Studie má pomoci rozhodnout, co město udělá s malu halou u zimního stadionu

Malá hala by se měla změnit.
Malá hala by se měla změnit. | autor: MMHK

Město nechá zpracovat studii proveditelnosti k areálu zimního stadionu v Hradci Králové, na svém zasedání v tomto týdnu se na tom shodlo zastupitelstvo. První urbanisticko-architektonická studie byla vypracována již v roce 2007. Od té doby se značně zhoršil především technický stav malé haly. Cílem nynější studie, na kterou bude vyčleněno přes 2,4 milionu korun včetně DPH, je najít řešení, jak by mohla lokalita v okolí stadionu v budoucnu vypadat.

„Malá hala není v úplně ideálním stavu a je třeba rozhodnout, zda investovat do oprav, nebo řešit její komplexní rekonstrukci. Právě tato studie by nám to mohla pomoci zjistit,“ uvádí náměstek pro oblast urbanismu a architektury Adam Záruba. Studie z roku 2007 obsahuje tři alternativní řešení. První dvě počítají s odstraněním stávajícího křídla hotelu, kompletní rekonstrukcí a dostavbou malé haly a její úpravou tak, aby lépe plnila požadavky v rámci jejího využití. Zastaralý obvodový plášť byl měl být podle ní nahrazen technicky vyspělými konstrukcemi, které splňují požadavky na nižší energetickou náročnost provozu a vyšší nároky na vzhled s ohledem na bezprostřední návaznost na historické jádro. Třetí variantou je, že by stávající objekt hotelu zůstal zachován a bude rekonstruován. Přínosem řešení bylo propojení obou hal a možnost přejít mezi nimi suchou nohou.

„Nová studie proveditelnosti prověří aktuálnost návrhu z roku 2007 a bude pozitivně reagovat na nejnovější trendy v oblasti udržitelné výstavby a energetické šetrnosti budov. Cílem je vyhodnotit další možnosti rozvoje areálu zimního stadionu s důrazem na architektonickou kvalitu a také vazby na okolí. V rámci řešení okolí bychom mimo jiné rádi zpřístupnili pro veřejnost nábřeží Orlice podél zimního stadionu mezi Moravským mostem a Jiráskovými sady.“ doplňuje náměstek Záruba. Na nynější pořízení studie proveditelnosti se počítá s částkou 2,4 milionu korun včetně DPH.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
18.11.2023 16:54
Viktor Martinek (neregistrovaný)
hala 2
Velmi záslužná věc se rýsuje, zdá se. . .Ono je vlastně neuvěřitelné jaký architektonický paskvil v podobě malé haly mohl vůbec na hranici starého města vzniknout.Nejhorší je samozřejmě opláštění a naprosto nefunkční členitost stavby,. . . Díky že se to snad změní, průchodnost nábřeží jistě plus.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Hradec prodloužil dohodu s Mountfieldem, hokejový klub zůstane do roku 2026

Po letošním historickém úspěchu, kdy hradecký hokejový klub získal v základní části extraligy Prezidentský pohár, se město Hradec Králové a společnost Mountfield dohodly na prodloužení spolupráce minimálně na dalších několik sezón. Město navíc přispěje na provoz zimního stadionu…
Čtěte více

Opravený prostor před "zimákem" má sloužit hlavně chodcům a cyklistům. Jsou tam i automatické sčítače

V loňském roce byla zahájena přeměna prostoru před zimním stadionem v Hradci Králové, kde je hlavní vstup do Jiráskových sadů a kříží se zde několik tras pro pěší i cyklisty. V místě byly dostaveny chybějící a opraveny stávající chodníky a cyklostezky, přibyly nové lavičky i…
Čtěte více

Před zimním stadionem bude hotovo do konce června. Město díky dotaci za opravy povrchů ušetří

Na podzim loňského roku zahájila v prostoru před hradeckým zimním stadionem stavební společnost rozsáhlé úpravy dopravního uzlu, dostavují a opravují se chybějící cyklostezky a chodníky. Městu se na tuto akci podařilo získat Rozhodnutí na dotaci z Integrovaného regionálního…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme