Zveme: Na Martinské trhy, výlov rybníku nebo veřejné bruslení

| autor: Městské lesy HK

Víkendové akce v Hradci Králové tentokrát nabídnou například čerstvé ryby na břehu rybníka Výskyt, kde rybáři plánují sobotní výlov. V Adalbertinu se konají Martinské trhy, které nabídnou nepřeberné množství výrobků a zboží. Můžete si vyrazit zabruslit na zimní stadion nebo na stand-up comedy show na Náplavce. Dobrý skutek uděláte, když se zapíšete do registru dárců kostní dřeně, nábor proběhne v Auparku.

SHOW STÁNÍ V NÁPLAVCE

"Parta stand-uperů, jeden mikrofón a Vy!" SHOW STÁNÍ ve spolupráci s NãPLAVKA café & music bar pořádají večer plný humoru a nečekaných story na téma vztahů, rodiny, práce, aktuálního dění i života jako takového. Stand-up vystoupení začínají dnes ve 20 hodin. "V rámci vystoupení nabízíme i možnost open mic pro největší odvážlivce! Kdokoliv si může přijít vyzkoušet, jaké to je být v kůži stand-up komika! Neváhejte a doražte na jedinečnou show," vzkazují pořadatelé.

VEŘEJNÉ BRUSLENÍ HRADEC KRÁLOVÉ

Veřejné bruslení v druhé hale na zimním stadionu v Hradci Králové bude tento víkend probíhat v těchto časech: v sobotu od 16 do 17:30 a v neděli od 15 do 16:30. Dospělí zaplatí 30 Kč, děti do deseti let 20 Kč a jejich doprovod 10 Kč, šatna stojí 5 Kč.

MARTINSKÉ TRHY V HRADCI KRÁLOVÉ

Hradecká kulturní a vzdělávací společnost pořádá v sobotu tradiční MARTINSKÉ TRHY, které se uskuteční v budově Adalbertina a přilehlém okolí. Prodej bude umožněn jak prodejcům v budově, tak i stánkový prodej v okolí budovy od 9 do 16 hodin. Na trzích bude možno zhlédnout i si zakoupit užitkovou i dekorativní keramiku, vánoční ozdoby, prostírání a dekorace, malované sklo, výrobky ze dřeva, kůže, proutí, skla, kovu, včelího vosku, vitráže, svíčky, batiku, patchwork, drobné i větší dárky z přírodních materiálů a další výrobky lidové tvorby. Nebudou chybět ani textilní a dřevěné hračky, polštářky, čepice, šátky, kabelky, kapsáře, aranže z přírodních materiálů, šperky a bižuterie a kupa drobností jen tak pro radost.

NÁBOR HRDINŮ DO REGISTRU DÁRCŮ KOSTNÍ DŘENĚ

Dnes od 13 hodin začíná v Auparku Hradec Králové zápis do registru dárců kostní dřeně, stačí jen na místě vyplnit zdravotní dotazník a provést si stěr z ústní dutiny. To celé zabere zhruba 10 minut Vašeho času. Základní podmínky pro vstup do Českého národního registru dárců dřeně: věk 18 - 35 let (až do dne 36. narozenin), velmi dobrý zdravotní stav bez trvalého užívání léků (vyjma antikoncepce a léků na sezónní alergie), hmotnost alespoň 50 kg, ochota překonat určité nepohodlí a "ztrátu" času pro záchranu života někoho neznámého. Pravděpodobnost, že se po zápisu skutečně někdy stanete dárcem je bohužel pouze 1 %, ale už jen svou přítomností v registru se stáváte ohromnou nadějí pro každého, kdo bude někdy potřebovat transplantaci kostní dřeně.

VÝLOV RYBNÍKA VÝSKYT

V sobotu úderem 8. hodiny začíná výlov hradeckého rybníka Výskyt. Těšit se můžete na prodej čerstvých ryb přímo na hrázi od 9 do 12:30 hodin. U příležitosti výlovu rybníka Výskyt bude povolen vjezd automobilem na odstavnpi plochu za hájovnou U Dvou Šraňků.

 

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Velikonoční víkend v Hradci: malování kraslic i slevy v aquacentru

Jaké akce čekají na obyvatele Hradce Králové o prodlouženém velikonočním víkendu? Na zelený čtvrtek i velikonoční neděli zazní z Bílé věže na Velkém náměstí zvon Augustin. Tradiční velikonoční akci pořádá Šrámkův statek v Pileticích, na slevy láká hradecké aquacentrum, v…
Čtěte více

ZVEME: Na velikonoční jarmarky i workshopy nebo na karneval

První jarní víkend bude v Hradci Králové oslavou jara a blížících se Velikonoc. Můžete si vyrobit pomlázky, nabarvit kraslice, vytvořit dekorace. Velikonoční jarmark pořádá Slezská plovárna i obchodní centrum Aupark, výstavu pořádá Střední škola vizuální tvorby. Děti se…
Čtěte více

ZVEME: Zima skončí vynesením Smrtholky, koná se Velikonoční jarmark

Co podniknout v Hradci Králové o víkendu? Můžete vyrazit na některý z koncertů - v Aldisu vystoupí Leoš Mareš, Laura a její tygři zahrají v klubu LUCIE, do Filharmonie dorazí úspěšná inscenace Caveman. V Adalbertinu se koná Velikonoční jarmark a děti tam budou moci…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme