Trolejbusy slaví sedmdesátku a oslavy budou stát za to. Na své si přijde celá rodina

Trolejbusy slaví kulatiny.
Trolejbusy slaví kulatiny. | autor: hradeckralove.cz

Trolejbusová doprava v Hradci Králové letos slaví sedmdesát let. V sobotu vyjede do hradeckých ulic speciální trolejbusová linka číslo 70. Symbolicky tak výročí připomene. Centrem oslav bude od 9 do 14 hodin terminál hromadné dopravy s ukázkami z dlouholeté tradice trolejbusů ve městě na soutoku Labe a Orlice. Vstup na akci a jízda v historických vozidlech je zdarma.

Trasa speciální linky s výročním číslem 70 bude kopírovat trasu linky č. 4 z Terminálu hromadné dopravy na konečnou zastávku Pod strání. V rámci akce také bude připomenut nejen technický rozvoj trolejbusové dopravy v krajském městě, ale také generace lidí, která se na něm podílela. Návštěvníci se mohou těšit na ukázky současných vozidel MHD včetně nejmodernějších elektrobusů a trolejbusů, bude možné nahlédnout do zázemí terminálu a k vidění budou i speciální montážní vozidla pro údržbu a opravy trolejového vedení. Součástí budou i oblíbené jízdy historickými vozy a výstava fotografií o trolejbusové dopravě v Hradci Králové v uplynulých sedmdesáti letech.

Program bude velmi bohatý a pestrý. Motoristé a fandové historických kousků si přijdou na své. Bude možné se vozy i projet. Přístupné bude zázemí terminálu, kdy si prohlédnete i originální dispečerské pracoviště „koule“ a trolejbusovou měnírnu, sloužící pro napájení trolejbusových tratí stejnosměrným proudem a předvedena bude funkce elektrické výhybky (na zemi), která na trolejbusových tratích slouží pro změnu směru jízdy trolejbusu. Akce nebud jen o autobusech a trolejbusech, představí se i hradecká městská policie.

Pro dobrou náladu zahraje od 9.30 do 14 hod. folkrocková hudební skupina Pianka Light.

Pro děti je od 10.30 do 13.00 hodin připraven speciální program a atrakce pod patronací rádia Černá hora. Děti se mohou těšit na lukostřelbu, opičí dráhu z obručí, kuželů, míčů atd., bumperbally či airbrushové tetování.

V areálu terminálu bude připraven dále např. skákací hrad i drobné dárky pro děti.

Děti se pak mohou zúčastnit autogramiády hokejistů MOUNTFIELD HK – pátého týmu letošní Tipsport extraligy (od 10 do 11 hod.). Hráči se podepíší na připravené kartičky či plakáty, dresy příznivců nebo jiné předměty.

Oddíl SK Karate Spartak Hradec Králové zde v rámci příprav a propagace v Hradci Králové konané akce - 13 th SKIF World Championship Czech Republic 15. - 21. 7. 2019 (MS v karate), připraví soutěže o vstupenky na MS a bude rozdávat informační materiály k MS. V přípravě je i autogramiáda, a to od 11 do 12 hodin, kde by byli přítomni reprezentanti, kteří jsou vyobrazeni na nejčastěji zveřejňovaných plakátech k MS, tedy dvojnásobná mistryně Evropy SKIEF Barbora Bukáčková a dvojnásobný mistr ČR SKIF David Novák.

V areálu nebude chybět ani občerstvení.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Opravy Pražského mostu už se blíží. Nebude ale uzavřen pro všechny

Plánovaná údržba Pražského mostu v centru Hradce Králové začne 8. dubna. Dělníci se na mostě objeví ale už o víkendu 6. dubna, kdy budou zahájeny finální přípravné stavební práce bez dopravních omezení. Během oprav bude otevřená pouze jedna polovina mostu pro chodce, záchranáře…
Čtěte více

Dopravní chaos u hradeckých škol má mírnit plán mobility

Plná parkoviště, nebezpečně a často proti pravidlům zastavující automobily, ze kterých v ranní špičce vystupují děti. To jsou nejčastější příčiny vzniku nepřehledných a kritických situací v blízkosti škol. Město Hradec Králové chce těmto nebezpečným kolizím předcházet vytvořením…
Čtěte více

Hradecký dopravní podnik stále modernizuje svůj vozový park. Vozidla mládnou

Ačkoliv si hradecký dopravní podnik vloni připomněl už pětadevadesáté výročí své existence, jiné podstatné číslo v jeho statistikách neustále klesá. Je jím průměrné stáří vozového parku. To je 7,75 roku. Ve srovnání s posledním známým údajem ze sousedních Pardubic je hradecký…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme