Štítky: | zuš střezina |

Výtvarníci na hradecké Střezině už učí v nových moderních prostorách

| autor: hradeckralove.cz

Výtvarníci z hradecké základní umělecké školy Střezina se dočkali. Dnes je čeká návrat do plně zrekonstruovaného pavilonu, ve kterém probíhaly práce od začátku loňského roku. Došlo zde k výměně všech oken, vnitřních rozvodů, zateplení i novému vybavení vnitřních prostor. Celá rekonstrukce tohoto objektu vyšla město na přibližně 38 milionu korun bez DPH.

Provoz budovy nebyl zahájen přestižením pásky, ale přítomní si mohli vyrazit vlastní odznáček. Jako první tak učinila primátorka města Pavlína Springerová. „Jsem moc ráda, že se podařilo rekonstrukci budovy ukončit a Střezina, na kteru jsme moc pyšní, má moderní zázemí, kde se žáci budou cítit dobře a bude jim umožněno využívat nové trendy a technologie v oboru. Přeji všem, aby se jim dařilo a mohli zde naplno rozvíjet své nadání a talent. Díky patří samozřejmě také minulmu vedení města,“ uvedla primátorka města Hradce Králové Pavlína Springerová.

"Na rekonstrukci jsme čekali už opravdu hodně let, neustále ji mařily nejrůznější události a já jsem trnul, aby tomu tak nebylo i tentokrát. Nestalo se a my nyní máme pracoviště, které nám ostatní zušky v republice opravdu mohou jen závidět," řekl Karel Šus, ředitel ZUŠ Střezina.

"Když si vzpomenu, jak jsme kdysi učili ve vypůjčených třídách základní školy, kam jsme si museli výtvarné potřeby nosit a nyní máme celou budovu s perfektním moderním vybavením, které nám díky technologiím umožňuje rozvíjet dovednosti dětí v nejrůznějších směrech, jsem opravdu nadšený," pochvaluje si nové zázemí Marek Bělolávek, vedoucí výtvarného oboru na Sřezině.

Rekonstrukce výtvarného pavilonu byla zahájena začátkem loňského roku. Došlo k opravě střechy, která byla zároveň zateplena, stejně jako fasáda budovy. Uvnitř objektu byly provedeny veškeré vnitřní instalace jako jsou rozvody vody, kanalizace, elektřiny a další. „Ve třípatrovém výtvarném pavilonu se celkových změn a úprav dočkaly také interiéry. Vznikl zde fotoateliér s černou stěnou, speciálně vybavené keramické dílny včetně pecí, malířské ateliéry a galerie. Novinkou je také odhlučněná sochařská dílna,“ popisuje náměstek primátorky pro oblast městských investic Lukáš Řádek.

Otevřením nového pavilonu výtvarného oboru byla dokončena téměř polovina první etapy rozsáhlé rekonstrukce celé základní umělecké školy. Její součástí je také vybudování spojovací chodby a modernizace přilehlého tanečního pavilonu. „Ve dvoupodlažním tanečním pavilonu nás čekají jak venkovní úpravy, zateplení budovy a rekonstrukce střechy, tak práce v interiérech. Nové budou například pružné sportovní podlahy, omítky, okna a další,“ doplňuje náměstek Řádek. Spolu s tanečním sálem bude také dokončena stavba spojovací chodby, která propojí taneční a výtvarný pavilon a poskytne tak komfortnější přesun žákům i nové výstavní prostory. První etapa by měla být dokončena koncem letošního roku, město vyjde na 76,2 milionu korun bez DPH.


Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Opravy Střeziny budou pokračovat na jaře. Na řadu přijde zázemí pro vedení a hudebníky

Město pokračuje ve šňůře komplexních stavebních úprav jedné z největších uměleckých škol v republice ZUŠ Střezina na Slezském Předměstí. Na jaře by měla být zahájena druhá etapa, která spočívá v rekonstrukci zázemí vedení školy a pavilonů klasické a moderní hudby. Spolu s tím…
Čtěte více

Hradecká umělecká škola Střezina se pyšní moderními sály tanečního oboru a unikátní spojovací chodbou

Základní umělecká škola Střezina sídlí v Hradci ve třech budovách. Tu hlavní zdědila po základní škole Jih na Slezském Předměstí a je třeba říci, že ta má svá nejlepší léta už dávno za sebou. Proto v uplynulých dvou letech prošla rekonstrukcí budova výtvarného oboru a ve středu…
Čtěte více

Opravy Střeziny pokračují podle plánu. Tanečníci se budou do nové budovy stěhovat kolem Vánoc

Rozsáhlá rekonstrukce základní umělecké školy Střezina v Hradci Králové zatím pokračují podle plánu. Město nyní dokončuje stavební práce v rámci první etapy, během které se rekonstruovaly pavilony výtvarného a tanečního oboru a dostavěla se spojovací chodba. Zastupitelé města na…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme