Štítky: | výlovy |

VIDEO: Výskyt na výlov čekal nejdéle

Výlov rybníka. Ilustrační foto.
Výlov rybníka. Ilustrační foto. | autor: mmhk.cz


Sobotní výlov na rybníku Výskyt přilákal do hradeckých lesů řadu pozorovatelů, ale hlavně těch, co si přišli čerstvě vylovené ryby koupit nebo rovnou ochutnat. Připraveny byly ukázky rybářského umění, ale také bohaté občerstvení a samozřejmě možnost koupě ryby přímo na hrázi. Začínalo se už brzo ráno. Podívejte se na video, které poskytla kangaTVczech.

 

Hlavní výlovy rybníků s tržními rybami v městských lesích probíhaly od soboty 31. října do soboty 28. listopadu. V prvním termínu vydal své šupinaté bohatství Datlík a poslední listopadovou sobotu Výskyt. Sobotní výlovy lesníci zavedli vloni a o jejich návštěvu projevila veřejnost velký zájem. “Přidali se k nám kolegové z kolowratského rybářství, kde mají i zpracovnu ryb a prezentovali tady své výrobky jako kapří hranolky nebo uzené ryby. Na sádkách budeme se při výlovu také grilovaly čerstvě vylovené ryby, nechyběly ani horké nápoje a další občerstvení,” řekl Milan Zerzán, ředitel městských lesů. Kromě čerstvých kaprů byly v prodeji i doplňkové druhy ryb, například amuři a ve velmi omezené míře i dravci - štiky, candáti a sumci.   

zdroj videa: KangaTVczech

Těsně před Vánocemi si lidé budou moci koupit štědrovečerní kapry od hradeckých lesníků na třech místech, na sádkách u rybníka Datlík, kde jsou ryby k mání po celý rok, u hájovny Zelený sloupek na Novém Hradci a ve stánku u budovy radnice čp. 1 na Velkém náměstí. Ceny zůstanou stejné jako vloni, kilogram výběrového Hradeckého kapra přijde na 90 korun, kilo kapra o hmotnosti do 2,5 kilogramu bude stát 85 Kč. Za zabití zaplatíte 10 korun, za kuchání 30 korun a za tašku 15 korun.

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Městské lesy prodávají vánoční stromky a budou i kapři. Ceny zůstávají jako loni

Sháníte vánoční stromek? Více než dva tisíce vánočních stromků a přes sedm tun ryb mají připraveno pro předvánoční prodej hradecké městské lesy. Zatímco prodej stromků už městští lesníci u dvou hájoven zahájili 1. prosince, kapry zájemcům nabídnou až těsně před Vánoci, a to na…
Čtěte více

Hradecké rybníky vydají své šupinaté bohatství

Čas výlovů je tady. Ten první na rybníku Roudnička už mají hradečtí lesníci úspěšně za sebou. Své šupinaté bohatství jim zanedlouho vydají ale také rybníky Datlík, Cikán a Výskyt. Návštěvníci si zde budou moci čerstvé ryby nejenom koupit, ale připraveno bude i rybí občerstvení.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme