Senátorem za Hradec bude Jaroslav Malý

Jaroslav Malý. Zdroj foto: jaroslavmaly.cz
Jaroslav Malý. Zdroj foto: jaroslavmaly.cz

Senátorem za Královéhradecko a Novobydžovsko bude v následujících šesti letech Prof. MUDr. Jaroslav Malý, CSc. Malý kandidoval jako bezpartijní za ČSSD. Ve druhém kole porazil s jasnou převahou bývalého primátora Hradce Králové a bývalého europoslance Oldřicha Vlasáka za ODS.

Malý dosáhl ve druhém kole nad Vlasákem převahy více než 20%. Vlasák získal 39,87% hlasů, Malý 60,12%. Necelé půlprocento hlasů nebylo platných. Volební účast činila pouhých 20%. Po prvním kole přitom rozdíl mezi oběma kandidáty nebyl zdaleka tak velký. Malý získal necelých 22%, Vlasák téměř 19%.
Jaroslav Malý (ročník 1946) dosud pracuje jako profesor Univerzity Karlovy a proděkan pro výuku LF UK Hradec Králové. Současně působí ve funkci lékařského náměstka ředitele Fakultní nemocnice Hradec Králové.
Neúspěšný kandidát Oldřich Vlasák má ještě šanci promluvit do dění na královéhradecké radnici. Koalice po komunálních volbách dosud nebyla vytvořena a ODS je stále ještě ve hře. Vlasák byl na kandidátce ODS sice až na pátém místě, ale díky preferenčním hlasům předstihl lídra kandidátky a stávajícího náměstka primátora Martina Soukupa. Podle některých kuloárních informací některé strany chtěly nechat další vyjednávání o koalici právě až po senátních volbách, aby byla situace v ODS vyjasněná.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Hradec bude mít i v dalším volebním období 37 zastupitelů, návrh na snížení počtu neprošel

v září letošního roku proběhnou komunální volby, ve kterých občané rozhodnou o novém složení zastupitelstev měst a obcí. Stávající zastupitelé musí v závěru svého mandátu v zákonné lhůtě stanovit počet členů tohoto kolektivního orgánu samosprávy pro nadcházející volební období.…
Čtěte více

Hradec další čtyři roky povede bývalý děkan Alexandr Hrabálek

Hradečtí zastupitelé tajnou volbou vynesli do primátorského křesla Alexandra Hrabálka, který kandidoval jako nezávislý za ODS. Pro jeho zvolení bylo 19 zastupitelů. Alexandr Hrabálek je bývalý děkan Farmaceutické fakulty Univerzity Karlovy. Vystřídá tak ve vedení města Zdeňka…
Čtěte více

V úterý by měli zastupitelé zvolit vedení města. Ve stejný den podepíše ANO, ODS a Zelení koaliční smlouvu

Zítra, tedy v úterý 30. října, už by Hradec Králové měl mít svého primátora, náměstky i radní. Koaliční smlouvu chtějí právě v tento den podepsat zástupci hnutí ANO, ODS a Změny pro Hradec s podporou Zelených. Koalice bude mít v sedmatřicetičlenném zastupitelstvu těsnou většinu …
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme