Štítky: | Hokej | extraliga | HC Mountfield HK |

Vítěznou domácí sérii hradeckých hokejistů ukončila Slavia

Slavistická jistota Dominik Furch
Slavistická jistota Dominik Furch
Šest posledních domácích utkání dokázali hokejisté hradeckého Mountfieldu vyhrát. Navázat sedmým vítězstvím v řadě se jim však v rámci 30. kola hokejové extraligy hraného v pátek v podvečer na královehradeckém zimním stadionu nepodařilo. Smeknout museli před výkonem pražské Slavie, která dokázala do hradecké branky protlačit puk celkem šestkrát. Za domácí skóroval pouze jedenkrát kapitán Jiří Šimánek a tak se zrodila nekompromisní leč spravedlivá prohra Hradce 1:6.
 
Nepříjemnou premiéru před domácím publikem tak zažil hradecký odchovanec Josef Marha, který do Hradce přišel po ukončení angažmá v sousedních Pardubicích. Do sestavy se po zranění vrátil i obránce Peter Frühauf.

Prvních deset minut utkání vyznělo o něco lépe pro domácí, ale opět to byli hosté, kdo šel první do vedení. Ve  12. minutě po chybě hradecké obrany se Slavia dostala do přečíslení dva na jednoho, které dvojice Stránský, Klhůfek dokazála ukázkově zakončit – 0:1. Hradečtí hokejisté rozhodně zbraně nesložili a slušně zaplněná hala si užívala atraktivní hokej se šancemi na obou stranách. Ve slavistické svatyni vynikal svělými zákroky Dominik Furh, který zlikvidoval několik nepříjemných pokusů hradeckých hráčů. 

Konečné skóre první třetiny určil ve 20. minutě Juraj Valach. Na modré napřáhl a dělovkou prostřelil vše co mu stálo v cestě - 0:2.

Do druhé třetiny vlétli domácí jako uragán a jejich snaha byla v početní výhodě korunována gólem na 1:2. René Vydarený našel krásnou přihrávkou před branku hůl Jiřího Šimánka, který pohotově poslal puk za Furchova záda.

Rozhodla přesilovka Slávie pět na tři

Domácí hokejisté vycítili šanci na srovnání skóre za kterým je mohutně hnalo i více než pět tisícovek diváků, kteří zavítaly do ochozů zimního stadionu. Jejich snahu zastavilo ve 36. minutě vyloučení za příliš mnoho hráčů na ledě.  O necelou minutu později navíc putoval na trestnou lavici i Rudolf Červený za nedovolenou hru vysokou holí a  Slavii se nabídla jedinečná šance ke skórovaní. Vyhlášený stratég a trenér pražanů Vladimír Růžička si před jejím začátkem vybral oddechový čas, aby udělil svým svěřencům taktické pokyny. Ti je na ledě dokázali do puntíku splnit. Domácí golman Pavel Kantor tvrdou střelu Kadlece pouze vyrazil na Řůžičkovu hůl a ten se trefil přesně – 1:3.

Třetí třetinu Slavie zvládla dokonale. Nejenže nepřipustila nějaké zdramatizování výsledku, ale dokázala již ve 43. minutě odskočit na rozdíl tří branek. Po zaváhaní hradeckých hráčů se hosté dostali do přečíslení a přesnou přihrávku Vladimíra Růžičky dokázal ukázkově zužitkovat David Skonan – 1:4. Po tomto gólu opustil branku Pavel Kantor a do hry se dostal podruhé v sezóně náhradní golman domácích Ondřej Kacetl.

Hradečtí hokejisté se i za nepříznivého stavu hnali do útoku. Jejich šance však končily na skvěle chytajícím Dominiku Furchovi. Slavisté naopak dokázali ještě zvýšit v přesilovkách v padesáté a osmapadesáté minutě a tím uzavřeli skóre na konečných 1:6 ve svůj prospěch.

I přes nepříznivý vývoj utkání se opět ukázali hradečtí fandové, kteří hokejisty neopustili ani za rozhodnutého stavu. Na tribunách se tak opět prohnala „hradecká vlna“ a došlo i na známou píseň Jaroslava Uhlíře Není nutno. Stejně jako v předchozích utkáních byly hradečtí hokejisté vyprovázení do kabin za potlesku vestoje.

Peter Mikuš Peter Mikuš
Faul Slávistů na Jiřího Šimánka Faul Slávistů na Jiřího Šimánka
Hradec dáme gól Hradec dáme gól
Josef Marha čekal na přihrávku marně Josef Marha čekal na přihrávku marně
Kapitán na vhazování Kapitán na vhazování
Kritický moment - oslabení 5 na 3 Kritický moment - oslabení 5 na 3
Ondřej Kacetl podruhé v sezóně střídal Kantora Ondřej Kacetl podruhé v sezóně střídal Kantora
Slavistická gólová akce ve třetí třetině Slavistická gólová akce ve třetí třetině
1:6 1:6

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

NHL Global Fan Tour vás nechá nahlédnout do zákulisí nejlepší ligy světa. Exkluzivně v hradeckém Futuru.

Zatímco hvězdám v NHL pomalu vrcholí sezóna, tak fanoušci nejprestižnější hokejové ligy světa mohou zažít pravou zámořskou atmosféru kousek od domova. Už 11. května míří do obchodního centra Futurum Hradec Králové exkluzivní NHL Global Fan Tour. Návštěvníci všech věkových…
Čtěte více

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme