Štítky: | zápis | základní škola |

Školy v pátek a v sobotu přivítají budoucí prvňáčky

Zápisy do základních škol - 13.a14.4.2018
Zápisy do základních škol - 13.a14.4.2018 | autor: MorgueFile.com

Asi tak tisícovka dětí z Hradce Králové a okolí zasedne tento týden poprvé do lavice v základní škole. Zatím však jen na zkoušku. Městem zřizované základní školy totiž během jarních zápisů v pátek a v sobotu přivítají své budoucí prvňáčky, kteří svým učitelům a učitelkám předvedou, jak jsou připraveni na opravdové školní vyučování. Otevírat se bude celkem 40 tříd.

„Město v současnosti eviduje 872 dětí s trvalým pobytem v Hradci Králové, které by měly poprvé přijít k zápisu do prvního ročníku základních škol,“ říká Milan Jaroš, náměstek primátora odpovědný za oblast školství. Velká většina těchto dětí navštěvuje městské mateřské školy, část z nich ale dochází do předškolních zařízení, které nejsou na území města, nebo je provozuje jiný subjekt.

Do městských mateřských škol dochází 167 dětí, které již mají odklad školní docházky z posledního zápisu v loňském roce, dalších 829 dětí z těchto školek by mělo k zápisu přijít poprvé. „Zpravidla každý rok požádá o odklad necelých 15 % z celkového počtu dětí, které přijdou k zápisu,“ doplňuje Jaroš.

Loni bylo u zápisu v Hradci Králové celkem 1151 dětí, z nichž 163 žáků přišlo již po odkladu školní docházky. Z 988 dětí, které přišly k zápisu poprvé, požádalo o odklad školní docházky 160.

Město Hradec Králové zřizuje na svém území celkem 17 základních škol, které letos plánují otevřít celkem 40 prvních tříd. V probíhajícím školním roce je v městských školách 39 prvních tříd s 917 žáky.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Blíží se zápisy do základních škol. Co rozhoduje pro přijetí na konkrétní školu?

Bezmála tisícovka budoucích prvňáčků vyrazí v dubnu k zápisům do základních škol v Hradci Králové. Ty se letos uskuteční v pátek 12. dubna a v sobotu 13. dubna, přičemž od 25. března mohou rodiče prvňáčků podávat přihlášky prostřednictvím elektronického formuláře na webových…
Čtěte více

Základní škola Sever bude mít novou jídelnu s kuchyní. Na opravy se mohou těšit i další školy

Hradec připravuje rekonstrukci části Základní školy Sever v Lužické ulici. Dojít by mělo k rozsáhlým úpravám jídelny a kuchyně, nové budou rozvody kanalizace, vody, tepla i elektřiny, vyměněny budou podlahy i podhledy a dodáno nové odvětrávání. Nyní se bude vybírat projektant.…
Čtěte více

Škola v Úprkově ulici otevře novou venkovní učebnu na střeše a opravený pavilon

Před rokem byla v Základní škole Úprkova v Hradci Králové zahájena rozsáhlá rekonstrukce pavilonu druhého stupně. Kromě dílčích oprav vnitřních a vnějších rozvodů sítí zde bylo vystavěno také jedno patro nových odborných učeben včetně moderního vybavení, zelená střecha s…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme