Zveme: Do Nechanic přijede panstvo, na Chlum Olda Říha

Hrádek u Nechanic
Hrádek u Nechanic | autor: hradeckralove.cz

Třetí srpnový víkend s sebou přináší hned několik zajímavých pozvánek. Na své si přijdou milovníci české bigbítu, zkrátka nepřijdou ani ti, co si raději poslechnou country hudbu. Kromě toho si můžete užít hned dvě různé na akce na Hrádku u Nechanic. Po oba dva víkendové dny vás tu čekají prohlídky za doprovodu hraběcí rodiny, jejich hostů a služebnictva, v sobotu bude navíc na nádvoří zámku řemeslný program.

 

Na Hrádek u Nechanic přijede panstvo

Jak se žilo na Hrádku v Nechanicích před sto lety, kdy tady probíhala elektrifikace? Právě to se můžou dozvědět návštěvníci zámku už tuto sobotu a neděli. Veselé historky z této doby představí zábavnou formou hraběcí rodina, služebnictvo a další postavy. Herci ochotnického divadla zase předvedou, jakou roli hrál rod Harrachů při atentátu na následníka trůnu v Sarajevu. Přijelo panstvo aneb pokrok nezastavíš!, jak se akce nazývá, začíná po oba dva dny v devět hodin ráno a končí v pět hodin odpoledne.

Zámecké posvíceni na Hrádku u Nechanic si můžete užít už v sobotu. Tradiční srpnová akce s bohatým programem proběhne na nádvoří zámku. Jako každé správné posvícení začne i toto dopolední mší svatou v zámecké kapli sv. Anny. „Na řemeslném jarmarku se představí prvorepubliková kuchyně, sýrařka, pouliční herec, svíčkařka s dílničkou, přadlena, písař s dílničkou pro děti, kovář s dílničkou, hrnčíř, dráteník s dílničkou pro děti, tesař, malíř portrétů, prvorepublikový písničkář a dětská střelnice z kuší. Dále budou k vidění šermířská a pohádková představení pro děti i dospělé,“ zve na pestrý program kastelán zámku Ivan Šenk.

Odpoledne v Nechanicích zpestří Ivan Vodochodský, který zde předvede své kuchařské umění. Večer se ponese ve znamení divadla ochotníků z Obědovic a celý den zakončí ohňové představení a noční prohlídky zámku.

Na koncerty na Chlum i do Restaurace U Letců.

Přírodní Amfiteátr na Chlumu přivítá v sobotu v osm hodin večer kapelu Katapult v čele s Oldou Říhou, areál bude otevřen už od dvě hodiny dříve. Vzhledem k velikému zájmu bude akce tentokrát v prostoru naproti rozhledně, zhruba padesát metrů od areálu Lesního divadla. Vstupné na místě vás vyjde na 250 korun.

Na další koncerty, tentokrát ve stylu country, můžete zavítat v sobotu od šesti hodin večer do Restaurace U Letců. Přehlídka nejlepších talentů Country Radia a jejich hostů představí Františka Nedvěda s kapelou, Bohadlo Band, Kristýnu Nídlovou a také skupinu Country Dohoda. Vstupné vás vyjde na 170 korun.

Na neděli vybíráme dvě akce zacílené na dvě opačné věkové skupiny. Zejména pro děti je připraveno nedělní dopolední Pohádkové putování. Pro ty dříve narozené je pak připraven tradiční nedělní odpolední promenádní koncert v Jiráskových sadech.

Další akce, které se nejen o víkendu uskuteční v Hradci Králové a jeho nejbližším okolí, najdete zde.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Do divadla na Chlumu přijede Josef Dvořák, startuje Hradecký letní festival

Jaké akce nabídne druhý srpnový víkend? Nábřeží v Hradci Králové se už potřetí promění v břeh tropické pláže a taneční parket současně, koná se Latino náplavka. Zavítat můžete na první ročník Hradeckého letního festivalu nebo do Lesního divadla na Chlumu, kam s talk show dorazí…
Čtěte více

ZVEME: Hradec o víkendu pohltí festivaly hudby, divadla, jídla i piva

O víkendu můžete v Hradci Králové jíst, pít, poslouchat hudbu, sledovat filmy i divadelní představení. Do Amfiteátru na Chlumu zavítají slavní čeští herci s kusem Víš přeci, že neslyším, když teče voda. Letní kino Širák zve na film Buď chlap! V Žižkových sadech bude…
Čtěte více

ZVEME: Na divadlo do Amfiteátru a za římskými legionáři do Archeoparku

I další srpnový víkend nabídne v Hradci Králové pestrou paletu akcí. Lesní divadlo na Chlumu uvede anglickou komedii v hlavní roli s Václavem Vydrou. Na hradeckém letišti se koná festival SodaPop, ve všestarském Archeoparku budou bojovat římští legionáři. Na Tylově nábřeží se…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme