ZVEME: Hradečtí hasiči zvou veřejnost, otevírá se koupaliště Flošna

Den otevřených dveří u HZS KHK.
Den otevřených dveří u HZS KHK. | autor: mmhk.cz

O nadcházejícím víkendu se budou v Hradci Králové konat rozmanité akce. Své brány otevřou profesionální hasiči a ukážou zájmecům techniku i ukázky zásahů a hasičských disciplín. Do hradeckých lesů se můžete vydat na kole za Krtečkem nebo s ornitology poznávat ptáky podle jejich zpěvu. Otevírá se koupaliště Flošna, koná se Mint market, akce Nábřeží žije jídlem a farmářské trhy.

MINT MARKET JARO

Smetanovo nábřeží v Hradci Králové v sobotu od 10:00 do 17:00 hostí Mint market. Těšit se budete moci na výběr více než šedesáti značek s autorskou módou, šperky a designem. Udělejte si radost originálním šperkem, kvalitní bio kosmetikou, kabelkou, ručně vyráběnou sójovou svíčkou nebo něčím pěkným na sebe. Zároveň se zde bude konat i oblíbený food festival Nábřeží žije jídlem.

NÁBŘEŽÍ ŽIJE JÍDLEM

NãPLAVKA café & music bar pořádá taktéž na Smetanově nábřeží třetí ročník NÁBŘEŽÍ ŽIJE JÍDLEM. V sobotu od 10:00 do 17:00 můžete na hradecké náplavce ochutnat v pop up stáncích lokálních bister a restaurací. Zúčastní se TO JE BISTRO, CHILLI TÁTA, NãPLAVKA BISTRO, BBQ BOYS, FÉROVÁ PALAČINKÁRNA, FREŠÍ NA PĚŠÍ a další...

FARMÁŘSKÉ VÝCHODOČESKÉ TRHY

Na hradeckém Tylově nábřeží budou v sobotu dopoledne farmářské trhy. Od 8:00 do 12:00 tam najdete lokální produkty i zajímavý doprovodný program pro děti. "Necháme dětem i jejich doprovodu nahlédnout do života farmářů, ukážeme, jak se staráme o půdu, pěstujeme zeleninu, květiny, chováme dobytek. Děti si budou moci vyzkoušet některé činnosti a třeba si i něco vyrobit nebo zasadit a odnést domů," zvou organizátoři. 

OTEVÍRÁ KOUPALIŠTĚ FLOŠNA

Letní koupaliště Flošna v sobotu zahájí již 15. sezonu, pro návštěvníky bude otevřeno už od soboty 18. května. Provoz bude zatím fungovat v režimu vedlejší sezony, otevřeno bude od 10 do 18 hodin. Vstupné bude nižší než v hlavní sezoně, návštěvníci s čipovými hodinkami zaplatí 80 korun, ostatní 110 korun. Bazén bude zatím vyhříván na teplotu 26 stupňů.

RANNÍ PROCHÁZKA ZA PTAČÍM ZPĚVEM

Kdo si bude chtít poslechnout ranní ptačí zpěv, může vyrazit se ZO Zelení a Česká společnost ornitologická do přírody. Sraz je v sobotu v 7:30 na zastávce MHD U Rybníka (linka č. 16). 1. ročník vycházky za ptačím zpěvemvás naučí, jak některé ze zpívajícíh ptáků poznat, dozvíte se zajímavosti o chování, hnízdění a ochraně poslouchaných a viděných opeřenců. "Doporučujeme vzít si s sebou dalekohledy. Těšíme se na Vás!" vzakzují pořadatelé. 

NA KOLE DO HRADECKÝCH LESŮ ANEB PUTOVÁNÍ ZA KRTEČKEM

V neděli v 09:30 startuje od Zděné boudy v Hradci Králové cyklistké putování. Česká asociace Sport pro všechny, regionální centrum SPV Hradec Králové zve děti, mládež, celé rodiny a každého, kdo se cítí stále mladý na XXIII. ročník akce Na kole do hradeckých lesů aneb Putování za krtečkem. Start od 9:30 až do 11:00 hodin od Zděné boudy v Malšovicích, ukončení do 15:00 hod. na Rytířském hradišti. Účastnický poplatek 20,- Kč dospělí, 10,- Kč děti, rodinný poplatek 50,- Kč (rodiče + neomezený počet vlastních dětí).

DEN OTEVŘENÝCH STANIC HZS

Hasičský záchranný sbor Královéhradeckého kraje zve na den otevřených dveří: "Všechny malé i velké fanoušky hasičů a hasičiny zveme v neděli 19. 5. 2024 na den otevřených dveří na stanicích a zařízeních Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje. Od 9 do 16 hodin si budete moci prohlédnout techniku, prostory stanic, nebudou chybět také ukázky z činnosti hasičů." Konkrétně v Hradci Králové můžete navštívit profesionální hasiče na hasičském stadionu v ulici Botanická. K vidění bude nejen zásahová technika. Připravujeme také několik stanovišť, kde si budou moci návštěvníci vyzkoušet pohyb v zakouřeném prostoru, hašení z proudnice, lezecké techniky nebo práci s vyprošťovacím zařízením. Hasiči také chystají komentované ukázky ze své praxe. K vyzkoušení bude i jedna z hasičských sportovních disciplín, a sice dráha TFA pro děti i dospělé nebo fyzické testy pro práci hasiče. Součástí programu na stadionu bude také od 11 hodin slavnostní předání cisternových automobilových stříkaček, které sloužily profesionálním hasičům a nyní budou pomáhat u sborů dobrovolných hasičů. Program si připravili také profesionální hasiči na výjezdové stanici na Pražské třídě, kde na vás čekají prohlídky stanice i dynamické ukázky z činnosti jednotky. Podrobné informace najdete na facebookové události HZS Královéhradeckého kraje.

 Zobrazit všechny akce na tento víkend

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Na divadelní festival, do rozária i na Festival Královéhradeckého kraje

Víkend v Hradci Králové začíná velkolepě, startuje osmidenní oslava divadla, začíná mezinárodní festival Regiony. Divadlo se bude hrát i v Lesním divadle na Chlumu. Dnes se bude slavit také na Tylově nábřeží, kde se koná Festival Královéhradeckého kraje. V sobotu se na…
Čtěte více

ZVEME: Víkend v Hradci bude nadupaný festivaly. S jídlem, hudbou i pohádkami

Obří hudební festival Rock for People, dětský Kinderland festival, gurmánské festivaly Burger street a Wine and food. To vše nabídne víkend v Hradci Králové a ještě mnohem víc, například svítání na Bílé věži nebo krásné růže v soutěžním rozáriu.
Čtěte více

ZVEME: Na festival řemesel, Noc kostelů a do Lesního divadla

Co nás čeká v Hradci Králové tento víkend? Dnes večer se veřejnosti otevřou brány kostelů, koná se folklórní festival Pardubice - Hradec Králové a na nábřeží se sjedou řemeslníci. Amfiteátr na Chlumu startuje tradiční divadelní sezónu, letos obohacenou i o promítání filmů.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme