Štítky: | Magistrát | Divadlo | koronavirus | roušky |

Telefonní linky už pomáhají, roušky šijí i v hradeckých divadlech

Roušky šijí lidé i divadla.
Roušky šijí lidé i divadla. | autor: FB Divadla Drak

Od úterý jsou v provozu tři speciální telefonní čísla, na kterých mohou obyvatelé Hradce Králové žádat o pomoc nebo pomoc naopak nabízet. Zároveň město každým dnem očekává dodávky potřebných desinfekčních přípravků. Hradecká divadla se připojují k dobrovolníkům, kteří šijí ochranné roušky. V souvislosti se stávající situací dochází také k dalšímu uzavírání mateřských škol.

Město je připravené řešit krizové situace u lidí, kteří nemají nikoho z příbuzných či blízkých, kdo by jim v těchto dnech pomohl. Pro tyto případy je možné využít poradenské telefonní linky města.

INFORMAČNÍ LINKY MĚSTA HRADEC KRÁLOVÉ: 607 041 577, 607 042 086, 607 042 219

„Máme objednané různé dezinfekční prostředky a přípravky, jsme připraveni je pak obratem poskytnout do mateřských školek, sociálním pracovníkům, dopravnímu podniku či seniorům. Využíváme všech možných kontaktů či zdrojů, často se ale setkáváme s nabídkami zcela neúčinných přípravků a dodávky těch kvalitních zatím váznou,“ říká primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek.

K dobrovolnické inciativě domácího šití ochranných roušek se plánují připojit i hradecká divadla. „Sehnali jsme materiál, který již dorazil do Hradce Králové, využívat ho budou jak švadleny z divadel, tak dobrovolníci. Skauti, kteří se městu nabídli jako dobrovolníci, jsou připraveni pomoci s rozvozem látky i hotových roušek. Především je chceme poskytnout pracovníkům v sociálních službách a řidičům městské hromadné dopravy, ale doufám, že roušek nakonec bude tolik, že je budeme moci například i plošně dávat seniorům. Ale zatím to nechci slibovat,“ dodává primátor.

„Aktuálně jsou veškeré potřebné služby seniorům a zdravotně postiženým zajišťovány podle požadavků. Poskytovatelé sociálních služeb jsou jednak sami předzásobeni, zároveň jim je k dispozici hradecká potravinová banka. Vzájemně koordinujeme nabídky dobrovolníků, kteří by se mohli zapojit do práce právě u těchto poskytovatelů domácí péče, aby mohli reagovat na případné navýšení požadavků ze strany dalších seniorů či lidí v karanténě,“ říká Martin Hanousek, náměstek primátora pro oblast sociálních věcí.

V souvislosti se stávající situací dochází k dalšímu uzavírání mateřských škol. Od dnešního dne budou uzavřeny MŠ: Kukleny, Kampanova a Věkoše (K Sokolovně). Podrobný přehled, který je pravidelně aktualizován, naleznete zde.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Stížnosti se na magistrát dostanou skrze aplikaci. Vyřešila se jich už tisícovka

Aplikaci Munipolis, díky které je možné nahlašovat drobné závady nebo upozornit na nedostatky ve veřejném prostoru, si od spuštění v loňském říjnu stáhly téměř dva tisíce uživatelů. Jejím prostřednictvím se již podařilo vyřešit tisíc případů po celém Hradci. Aplikace kromě…
Čtěte více

ZVEME: Zima skončí vynesením Smrtholky, koná se Velikonoční jarmark

Co podniknout v Hradci Králové o víkendu? Můžete vyrazit na některý z koncertů - v Aldisu vystoupí Leoš Mareš, Laura a její tygři zahrají v klubu LUCIE, do Filharmonie dorazí úspěšná inscenace Caveman. V Adalbertinu se koná Velikonoční jarmark a děti tam budou moci…
Čtěte více

Město chce dát lidem možnost rozhodovat o části rozpočtu. Zatím hledá pro projekt název

Hradec chce zapojit své obyvatele do rozhodování části městských financí. Město už minulý rok spustilo několik participativních aktivit a projektů. Ani v tomto roce nechce od tohoto trendu upustit a tak spustí úplně první ročník participativního rozpočtu u nás. Co to vůbec…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme