Zveme: Kam o víkendu s dětmi? Na Les plný zvířátek, maškarní s Vladimírem Hronem, koncert či do divadla

Les plný zvířátek najdete u Zděné boudy v Malšovicích v Hradci Králové.
Les plný zvířátek najdete u Zděné boudy v Malšovicích v Hradci Králové. | autor: paohk

Nadcházející víkend si v Hradci Králové užijí především děti, právě pro ně jsou určené hned dvě divadelní představení v Adalbertinu, akce Les plný zvířátek v Malšovicích a karneval v Čistěvsi. Ale ani dospělí nepřijdou zkrátka, i oni mohou na maškarní do čistěvrského kulturního domu vyrazit, navíc je tam pobaví Vladimír Hron. Filmoví nadšenci jistě uvítají festival Jeden svět v kině Bio Central, zase se bude bruslit na zimním stadionu a ve Smiřicích se koná koncert Zpíváme pro UNICEF.

Filmový festival Jeden svět

Identita a její podoby v globalizovaném světě 21. století – to je téma, které se rozhodl prozkoumat letošní festival Jeden svět s heslem Bezpečná blízkost. Kromě soutěžních a tematických filmových kategorií se v programu kina Bio Central o víkendu objeví také dvě kategorie zaměřené na téma hledání a vymezování si vlastní identity.

Les plný zvířátek

"Pojďte s námi na veselou vycházku pro rodiče s dětmi do Královehradeckých lesů. Na trase potkáte zvířátka a s každým si zahrajete nějakou veselou hru. Na konci bude připravené malé lanové centrum a prstové malování," zvou organizátoři akce Les plný zvířátek, která je vhodná pro děti z mateřských škol a školáky z prvních a druhých tříd. Startovné se neplatí. Zahájení je v sobotu od 10 do 12 hodin u Zděné boudy v Malšovicích v Hradci Králové.

Bruslení na zimním stadionu

Veřejné bruslení na zimním stadionu v Hradci Králové se bude tento víkend konat v sobotu od 16 do 17:30 hodin a v neděli od 15 do 16:30 hodin. Dospělí zaplatí 30 korun, děti do deseti let korun a jejich doprovod 10 korun. Šatna stojí pětikorunu.

Vladimír Hron a maškarní

Maškarní spojené s vystoupením baviče Vladimíra Hrona se koná v sobotu v Čistěveském kulturním domě. Předprodej je možný v restauraci U Polních myslivců Pod rozhlednou, vstupenky stojí 170 korun, na místě pak 250 korun. Karneval pořádá SDH Chlum za podpory Amfiteátru Chlum, ten dětský začíná v 15 hodin a večer (v 19 hodin) si užijí převleky a masky i dospělí. Vstup je možný i bez masek ve společenském oděvu, tedy v obleku. "Můžete se těšit na bohatou tombolu, krásnou princeznu, hudbu 80. a 90. let a spousty zábavy," vzkazují pořadatelé.

Zpíváme pro UNICEF ve Smiřicích

Zámecká kaple Zjevení Páně ve Smiřicích poskytne v sobotu prostor charitativní akci Zpíváme pro UNICEF. Účinkovat bude sbor Smetana z Hradce Králové a sbor Jizerka ze Semil. Vstupné je dobrovolné, koncert začíná v 17 hodin.

Pohádky v Adalbertinu

Studio A v Adalbertinu o víkendu opět zaplní malí diváci, v sobotu se mohou těšit na pohádku Poslední kouzlo Čertice Kačule a v neděli na pohádku O ševci Kubovi. Začátek je vždy v 10 hodin, představení trvají zhruba třičtvrtě hodiny, zasedací pořádek je volný. "Veselé trampoty čertích holek v lidském světě vypráví výpravná pohádková inscenace pro děti od čtyř let, v níž účinkuje hradecký činoherní soubor Studio PH Pohádka," uvádějí tvůrci o sobotním představení. Nedělní pohádka je vhodná pro děti od tří let a zahraje ji Divadýlko Mrak Havlíčkův Brod: "Kuba má doma hodnou, ale malinko hloupou ženu Andulku, která všechny své činy myslí dobře, jenže je drobátko nedomýšlí. A tak vždy způsobí malou rodinnou katastrofu..." 

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Do kukuřičného bludiště s baterkou nebo na latinu pod most

Poslední červencový víkend nabídne v Hradci Králové kulturu i sport. V sobotu a v neděli se v Parku 360 odehraje jeden z největších koncertů jedné z největších světových hvězd - Eda Sheerana. V pátek se bude tančit latina pod Pražským mostem, v restauraci Na Soutoku zahraje…
Čtěte více

Hradec čeká náročný víkend. Počet obyvatel zdvojnásobí koncert Eda Sheerana

Hradec Králové čeká víkend, který město ještě nezažilo. Do města přijede dvakrát 50 tisíc návštěvníků z celé Evropy. 27. a 28. července přijede na letiště Ed Sheeran a jeho Mathematics Tour. Jestli město a Park 360 zvládnou oba monstrkoncerty, nemusí se už bát žádné světové…
Čtěte více

ZVEME: Víkend ve znamení letních koncertů, nočního koupání, sladkostí a zmrzliny

Víkend v Hradci Králové slibuje pravé letní radovánky. Můžete vyrazit na Festival sladkostí a zmrzliny nebo na noční koupání na hradecké koupaliště Flošna. Bude se hrát fotbal - Votroci vyzvou Teplice, bude se koncertovat i ochutnávat víno. Do historického centra můžete vyrazit…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme