Štítky: | Sport | Hokej | extraliga | HC Mountfield HK |

Sparta přeťala hradeckou neporazitelnost

Rozmíška mezi hráči.
Rozmíška mezi hráči.

Hokejisté Hradce Králové ve 14. kole extraligy nestačili na favorita letošního ročníku Spartu Praha, které podlehli 1:5. O vítězi rozhodla druhá třetina ve které Sparta udeřila naplno a do sítě Kacetlovi branky dokázala dostat puk celkem třikrát v rozmezí pouhých šesti minut. Poté již zkušený sparťanský  kádr nějaký dramatický obrat utkání nepřipustil.

Utkání v hledišti hradeckého stadionu sledovalo 6 154 diváků.

Hradec vstoupil do zápasu aktivně a bylo vidět, že se slavného soupeře nezalekl. Za první třetinu dokázal na golmana hostí Pöpperleho vyslat patnáct střel. Ani jedna však nevedla ke změně skóre i když při přesilovce ve 14. minutě propasíroval do sparťanské branky puk Rudolf Červený. Rozhodčí však branku po poradě s videorozhodčím neuznal, jelikož puk přešel brankovou čáru až po přerušení hry. Hradec pak sice získal dvacetšet vteřin trvající přesilovku 5 na 3, ale využít jí nedokázal.

Sparťanský úder přišel v polovině utkání

Sparta ukázala svou sílu ve druhé třetině a definitivně zvrátila vývoj utkání na svou stranu. Skóre zápasu otevřel nejprve ve 30. minutě Přibyl, který velmi šikovně tečoval střelu Krejčíka – 0:1. Neuplynuly ani dvě minuty a Ondřej Kacetl musel puk z hradecké branky lovit podruhé, když na něj, po nájezdu ze strany, vyslal dobře mířenou ránu k přední tyči sparťanský Klimek – 0:2.

 

Hradečtí hokejisté sice zbraně nesložili, ale Sparta byla na koni a její hrači výborným pohybem znemožňovali založení nějaké nebezpečnější akce. 

Když navíc v 36. minutě vymetl levý růžek hradecké branky střelou z mezikruží Dominik Simon bylo o vítězi utkání téměř rozhodnuto – 0:3. Od této chvíle sparťanští hokejisté hráli spolehlivě dozadu, avšak neustále podnikali nebezpečené výpady do hradecké třetiny.

Sparta ukázala svoji kvalitu i ve třetí části hry. Nejenže se výborně bránila proti sílícímu tlaku Hradce, ale dokázala i udeřit. V 51. minutě se Klimek dokázal i s pukem precizně uvolnit na modré čáře a jel sám na hradeckou branku. Nájezd se mu i pod tlakem podařilo úspěšně zakončit rychlým a ukázkovým blafákem do bekhendu 0:4.

O minutu později se gólu po zásluze dočkali hradečtí hokejisté. Přihrávku aktivně hrajícího Červeného si kousek za modrou zpracoval Martin Pláněk a následně vyslal do sparťanské branky téměř nechytatelný projektil – 1:4.

Po vstřeleném gólu hokejisté Mountfieldu HK ožili a v jejich snaze byla patrná touha po další změně skóre. Ta přišla necelé tři minuty před koncem utkání, ovšem gól padl do jiné branky než by si hradečtí příznivci přáli. Domácí hokejisté museli v závěru utkání bránit sparťanskou přesilovku 5 na 3, ale zcela volného Kumstáta před Kacetlovou brankou se jim pohlídat nepodařilo a ten pohodlně dorazil puk po páté za Kacetlova záda a upravil tak skóre na konečných 1:5 pro hosty. 

Hradecké publikum téměř na jedničku

Do ochozů královehradeckého zimního stadiónu si v neděli večer na utkání se Spartou našlo cestu 6.154 diváků, což je zatím letošní divácký rekord. I přes nepřiznivý vývoj utkání vládla v hradecké hale výborná atmosféra.

Diváci odměňovali hradecké hokejisty potleskem po každé povedené akci a mnoha okamžicích fandila opravdu celá hala. I v době, kdy bylo téměř jasné, že hradečtí hokejisté vyjdou bodově naprázdno se ze sektoru fandů ozýval téměř deset minut nepřetřžitý chorál „Hradec dáme gól.“

Po skončení zápasu diváci setrvali na svých místech a potleskem a pokřikem „Hoši děkujem“ odměnili hradecké hokejisty za předvedený výkon.

Škoda jen, že si hradecký kotel nedokázal odpustit primitivní pokřik „Sparta b....... parta“, který je slyšet na každém stadionu na kterém Sparta hraje. Také pokřikovaní na ex-pardubického Rolinka, který v letošní sezóně nosí sparťanský dres bylo víceméně trapné. 

Vsupenky šly na dračku

O vstupenky byl mezi příznivci hradeckého hokeje velký zájem. Den před utkáním zbývalo v internetovém předprodeji do kterého byla část vstupenek uvolněna pouze necelých devět set lístků na stání a v atraktivním sektoru „I“ byla jediná volná sedačka na kraji první řady. Ovšem budoucí majitel tohoto místa musel počítat s výhledem přes plexisklo. Ostatní místa byla již vyprodána a případní další zájemci museli nákup vstupenek na utkání se Spartou realizovat přímo na pokladně hradeckého zimního stadionu. Ta byla otevřena v neděli ve 13 hodin. Již o půl hodiny dříve zde čekaly zhruba dvě desítky lidí a pár minut po otevření počet zájemců ve frontách vzrostl na čtyřicet.

Sparťané protestují proti hradeckému gólu. Sparťané protestují proti hradeckému gólu.
Golman hostí Pöpperle. Golman hostí Pöpperle.
Sparťanská rozehrávka. Sparťanská rozehrávka.
Kotel fanoušků. Kotel fanoušků.
Pohár pro vítěze extraligy byl k vidění v Hradci. Pohár pro vítěze extraligy byl k vidění v Hradci.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

NHL Global Fan Tour vás nechá nahlédnout do zákulisí nejlepší ligy světa. Exkluzivně v hradeckém Futuru.

Zatímco hvězdám v NHL pomalu vrcholí sezóna, tak fanoušci nejprestižnější hokejové ligy světa mohou zažít pravou zámořskou atmosféru kousek od domova. Už 11. května míří do obchodního centra Futurum Hradec Králové exkluzivní NHL Global Fan Tour. Návštěvníci všech věkových…
Čtěte více

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme