ZVEME: Na farmářský trh, cyklistický závod či talk show s Petrem Nárožným

V Hradci Králové se bude závodit na horských kolech.
V Hradci Králové se bude závodit na horských kolech. | autor: Prima Cup

Co nás čeká o víkendu v Hradci Králové? Bude se koncertovat, na Náplavku zamíří oblíbená elektro kapela Skyline, v kině Bio Central si zase přijdou na své milovníci opery. Na Tylově nábřeží můžete nakupovat na farmářském trhu, poznávat město s architektem Gočárem v rámci zážitkových procházek, nebo zajít na talk show s hercem Petrem Nárožným.

SKYLINE V NÁPLAVCE

Hradecká NãPLAVKA café & music bar zve v pátek od 20 hodin na koncert elektronické kapely Skyline, která vznikla v roce 1997 v Praze. Od té doby odehrála téměř tisíc koncertů v ČR i v zahraničí, získala řadu cen a vydala osm řadových alb. Skyline jsou známí pro svou energickou koncertní show včele s dvěma vokalisty – MC Jacobem a zpěvačkou Nvtvlie. Vstupné stojí 390 Kč.

FARMÁŘSKÝ TRH

Naše hospodářství pořádá v sobotu od 9 do 13:00 na Tylově nábřeží v Hradci Králové farmářský trh: "Přijďte zažít farmářské trhy všemi smysly, nakoupit skvělé potraviny od lokálních farmářů, ochutnat zajímavé novinky z jejich sortimentu, dát si dobrou kávu. A určitě s sebou vezměte děti. Hlavně pro ně je připraven zajímavý doprovodný program." Více info na www.vychodocesketrhy.cz.

PRIMA CUP

V sobotu se pojede cyklistický závod v centru Hradce Králové a v okolních lesích. PRIMA CUP je cyklistický seriál horských kol pro širokou veřejnost. Do seriálu je každoročně zahrnuto několik závodů na území České republiky a na konci září potom exhibiční závod v historickém centru Hradce Králové, tzv. Gočárovy schody. Start tras A, B a C bude v sobotu dopoledne na Malém náměstí, cíl a zázemí závodu je v Rekreačním areálu Stříbrný rybník, kde proběhne i vyhlášení. "K parkování vozidel doporučujeme využít bezplatné Parkoviště Stříbrný rybník. Nenechávejte svá kola a cennosti bez dozoru, za případnou ztrátu neručíme!" vzkazují pořadatelé.

RŮŽOVÝ KLAVÍR

Bio Central uvede v sobotu od 17:45 slavnou operu Růžový klavír. Hlavními tématy Straussovy opery s komickým dějem jsou láska a intriky ve Vídni 18. století. V roli maršálky - kněžny z Werdenbergu se představí Renée Fleming a jejího mladého milence ztvární Susan Graham. Další pěvecké party pod dirigentskou taktovkou Jamese Levinea zastanou například Kristinn Sigmundsson a Thomas Allen. Americká opera z roku 2010 je nazpívaná německy a má české a anglické titulky. Je dlouhá 285 minut. Vstupenky stojí 390 korun.

PROHLÍDKY HRADCE S ARCHITEKTEM GOČÁREM

Dobré divadlo organizuje v sobotu další zážitkovou prohlídku Hradce Králové s průvodcem v kostýmu věhlasného architekta Josefa Gočára. Sraz bude v sobotu v 10 hodin u Bílé věže. Celodenní prohlídka až do 18:00, tedy 8 hodin, stojí 600 Kč. Povídání u Bílé věže, které trvá 1 hodinu, stojí 200 Kč. Pouze dopolední část – Historický Hradec od 10 do 13:00 vyjde na 300 Kč a odpolední část – Salón republiky (od 14 do 18:00) stojí 400 Kč. "Užijte si spojení divadelní hravosti a nenuceného vzdělávání. Hradcem Králové vás provede jeho nejslavnější architekt! Zajímá vás architektura, urbanismus a historie? Dozvíte se, jak se barokní pevnost za pouhých 30 let proměnila v  moderní evropské město, kterému president Masaryk přezdíval Salón republiky. Architekt vás zavede do míst, kam se obyčejný smrtelník jen tak nedostane. Čeká vás jeden den v první republice plný dobové elegance."

TALK SHOW VÍTKA MARTINCE A PETRA NÁROŽNÉHO

V neděli od 19:00 se ve Velkém sále hradeckého Adalbertina koná talk show. Vítek Martinec si do svého křesla pro hosty zve pravidelně zajímavé osobnosti z hudebního, hereckého i sportovního světa. Formou zábavného rozhovoru už zpovídal Ondřeje Vetchého, Miroslava Donutila a naposledy na prknech hradeckého Adalbertina třeba Josefa Dvořáka. Tentokrát bude hostit Petra Nárožného hereckou legendu, kterou má v oblibě několik generací diváků. Těšit se můžete na zákulisní historky z natáčení, divadla i dosud neodtajněné zajímavosti z jeho života. Prostor bude i pro otázky od diváků. Po skončení následuje autogramiáda a focení.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Do kukuřičného bludiště s baterkou nebo na latinu pod most

Poslední červencový víkend nabídne v Hradci Králové kulturu i sport. V sobotu a v neděli se v Parku 360 odehraje jeden z největších koncertů jedné z největších světových hvězd - Eda Sheerana. V pátek se bude tančit latina pod Pražským mostem, v restauraci Na Soutoku zahraje…
Čtěte více

Hradec čeká náročný víkend. Počet obyvatel zdvojnásobí koncert Eda Sheerana

Hradec Králové čeká víkend, který město ještě nezažilo. Do města přijede dvakrát 50 tisíc návštěvníků z celé Evropy. 27. a 28. července přijede na letiště Ed Sheeran a jeho Mathematics Tour. Jestli město a Park 360 zvládnou oba monstrkoncerty, nemusí se už bát žádné světové…
Čtěte více

ZVEME: Víkend ve znamení letních koncertů, nočního koupání, sladkostí a zmrzliny

Víkend v Hradci Králové slibuje pravé letní radovánky. Můžete vyrazit na Festival sladkostí a zmrzliny nebo na noční koupání na hradecké koupaliště Flošna. Bude se hrát fotbal - Votroci vyzvou Teplice, bude se koncertovat i ochutnávat víno. Do historického centra můžete vyrazit…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme