V hradeckém babyboxu byla v pondělí nalezena novorozená holčička. Jmenuje se Janička, po královéhradecké radní

Babybox v HK
Babybox v HK | autor: babybox.cz

Letošní první novorozené a odložené děťátko v babyboxu bylo v Hradci. Holčičku tam našli lékaři v pondělí ráno. Jméno dostala od zakladatele babyboxů v České republice Ludvíka Hesse. "Holčičku Janičku jsem pojmenoval podle Jany Třešňákové, radní Královéhradeckého kraje, jež má zásadní zásluhu na zřízení babyboxu," zdůvodnil Hess.V pořadí se jedná už o druhé dítě odložené do hradeckého babyboxu.

"Janička vstoupila do života zcela nahá, ještě mokrá s neošetřeným pupečníkem, jako by se narodila vedle babyboxu. První ošetření jí poskytl MUDr. Anatolij Truhlář, který je předsedou České resuscitační rady a velitelem letky ZZSHK," uvádí dále Ludvík Hess. Podle jeho informací je Janička donošená a váží přes čtyři kilogramy. Ředitel záchranky Jiří Mašek měl radost z druhé holčičky, které jeho babybox pomohl. Janička je prvním letošním děťátkem v babyboxu.

Hradecký babybox tak zafungoval už podruhé. I v prvním případě se jednalo o holčičku a stalo se tak v loňském roce na konci února. Dostala jméno Zuzanka. Babybox byl otevřen 19. září 2011. Celkem v České republice funguje již 68 babyboxů.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme