Vstup zdarma první středu v měsíci láká na kulturu více návštěvníků

Vstup zdarma návštěvnoti prospívá.
Vstup zdarma návštěvnoti prospívá. | autor: planethk.cz

Už dva měsíce můžou zájemci každou první středu v měsíci využít vstup zdarma do krajských kulturních institucí. Navštívit je možné například muzea nebo galerie. V Hradci se jedná o tři instituce. Některá místa proto registrují zvýšený zájem o prohlídky. Je mezi nimi například královéhradecká hvězdárna a planetárium. Informaci přináší Český rozhlas Hradec Králové.

„Bylo tady asi přes 80 lidí s tím, že první středa v měsíci je zcela zdarma. Jinak máme menší počty návštěvníků, ale pátky a soboty míváme vyprodané,“ říká pro rozhlas Milan Cholasta z Hvězdárny a planetária v Hradci Králové.
Do krajem řízených muzeí, galerií nebo i hvězdáren je teď každou první středu v měsíci vstup zdarma.

Například Muzeum východních Čech v Hradci Králové už od 7. prosince 2022 vítá každou první středu v měsíci návštěvníky zdarma.

„Tímto krokem chceme lidem nabídnout v nelehké době snazší cestu za zážitky, které krajské instituce nabízí. Rozšířili jsme i vstup zdarma pro děti a seniory,“ popisuje mluvčí Královéhradeckého kraje Dan Lechman.

Kulturní instituce Královéhradeckého kraje nabízejí od prosince každou první středu v měsíci volný vstup. Pro děti a seniory to pak platí dokonce každý den.

Lidé můžou bezplatně navštívit asi dvacítku krajských kulturních institucí. V Hradci jsou to tyto tři instituce:

  • Galerie moderního umění Hradec Králové
  • Hvězdárna a planetárium v Hradci Králové
  • Muzeum východních Čech v Hradci Králové

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Velká kostičková výstava zaujme dospělé i děti

Na víkend navážou týdenní jarní prázdniny. Co můžete s dětmi v Hradci Králové podniknout? V sobotu jim v Adalbertinu divadlo PUK zahraje loutkové pohádky, v neděli se mohou stát malými muzejníky. Po celý týden se koná velká výstava stovek stavebnic a tisíců figurek LEGO. Dospělí…
Čtěte více

Modernizace hradecké hvězdárny s sebou přinese i zajímavou novinku

O rekonstrukci hradecké hvězdárny se mluví již delší čas. Budova na Novém Hradci Králové z let 1947 až 1961 slouží téměř beze změn již desítky let. Před lety bylo v jejím sousedství postaveno planetárium, které se otevřelo v roce 2015. Nyní kraj pořádá soutěž o novou podobu…
Čtěte více

Kraj chystá modernizaci hvězdárny. Náklady budou 160 milionů korun

Královéhradecký kraj vyhlásil architektonickou soutěž na projektovou dokumentaci modernizace objektu Hvězdárny a planetária v Hradci Králové. Zásadním kritériem v posuzování soutěžních návrhů je zachování funkčnosti pracoviště, a to zejména z hlediska vědeckého a edukačního.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme