Zveme: Letiště obsadí helikoptéry a silná auta, Jiráskovy sady rodiny s dětmi

Helicopter a Rally Show se konají za jedno vstupné dnes a zítra na hradeckém letišti.
Helicopter a Rally Show se konají za jedno vstupné dnes a zítra na hradeckém letišti. | autor: helicoptershow.cz

O víkendu se otevírá hradecké koupaliště Flošna, navštívit můžete Farmářské trhy, prodejní výstavu nožů nebo Vynález zkázy fest. Královéhradecké letiště zažije závodění silných strojů ve vzduchu i na zemi. Na spojení již 17. ročníku tradiční akce Helicopter Show s Rally Show se diváci za jedno vstupné mohou těšit v pátek a v sobotu na hradeckém letišti. Do Dne rodiny, který se koná v neděli v Jiráskových sadech, se zapojí i mnohé subjekty ve městě a nabídnou své služby se slevou či speciálním programem – například zábavní centrum Tongo, Labyrint loutek Divadla Drak, Galerie moderního umění nebo vodní elektrárna Hučák, dětská železnice či parníčky na Labi.

Otevírá se koupaliště Flošna

O víkendu zahájí provoz hradecké koupaliště Flošna, zatím ale v režimu vedlejší sezony, což se projeví u cen vstupného. Na celý den zaplatí majitelé čipových hodinek 50 Kč a jednorázoví návštěvníci 70 Kč. Bazény budou přihřívány už při otevření a postupně s pokračující sezónou dosáhnou teplotu 26 až 28°C. Otevírací doba ve vedlejší sezoně bude o víkendech od 10 do 19 hodin, v pracovní dny od 10 do 18 hodin.

Helicopter a Rally Show

Desítky typů vrtulníků, malé proudové i akrobatické letouny, ukázky činnosti Policie ČR, Hasičských záchranných sborů ČR, Zdravotnické záchranné služby a mnoha dalších. Uvidíte i zásah všech složek IZS společně s vrtulníky u simulované hromadné nehody. Sobotní den se na hradeckém letišti ponese v duchu hlavní letecké i motoristické show pro širokou veřejnost. Za jedno vstupné 250 korun se diváci mohou podívat na obě akce a dokonce si vyzkoušet jízdu v závodních autech nebo let v helikoptérách na vlastní kůži. Děti do 150 cm i osoby ZTP mají již tradičně vstup zdarma. „Letošní ročník nabídne opět něco, co tu ještě nebylo. Jediný letuschopný a registrovaný vrtulník na světě Bristol 171 Sycamore od rakouských Flying Bulls, jehož výroba začala před více než 70 lety, letovou ukázku skupiny vrtulníků americké výroby Schweizer 269 nebo stroj Westland SeaKing MK 41 německého letectva 1st Squadron Naval Airwings. Vrtulník, který u nás nebyl ještě k vidění, bude návštěvníkům zpřístupněn a ti budou moci nahlédnout i do kabiny,“ láká za organizátory Helicopter Show Daniel Tuček.

Vynález zkázy fest

Hradecký klub Na Výstavišti v ulici Bratří Štefanů v sobotu od 14 hodin hostí hudební festival spojený s vernisáží obrazů, video artem a performancemi Vynález zkázy fest. Koncept Nekokrétno připraví i tvůrčí dílnu linorytu pro děti. Zahraje například rockabilly kapela Three Wild Guns, punková Nátěrová hmota nebo Mad Country Mouse. Vstupné je 100 korun.

 

 

Farmářské trhy

Hradecká kulturní a vzdělávací společnost zve na oblíbené Farmářsko-potravinářské trhy. Letos už nejsou v Gayerových kasárnách, které procházejí rekonstrukcí, nově je najdete v ulici Letců, vedle obchodního centra Atrium. Nakupovat můžete v sobotu od 8 do 12 hodin.

Den rodiny

Přemýšlíte, jak oslavit Den matek? Můžete třeba v neděli v Jiráskových sadech v Hradci Králové na tradičním Dni rodiny. Od 10 do 16 hodin se můžete těšit na pohádky, soutěže, žonglování nebo sport. Připraveno je vystoupení s velkými bublinami a taneční a sportovní ukázky. Pro malé umělce budou připraveny výtvarné dílny a řemeslné dílničky, pro ostatní spousta vědomostních a sportovních her a soutěží a milovníci dobrot budou moci okusit třeba čebureky, speciality z Orlických hor, výbornou kávu nebo letní koktejly.

Votroci se utkají s Ústím

Dnes se FC Hradec Králové utká s FK Ústí nad Labem, zápas začíná v 18 hodin na Všesportovním stadionu v Malšovicích.

Výstava nožů a chladných zbraní

Již druhý ročník prodejní výstavy nožů a chladných zbraní se koná v neděli od 9 do 17 hodin v hradecké galerii Artičok. Návštěvníci si budou moci prohlédnout nádherné výtvory jak českých nožířů, tak i nožířů z jiných zemí. "Tato výstava je prodejní a nůž si zde mohou zakoupit všichni. Policisté, vojáci, myslivci, sběratelé, ale i ženy. Jsou zde k vidění a prodeji nádherné kuchyňské nože vhodné jak pro amatéry, tak pro profesionály. Součástí výstavy je anketa o nej nůž výstavy a jeden z návštěvníků obdrží hodnotný dar od firmy prémiové-nože a výherce z řad nožířů odmění firma Matoni," uvedl pořadatel Miroslav Rybář.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Na Flošně vzniknou další venkovní toalety, stávající počet nestačí

Návštěvníci koupaliště Flošna se dočkají nového sociálního zařízení. Díky úspěšné letní sezoně je možné převést z rozpočtu Správy nemovitostí Hradec Králové do rozpočtu města částku ve výši dva miliony korun. Z ní bude v příštím roce financována projektová dokumentace, zbývající…
Čtěte více

Nočnímu koupání na Flošně je konec. Může za to chování některých návštěvníků

Řadu let pořádal provozovatel hradeckého koupaliště Flošna noční koupání. Akce byla oblíbená a navštěvovaná. S tím je však konec a mohou si za to návštěvníci sami. Tedy někteří. Podle slov zejména ti mladších ročníků. Příští sezonu popřemýšlí vedení koupaliště o jiném konceptu…
Čtěte více

ZVEME: Do karibské tančírny pod Pražským mostem a na výstavu růží

Co se bude dít o víkendu v Hradci Králové a blízkém okolí? Na Šrámkův statek dorazí pardubická trampská kapela Marien, na náplavce pod Pražským mostem se bude tančit latina na písčité karibské pláži. V Zahradě léčivých rostlin můžete obdivovat až 80 odrůd růží, Bílou věží bude v…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme