Štítky: | sportoviště | sokolovna | hala |

Zastupitelé rozhodnou, jestli Slavia dostane deset milionů na palubovku

Hala Slavia se možná dočká úprav.
Hala Slavia se možná dočká úprav. | autor: ph-slaviahk.cz

Hala Slavia, která stojí v Orlické Kotlině už téměř půl století a své dny slávy má již za sebou, možná od města dostane desetimilionovou injekci, která by měla sloužit na opravu palubovky. Ta už je v neutěšeném stavu. Magistrát chce však od tělovýchovné jednoty závazek, že se bude spolupodílet na dalších opravách. O daru ještě rozhodne zastupitelstvo. Informaci přináší Hradecký deník.

„Palubovka je opravdu v tristním stavu. Podle odborné firmy už nestačí ji jen zbrousit, ale musí se vyměnit celá. Tato investice má přijít na 10 milionů korun, které však nemáme,“ uvedl pro Deník hradecký zastupitel a předseda TJ Slavia HK Jakub Lejsek, který o pomoc požádal hradeckou radnici. Ta předběžně souhlasila. Desetimilionovou dotaci teď schválila Rada města a čeká se, jak se k finanční injekci postaví zastupitelstvo.

„Peníze ze strany TJ Slavia by měly jít především na zrekonstruování zázemí, které je v tristním stavu. Obecně však beru desetimilionovou pomoc za správný krok,“ nechal se slyšet náměstek primátora Jindřich Vedlich.

Podle Jakuba Lejska je požadavek města opodstatněný a Slavia ho bude akceptovat. Chtějí příští rok investovat asi milion korun na rekonstrukci sociálního zařízení haly. Opravy potřebuje i samotná hala. Bez dotací je však sportoviště obtížné provozovat.

„Mrzí mě, že v roce 2006, kdy jsme převedli část pozemků na město, aby zde zrekonstruovalo hrací plochy, nedomluvili i podobný postup u samotné haly. Tehdy jsme převedli i pozemky pod halou s vidinou, že si ji jednou město převezme. K tomu však do dnešních dnů nedošlo. Ale vinu vidím zvláště na naší straně,“ řekl dále Jakub Lejsek. Podle něj je v současnosti nejlepší cesta obrody haly, opravovat ji postupně. A to i z příspěvků Ministerstva školství, kraje i vlastních prostředků.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Přes léto chce město opravit sportoviště. Která to budou a na co se jejich uživatelé mohou těšit?

Oprava hradeckých sportovišť čeká přes prázdniny na pracovníky Technických služeb Hradec Králové (TSHK) a zhotovitele. Téměř 15 milionů korun poputuje na instalaci úsporného osvětlení, multimediální LED obrazovky a opravu hracích ploch. Úpravy se týkají hřišť v Třebši, na…
Čtěte více

Moderní tenisový areál chce vybudovat malšovický sportovní klub

Moderní tenisový areál chce v hradeckých Malšovicích vybudovat Sportovní klub Tenis HK. Součástí areálu má být hala se třemi kurty, ale také kompletní zázemí pro sportovce. Minimálně stamilionovou investici chce klub zaplatit z dotace, úvěru a z vlastních zdrojů. Informaci…
Čtěte více

Hala na Pouchově se sportovcům otevře na přelomu února a března

V těchto dnech finišují práce na tělocvičné hale na Pouchově v Hradci Králové, budova je již kompletně dokončena zbývá jen dodělat zpevněné plochy na venkovním parkovišti. Během následujících týdnů bude město řešit kolaudaci, první sportovci tak do haly pravděpodobně vyrazí na…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme