Štítky: | Hřiště |

Hřiště pro parkouristy už slouží veřejnosti. Najdete ho na břehu Labe naproti Hučáku

Na hřišti jsou desítky překážek
Na hřišti jsou desítky překážek | autor: hradeckralove.cz

Parkouristé mají v Hradci Králové zbrusu nové venkovní zázemí. Nové hřiště v Labské Kotlině I. u břehu Labe slouží zdarma všem zájemcům. Vedle překážek na parkour jsou jeho součástí i workoutové prvky. Magistrát za vybudování hřiště zaplatil necelé tři miliony korun. Hřiště vyrostlo během 60 dní.

V poslední době je parkour a workout velmi oblíbenou pohybovou aktivitou, především u mladší generace. „Podobu hřiště, jeho vybavení a rozmístění jednotlivých prvků jsme před stavbou konzultovali s lidmi, kteří se parkouru aktivně věnují. Hřiště je v podstatě takové, jak si parkouristé řekli,“ sdělil Vlastimil Ondráček z Technických služeb Hradec Králové, které pro město stavbu hřiště zajišťovaly. Na ploše více než 500 metrů čtverečných jsou desítky různých prvků a sestav překážek. „Dopadová plocha hřiště a jednotlivé prvky sice splňují ty nejvyšší možné bezpečnostní požadavky, ale u parkouru je potřeba počítat i s nějakým tím pádem a zraněním. Na hřišti jsou tabule s upozorněním, že každý je při pohybu na překážkách odpovědný za své zdraví sám,“ upozornil Ondráček. Děti, kterým je méně než patnáct let, mohou na hřiště pouze s dospělým doprovodem.

Vedle otevřených dětských a školních hřišť na celém území města jsou v Hradci Králové další hřiště se speciálními prvky a vybavením. „Fit park Harmonie s posilovacími stroji a petangovým hřištěm, který byl původně určený především pro seniory, dnes využívá široká veřejnost. Nejen školám slouží moderní dětské dopravní hřiště, starším dětem je k dispozici skatepark v Šimkových sadech nebo workoutové hřiště u Hvězdy. Parkourové hřiště v Labské Kotlině je dalším segmentem, který doplňuje systém veřejně přístupných fitparků ve městě a navazuje na školní otevřená hřiště,“ doplnila Anna Maclová, náměstkyně primátora pro oblast sociálních věcí.

Co je vlastně parkour a workout?

Parkour je pohybová disciplína, jejíž základem je plynule, efektivně a pouze pomocí vlastního těla překonat různé přírodní nebo umělé překážky.

Workout je sportovní aktivita zaměřená na cvičení s vlastní vahou, rozvoj síly a vytrvalosti. Workouteři cvičí veřejných sportovních hřištích, především na hrazdě, bradlech, žebřinách nebo horizontálních žebřících.

autor: hradeckralove.cz

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Přes léto chce město opravit sportoviště. Která to budou a na co se jejich uživatelé mohou těšit?

Oprava hradeckých sportovišť čeká přes prázdniny na pracovníky Technických služeb Hradec Králové (TSHK) a zhotovitele. Téměř 15 milionů korun poputuje na instalaci úsporného osvětlení, multimediální LED obrazovky a opravu hracích ploch. Úpravy se týkají hřišť v Třebši, na…
Čtěte více

Herní prvky pro tělesně postižené děti budou na hřištích do konce června

Speciální houpačky pro tělesně postižené děti instalují Technické služby Hradec Králové na dětském hřišti v ulici Jungmannova-Hrubínova a na dopravním hřišti v Třebši. Cena houpaček se vyšplhá na téměř půl milionu korun. Děti se budou moci pohoupat na obou z nich už od konce…
Čtěte více

Hradec chce opravit dětská hřiště. Bude myslet i na postižené děti

Celkem tři miliony korun se chystá město investovat do dětských hřišť v Hradci Králové. Polovina financí bude použita na nákup speciálních herních prvků pro děti se zdravotním postižením. Za dalších 1,5 milionu korun provedou technické služby opravu a výměnu stávajících herních…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme