Štítky: | koronavirus | očkování |

Zájemců o očkování v hradecké nemocnici přibylo, lepší je to s registrací

Zájem o očkování se zvýšil.
Zájem o očkování se zvýšil.

Očkovací centrum hradecké fakultní nemocnice v posledních době registruje zvýšený zájem o očkování proti COVID-19. Centrum proto navýšilo své kapacity pro předem registrované i neregistrované zájemce o vakcíny, s ohledem na zajištění plynulého provozu od dnešního dne upravuje provozní dobu pro očkování bez registrace, které bude nyní možné v pracovních dnech v čase od 16:30 do 19:00 hodin.

„Všechny zájemce o očkování žádáme o maximální využití registrace na konkrétní datum a čas, volných termínů pro předem registrované je po navýšení kapacity centra dostatek,“ uvedl vedoucí lékař Pavel Kosina. Očkovací centrum nyní aplikuje zhruba 500 dávek vakcíny denně, z toho zhruba stovka připadá na předem neregistrované. Centrum nabízí očkování bez registrace osobám starším 16 let, samoplátci a děti ve věku 12 až 15 let se musí nadále pro aplikaci vakcíny zaregistrovat. Očkování je zajišťováno vakcínou firmy Pfizer/Biontech.

„Upozorňujeme zájemce bez registrace, že s ohledem na provozní možnosti podáváme vakcínu bez registrace jen do vyčerpání denní kapacity, proto je výhodnější provést registraci předem. Upřednostňujeme také podání vakcíny bez registrace zájemcům o první či druhou dávku, protože jsou k onemocnění  COVID-19 nejvíce vnímaví a dosud nechráněni,“ dodal Kosina.

Fakultní nemocnice Hradec Králové eviduje mírný nárůst počtu pacientů s COVID-19, kteří vyžadují hospitalizaci. V souvislosti se současným vývojem epidemické situace v České republice je nemocnice připravena na další nárůst počtu pacientů. Nemocnice se bude snažit o co nejmenší omezení běžného provozu, oddělení zajišťující péči o covidové pacienty bude však nutné posílit o další personál z jiných pracovišť nemocnice.

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Nemocnice má k dispozici inovovanou vakcínu proti COVID-19. Zájem o ni příliš není

Hradecká fakultní nemocnice už očkuje zájemce inovovanou vakcínou proti COVID-19 od společnosti Pfizer/BioNTech. Očkovací centrum současně rozšiřuje svou provozní dobu na každý pracovní den, v posledních týdnech se s ohledem na zájem veřejnosti očkovalo pouze dva dny v týdnu.…
Čtěte více

Pacientů s covidem v hradecké fakultní nemocnici ubývá

Počet pacientů hospitalizovaných v hradecké fakultní nemocnici s onemocněním COVID-19 i nadále klesá. Začátkem dubna jich bylo v nemocnici hospitalizováno zhruba pět desítek, zatímco na začátku března se číslo pohybovalo kolem 75. Nemocnice připravuje od příštího týdne postupný…
Čtěte více

Po dvou letech přijdou děti k zápisu osobně, hradecké školy přijmou i žáky z Ukrajiny

V Hradci Králové se letos zápisy do prvních tříd základních škol uskuteční v pátek 8. dubna a v sobotu 9. dubna. Děti tak po dvou letech pandemie koronaviru přijdou do školy osobně. Hradecké školy budou přijímat i děti z Ukrajiny. Ty budou mít v Hradci Králové zápis 17. června.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme