Zveme: Na tříkrálové koncerty, deskohraní, bruslení, hokej či noční Bílou věž

Tříkrálové koncerty budou v sobotu 6. ledna 2019 v Hradci Králové hned tři.
Tříkrálové koncerty budou v sobotu 6. ledna 2019 v Hradci Králové hned tři. | autor: Squadra Risonante

Kam se vydat o prvním lednovém víkendu v Hradci Králové? Třeba vás inspiruje naše pravidelná páteční pozvánka. V neděli se konají hned tři tříkrálové koncerty, můžete vybírat z velkého sborového koncertu, vystoupení operní pěvkyně nebo pardubické Komorní filharmonie. Hradecká dominanta Bílá věž se otevře i v noci. Hokejoví fanoušci mohou podpořit hradecké hokejisty při utkání s Karlovými Vary, na zimním stadionu zase bude moci bruslit i veřejnost a milovníky deskových her čeká první letošní setkání.

Sobotní volné deskohraní 

"První lednové deskohraní je tu! Přijďte nám povyprávět, jak jste prožili svátky, co pěkného jste dostali nebo pořídili pod stromeček a zahrát si pár deskovek," zvou pořadatelé na sobotní deskohraní do Deskoviště v Šafaříkově ulici 666/9 v Hradci Králové, otevřeno bude od 11 do 23 hodin.

Hokejové utkání

Ve 32. kole Tipsport extraligy se utká Mountfield HK a HC Energie Karlovy Vary. Zápas se uskuteční v pátek 4. ledna od 18 hodin na zimním stadionu v Hradci Králové.

Veřejné bruslení Hradec Králové

Veřejné bruslení v malé hale hradeckého zimního stadionu můžete tento víkend navštívit v sobotu od 16 do 17:30 hodin a v neděli od 15 do 16:30 hodin. Cena vstupného pro dospělé a mládež nad deset let je 30 korun, děti zaplatí dvacetikorunu a jejich doprovod desetikorunu. Šatna stojí 5 korun. Bruslení pro veřejnost v Hradci Králové provozuje královéhradecký hokejový klub. 

Noční prohlídka na Bílé věži

Pohled na osvětlený noční Hradec Králové patří k nezapomenutelným zážitkům, tuto sobotu od 20 hodin opět budete mít šanci zúčastnit se noční prohlídky na Bílé věži na Velkém náměstí. Z bezpečnostních důvodů je počet návštěvníků v jeden okamžik omezen na 30, přičemž poslední prohlídka je možná nejpozději hodinu před koncem otevírací doby. Vstupné stojí 70 korun, není třeba rezervace.

Tříkrálový koncert se sborem Squadra Risonante

V neděli 6. ledna v Kostele Nanebevzetí Panny Marie na Velkém náměstí začíná v 17 hodin Tříkrálový koncert. Pořádá ho Církevní základní umělecká škola Hradec Králové. Lidové i populární vánoční skladby představí padesátičlený pěvecký sbor Squadra Risonante pod vedením Nikol Felzmannové, Petry Ločárkové a Františka Nováka. "Těšit se můžete na pásmo tradičních koled a čeká Vás také malé pěvecké překvapení," lákají pořadatelé a dodávají, že vstupné je dobrovolné a výtěžek bude věnován na Tříkrálovou sbírku Oblastní charity.

Setkání s operní pěvkyní Gabrielou Beňačkovou

Velkým sálem hradeckého Adalbertina se v neděli od 19 hodin rozezní hlas sopranistky Gabriely Beňačkové a uznávaného tenoristy Jakuba Pustiny. Setkání s operní pěvkyní bylo původně plánované na začátek prosince 2018, nově se ale uskuteční 6. ledna 2019, vstupenky zůstávají v platnosti. "Nenechte si ujít výjimečný zážitek z tohoto Tříkrálového koncertu. Koncert virtuózní sopranistky Gabriely Beňačkové, která více než 40 let reprezentuje Českou republiku na nejprestižnějších světových operních scénách, jako je například La Scala v Miláně, Metropolitní opera v New Yorku nebo Vídeňská státní opera ve Vídni. V programu svátečního koncertu vystoupí společně s tenoristou Jakubem Pustinou za klavírního doprovodu Marty Vaškové, docentky Janáčkovy akademie múzických umění."

Tříkrálový koncert v Aldisu

Úderem 19. hodiny začne tříkrálový koncert také v královéhradeckém kongresovém centru Aldis. V Malém sále zahraje Komorní filharmonie Pardubice: Bohuslav Matoušek na housle pod vedením dirigenta Stanislava Vavřínka. Na programu bude F. Mendelssohn-Bartholdy, W.A. Mozart, J. Haydn. Koncert se koná pod patronací hejtmana Královéhradeckého kraje Jiřího Štěpána.Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se sletí čarodějnice a bude se stavět májka

Blížící se filipojakubskou noc, která je spojená s pálením ohňů a čarodějnicemi, mohou Hradečáci prožít už o víkendu. Pálit ohně se budou ve Farářství i u Biskupského gymnázia. Folklorní odpoledne v duchu lidových tradic a stavění máje uvidíte jako každý rok na…
Čtěte více

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme