Štítky: | vlaky | dětská železnice |

Zkratku přes trať Správa železnic na Slezském Předměstí zahradila. Co bylo důvodem?

V místě už se přecházet nesmí.
V místě už se přecházet nesmí. | autor: Natálie Poláková, Český rozhlas

Zkratku přes železniční trať na Slezském Předměstí nyní Správa železnic přehradila zábradlím. Správa sestavuje v Královéhradeckém kraji seznam míst, na kterých lidé přechází trať mimo oficiální přechody.  jedním z nich je právě ten na Slezském Předměstí. Zatarasený přechod spojuje ulice Severní a Garážní. Lidé ze Slezského předměstí ho využívali jako zkratku do přilehlých garáží a zahrádkářské kolonie. Informaci přináší Český rozhlas Hradec Králové.

Betonová rampa umožňovala lidem vstup přímo do kolejiště. Tato rampa je teď přehrazená červeným zábradlím. Na druhé straně kolejí zábradlí není, lidem tam ale ve vstupu brání hromada navezené hlíny. Správa železnic se na toto místo zaměřila kvůli opakovaným stížnostem strojvedoucích. Následné kontroly odhalily třeba to, že tu lidé často přes koleje přenášeli kola nebo dokonce kočárky a děti.

Zabezpečený přejezd se světelnou signalizací a závorami je vzdálený 400 metrů. Ceta k garážím se tak lidem prodloužila o více než kilometr. Musí totiž celou oblast obejít ulicemi Pouchovská a U Mostku. Rychlejší variantu představuje pěšina vedoucí podél Piletického potoka.

Podobný problém řeší Správa železnic na Slezském Předměstí také v Kladské ulici v Hradci Králové. Lidé tam přecházejí koleje v prostoru pod silničním nadjezdem. Zátarasy na tomto místě zatím nejsou, ale pracovníci Správy železnic tam nainstalovali informační cedule se zákazem vstupu.

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Hradec rozsvítí lampionový průvod a halloweenské akce

První listopadový víkend v Hradci Králové bude patřit hlavně svátku Halloween. Speciální akci pořádá Fly Zone Park v Atriu, dětská železnice na náměstí 5. května, do ulic v sobotu večer vyrazí lampionový průvod. Bude se hrát hokej, Bílá věž na Velkém náměstí se otevře i po…
Čtěte více

Z Hradce do Pardubic už jezdí vlaky, od pátku už i ty elektrické

Cestujete často z Hradce do Pardubic a zpět? Tak vás určitě potěší, že už se na trať vrátily vlaky. A od 15. července dokonce vyjedou už i ty elektrické, zatím jezdily jen motorové. Příčinou výluky byla rekonstrukce trakčního vedení mezi Rosicemi a hlavním nádražím v Pardubicích…
Čtěte více

Až do prázdnin se z Hradce do Pardubic vlakem nedostanete

Cestování vlakem mezi Hradcem Králové a Pardubicemi je od dnešního dne na více než tři měsíce nemožné. Probíhající modernizace trati mezi stanicemi Pardubice-Rosice nad Labem a Stéblová si od 24. března vyžádá úplné zastavení železniční dopravy. V rámci výluky dojde v dotčeném…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme