Útulek pro opuštěná zvířata po patnácti letech změní provozovatele

Útulek hledá provozovatele.
Útulek hledá provozovatele.

Město vypisuje výběrové řízení na provozovatele útulku pro opuštěná zvířata, který je určen především pro psy a kočky. Útulek provozovaly Technické služby Hradec Králové, nyní se město rozhodlo správu tohoto zařízení svěřit externímu dodavateli. Podmínky výběrového řízení na svém zasedání schválili radní města. Nový správce by po uplynutí všech stanovených lhůt mohl útulek začít provozovat ke konci léta.

 

„Na nového provozovatele budou kladeny přísné požadavky, především co se týče zkušeností s provozováním podobného zařízení. Hodnotit budeme ale také jiné důležité aspekty, jako vize dalšího rozvoje zařízení i formu komunikace s veřejností,“ říká náměstek primátorky pro oblast životního prostředí Adam Záruba.

Útulek pro opuštěná zvířata doposud provozovaly Technické služby Hradec Králové, radnice nyní rozhodla o předání správy tohoto zařízení externímu dodavateli. Na svém zasedání schválili radní města podmínky a vypsání výběrové řízení na nového provozovatele. Součástí nabídky je na provoz určeno více než 14,2 milionu korun, a to na dobu 36 měsíců včetně tříměsíční přípravné lhůty. „Nového provozovatele bychom mohli mít vysoutěženého v květnu. Po uzavření smlouvy bude mít tříměsíční lhůtu na převzetí budovy a zajištění všech potřebných dokumentů k provozu. Předpokládáme, že by se správy útulku mohl nový provozovatel zhostit koncem srpna. Pokud vše půjde dobře, mohlo by to být i o nějakou dobu dříve,“ vysvětluje náměstek Záruba.

Útulek pro opuštěná zvířata nedaleko malšovického lesního hřbitova provozovaly technické služby od roku 2008. Je zde osm míst pro psy v karanténě a 48 pro psy ve volném chovu. Pro kočky v karanténě je vyhrazeno sedm míst a pro volný chov je to deset. Za patnáct let prošlo útulkem téměř šest tisíc zvířat.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Z útulku je Azyl pro zvířata. Pejska si na venčení lze zarezervovat on-line

Hradecký útulek pro zvířata prochází výraznou proměnou, do které je zapojí i veřejnost. V únoru jej do své správy převzala společnost Městské lesy Hradec Králové a zařízení přejmenovala na Azyl pro zvířata. V azylu nyní probíhá přestavba a modernizace prostor, které by v…
Čtěte více

Místo útulku Azyl pro zvířata. A to není jediná novinka, která zařízení čeká

Nový provozovatel, nový název, nové logo. Městské lesy Hradec Králové převzaly útulek pro opuštěná zvířata v ulici Hradečnice k prvnímu únoru. Útulek nese nově název Azyl pro zvířata a má i své logo. Veřejnosti jsou již zapůjčováni vhodní psi na venčení a v plánu jsou i dny…
Čtěte více

Hradecký útulek povedou od února městské lesy. Chystají mnoho novinek

Útulek pro opuštěná zvířata v Hradci od prvního února převezme městem vlastněná společnost Městské lesy Hradec Králové. Městské lesy hodlají vytvořit útulku novou image a jeho prostory otevřít také veřejnosti. Do budoucna je zde v plánu i canisterapie či výcvik psů pro veřejnost…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme