroje germánského bojovníka. Dozvíte se také, jak vypadal život římského a germánského válečníka, v co Římané a Germáni věřili nebo jak vypadala věštba germánské kněžky. Děti si mohou vyrobit římský a germánský štít.

Blešák - Adopce na dálku no.7

V sobotu od 15 hodin si můžete něco vybrat nebo naopak něco prodat na již 7. Blešáku, tentokrát jarním, velikonočním. "Opět se můžete těšit na poklady všeho druhu - hlavně oblečení a šperky, knihy, hračky a naše handmade výrobky a výtvory. Výtěžek z celého Blešáku půjde na podporu námi na dálku adoptovaného 15ti letého indického chlapce Infanta Raje. Díky Vám má již 7 let možnost studovat," zvou pořadatelé, podle kterých nebude chybět ani občerstvení - domácí dobroty sladké i slané, čaj a káva. Blešák se koná na adrese V Kopečku 89, budova Církve Bratrské, vchod za rohem, na dveřích budou plakáty.  Doprovodný kulturní program nabídne od 15:30 povídání Barbory Žáčkové (vedoucí projektu Čalantika, ADRA) o životě dětí z bangladéšské chudinské čtvrti Čalantika a o vzdělávacím centru zřízeném pro tyto děti a jejich rodiny. V 17 hodin zahraje kapela Lucy4Music.

Dětský Karneval

V neděli od 16 hodin začíná karneval pro děti do 6 let v KidsPointu ve Škroupově ulici: "Budeme zpívat, tančit, soutěžit a mít spoustu legrace. Připravujeme asi 30 minutový společný program, u kterého se děti pobaví a vyblbnou. Budou si moct obejít také různá stanoviště, zaházet míčkem, zaskákat v pytli a podobně. Malé děti, které se do společného programu nezapojí, budou mít zázemí v KidsPointu na koberci. Chystáme také fotokoutek s profesionálním fotografem!" Vstup je volný.

Veřejné bruslení 

Bruslení pro veřejnost v Hradci Králové provozuje v malé hale zimního stadionu královéhradecký hokejový klub. Bruslit se tento víkend bude v sobotu i v neděli, vždy od 16 do 17:30. Dospělí zaplatí za vstup 30 korun, děti do deseti let dvacetikorunu a jejich doprovod desetikorunu.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Velikonoční víkend v Hradci: malování kraslic i slevy v aquacentru

Jaké akce čekají na obyvatele Hradce Králové o prodlouženém velikonočním víkendu? Na zelený čtvrtek i velikonoční neděli zazní z Bílé věže na Velkém náměstí zvon Augustin. Tradiční velikonoční akci pořádá Šrámkův statek v Pileticích, na slevy láká hradecké aquacentrum, v…
Čtěte více

ZVEME: Na velikonoční jarmarky i workshopy nebo na karneval

První jarní víkend bude v Hradci Králové oslavou jara a blížících se Velikonoc. Můžete si vyrobit pomlázky, nabarvit kraslice, vytvořit dekorace. Velikonoční jarmark pořádá Slezská plovárna i obchodní centrum Aupark, výstavu pořádá Střední škola vizuální tvorby. Děti se…
Čtěte více

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme