Štítky: | Hřiště | parky |

V Sukových sadech vyroste nové dětské hřiště

Sukovy sady.
Sukovy sady. | autor: cs.wikimedia.cz

V Sukových sadech nedaleko obchodního centra Aupark by mělo vzniknout nové dětské hřiště. Sukovy sady by se tak měly stát místem, kde to skutečně žije a ne jen průchozím prostorem. Po dětském hřišti volají především místní. Přání by se jim mohlo začít plnit už letos. Uvádí to Hradecký deník.

Park celkovou rekonstrukci nepotřebuje. Vznikne tedy pouze dětské hřiště. Dostane klasické herní prvky, místo bude i pro míčové hry. V parku by měly vyrůst také bariéry, které odhluční rušnou Gočárovu ulici. Členové Komise místní samosprávy Pražské Předměstí – sever by v parku chtěli mít i psí výběh.

„V rozpočtu jsou už zařazeny prostředky a připravujeme výběrové řízení na zhotovitele,“ uvedl pro Deník vedoucí investičního odboru Valentýn Avramov. Předložené návrhy by měla posoudit odborná komise, do které budou přizváni i dva členové Komise místní samosprávy Pražské předměstí – sever. „Pravděpodobně to budu já a Jitka Dršatová,“ uvedl Miloš Berounský z KMS Pražské Předměstí – sever. Vítězný návrh by měl být podle Berounského představen na přelomu dubna a května radě města.

Vybraný zhotovitel v prví fázi vytvoří projektovou dokumentaci podle studie, kterou zpracoval odbor hlavního architekta. „Poté se budou muset získat potřebná povolení a pak teprve by měla následovat vlastní realizace,“ doplnil vedoucí investičního odboru. Kvůli zdlouhavému povolovacímu procesu stavební práce začnou až v závěru roku.

Částku 1,3 milionu na přestavbu parku investiční odbor získal z odboru hlavního architekta. Na obnovu části Sukových sadů přispěla i developerská společnost HB Reavis, která zbudovala blízký Aupark. „Společnost HB Reavis přispěla v prosinci částkou 300 tisíc korun,“ uvedl Miloš Berounský z Komise místní samosprávy Pražské Předměstí – sever. Část daru půjde na vybudování stojanů na kola u křižovatky Koruna. „Záleží nám na tom, aby byl Aupark přínosem pro všechny obyvatele Hradce Králové, proto podporujeme místní projekty," zdůvodnila příspěvek Kristýna Křemenová, marketingová a PR manažerka společnosti.

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Přes léto chce město opravit sportoviště. Která to budou a na co se jejich uživatelé mohou těšit?

Oprava hradeckých sportovišť čeká přes prázdniny na pracovníky Technických služeb Hradec Králové (TSHK) a zhotovitele. Téměř 15 milionů korun poputuje na instalaci úsporného osvětlení, multimediální LED obrazovky a opravu hracích ploch. Úpravy se týkají hřišť v Třebši, na…
Čtěte více

Herní prvky pro tělesně postižené děti budou na hřištích do konce června

Speciální houpačky pro tělesně postižené děti instalují Technické služby Hradec Králové na dětském hřišti v ulici Jungmannova-Hrubínova a na dopravním hřišti v Třebši. Cena houpaček se vyšplhá na téměř půl milionu korun. Děti se budou moci pohoupat na obou z nich už od konce…
Čtěte více

Nové stromy, lavičky i workoutový koutek obohacují prostředí na Moravském Předměstí

Moderní a ucelený vzhled získala hned tři veřejná prostranství na Moravském Předměstí. Plochy nacházející se v blízkosti Kejzlarovy, Mandysovy a Selicharovy ulice byly kompletně vyčištěné, město zde nechalo vysázet několik desítek nových stromů, keřů i okrasných rostlin. Do…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme