ZVEME: Na farmářský trh, cyklistický závod či talk show s Petrem Nárožným

V Hradci Králové se bude závodit na horských kolech.
V Hradci Králové se bude závodit na horských kolech. | autor: Prima Cup

Co nás čeká o víkendu v Hradci Králové? Bude se koncertovat, na Náplavku zamíří oblíbená elektro kapela Skyline, v kině Bio Central si zase přijdou na své milovníci opery. Na Tylově nábřeží můžete nakupovat na farmářském trhu, poznávat město s architektem Gočárem v rámci zážitkových procházek, nebo zajít na talk show s hercem Petrem Nárožným.

SKYLINE V NÁPLAVCE

Hradecká NãPLAVKA café & music bar zve v pátek od 20 hodin na koncert elektronické kapely Skyline, která vznikla v roce 1997 v Praze. Od té doby odehrála téměř tisíc koncertů v ČR i v zahraničí, získala řadu cen a vydala osm řadových alb. Skyline jsou známí pro svou energickou koncertní show včele s dvěma vokalisty – MC Jacobem a zpěvačkou Nvtvlie. Vstupné stojí 390 Kč.

FARMÁŘSKÝ TRH

Naše hospodářství pořádá v sobotu od 9 do 13:00 na Tylově nábřeží v Hradci Králové farmářský trh: "Přijďte zažít farmářské trhy všemi smysly, nakoupit skvělé potraviny od lokálních farmářů, ochutnat zajímavé novinky z jejich sortimentu, dát si dobrou kávu. A určitě s sebou vezměte děti. Hlavně pro ně je připraven zajímavý doprovodný program." Více info na www.vychodocesketrhy.cz.

PRIMA CUP

V sobotu se pojede cyklistický závod v centru Hradce Králové a v okolních lesích. PRIMA CUP je cyklistický seriál horských kol pro širokou veřejnost. Do seriálu je každoročně zahrnuto několik závodů na území České republiky a na konci září potom exhibiční závod v historickém centru Hradce Králové, tzv. Gočárovy schody. Start tras A, B a C bude v sobotu dopoledne na Malém náměstí, cíl a zázemí závodu je v Rekreačním areálu Stříbrný rybník, kde proběhne i vyhlášení. "K parkování vozidel doporučujeme využít bezplatné Parkoviště Stříbrný rybník. Nenechávejte svá kola a cennosti bez dozoru, za případnou ztrátu neručíme!" vzkazují pořadatelé.

RŮŽOVÝ KLAVÍR

Bio Central uvede v sobotu od 17:45 slavnou operu Růžový klavír. Hlavními tématy Straussovy opery s komickým dějem jsou láska a intriky ve Vídni 18. století. V roli maršálky - kněžny z Werdenbergu se představí Renée Fleming a jejího mladého milence ztvární Susan Graham. Další pěvecké party pod dirigentskou taktovkou Jamese Levinea zastanou například Kristinn Sigmundsson a Thomas Allen. Americká opera z roku 2010 je nazpívaná německy a má české a anglické titulky. Je dlouhá 285 minut. Vstupenky stojí 390 korun.

PROHLÍDKY HRADCE S ARCHITEKTEM GOČÁREM

Dobré divadlo organizuje v sobotu další zážitkovou prohlídku Hradce Králové s průvodcem v kostýmu věhlasného architekta Josefa Gočára. Sraz bude v sobotu v 10 hodin u Bílé věže. Celodenní prohlídka až do 18:00, tedy 8 hodin, stojí 600 Kč. Povídání u Bílé věže, které trvá 1 hodinu, stojí 200 Kč. Pouze dopolední část – Historický Hradec od 10 do 13:00 vyjde na 300 Kč a odpolední část – Salón republiky (od 14 do 18:00) stojí 400 Kč. "Užijte si spojení divadelní hravosti a nenuceného vzdělávání. Hradcem Králové vás provede jeho nejslavnější architekt! Zajímá vás architektura, urbanismus a historie? Dozvíte se, jak se barokní pevnost za pouhých 30 let proměnila v  moderní evropské město, kterému president Masaryk přezdíval Salón republiky. Architekt vás zavede do míst, kam se obyčejný smrtelník jen tak nedostane. Čeká vás jeden den v první republice plný dobové elegance."

TALK SHOW VÍTKA MARTINCE A PETRA NÁROŽNÉHO

V neděli od 19:00 se ve Velkém sále hradeckého Adalbertina koná talk show. Vítek Martinec si do svého křesla pro hosty zve pravidelně zajímavé osobnosti z hudebního, hereckého i sportovního světa. Formou zábavného rozhovoru už zpovídal Ondřeje Vetchého, Miroslava Donutila a naposledy na prknech hradeckého Adalbertina třeba Josefa Dvořáka. Tentokrát bude hostit Petra Nárožného hereckou legendu, kterou má v oblibě několik generací diváků. Těšit se můžete na zákulisní historky z natáčení, divadla i dosud neodtajněné zajímavosti z jeho života. Prostor bude i pro otázky od diváků. Po skončení následuje autogramiáda a focení.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se sletí čarodějnice a bude se stavět májka

Blížící se filipojakubskou noc, která je spojená s pálením ohňů a čarodějnicemi, mohou Hradečáci prožít už o víkendu. Pálit ohně se budou ve Farářství i u Biskupského gymnázia. Folklorní odpoledne v duchu lidových tradic a stavění máje uvidíte jako každý rok na…
Čtěte více

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme