Ve městě se uklízí použitá pyrotechnika a Hradecké služby se chystají na svoz vánočních stromků

Úklid zbytků po novoročních oslavách.
Úklid zbytků po novoročních oslavách. | autor: TSHK

První dny nového roku jsou i v Hradci ve znamení úklidu. Technické služby Hradec Králové se věnují především důkladnému úklidu a odstranění zbytků po novoročních radovánkách. Ve druhém lednovém týdnu se zase začnou svážet vyhozené vánoční stromky. Z veřejných stanovišť je Hradecké služby, které mají ve městě na starosti svoz odpadu, budou odvážet až do konce ledna.

"Tradičně jsme nejvíce poházených odpadků a zbytků pyrotechniky zaznamenali na náměstích, v parcích a dalších významných veřejných prostranstvích. Smůlu měl během letošních oslav také jeden ze stromů na Slezském Předměstí, který od neopatrného zacházení s pyrotechnikou vzplál a v nejbližším možném termínu ho bohužel musíme odstranit," zní z  technických služeb.

Velký úklid se bude týkat také vánočních stromků. Ty Hradecké služby Marius Pedersen začnou svážet od kontejnerových stání u bytových domů ve městě v druhém lednovém týdnu od 8. do 12. ledna. Svozy z veřejných stanovišť separace budou prováděny do konce ledna.

Stromky by seměly vždy odevzdávat čisté, tedy bez ozdob, obalů a jiných nečistot, jelikož se vozí do městské kompostárny, kde budou zpracovány.

Během druhého lednového týdne budou při svozu bioodpadu odváženy i stromky z rodinných domů. V tomto případě je stačí umístit vedle hnědé nádoby na bioodpad.

Vánoční stromky je také možné odvézt rovnou do městské kompostárny v areálu letiště, která je pro občany v zimním období od prosince do konce února otevřena od pondělí do pátku v čase od 9 do 14 hodin, v sobotu pak od 9 do 15 hodin. Hradečtí občané zde mohou ukládat bioodpad zdarma.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Letos sekačky vyjely do města dřív. Hradečáci se opět mohou těšit na obrazce v trávě

Na hradecké travnaté plochy o velikosti přibližně 400 hektarů vyrazily už minulý týden sekačky. Důvodem je nebývale rychlý příchod jara. Technické služby Hradec Králové (TSHK) mají i nadále v plánu využívat mulčování pro větší odolnost trávníku proti suchu a mozaikové sečení k…
Čtěte více

Pražský most čeká velká údržba. Provoz na něm bude omezen

Na začátku příštího týdne začnou přípravné práce na opravu a údržbu Pražského mostu v centru Hradce Králové. Zhotovitel na místě provede obnovu protikorozní ochrany, montáž nových sítí proti ptactvu a opravu chodníků. Během prací, které stavbaři dokončí do konce července, bude…
Čtěte více

Nové stromořadí pomohl zaplatit výtěžek z dobročinného bazaru

V pořadí už třetí etapu regenerace stromořadí v ulici Na Drahách plánují provést pracovníci Technických služeb Hradec Králové. Obnovu uskuteční také díky financím z prvního hradeckého re-use bazaru, který se nachází v Kotěrově ulici v centru města. Projekt pomůže v jarních…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme