Sedačky ze západní tribuny fotbalového stadionu jsou pryč. Demolice pokračuje

Sedačky mizí.
Sedačky mizí. | autor: facebook FCHK

V pondělí 25. září se do západní tribuny malšovického stadionu zakously bagry a v těchto dnech z ní mizí sedačky. V nejbližších dnech se přemístí na druhou stranu. Obráceně se naopak stěhovaly reklamy a lavičky náhradníků. Za několik dní přijde na řadu také demontáž kiosků a střechy. Do zimy se západní tribuna zbaví všeho betonového.

Před čtrnácti dny byl u tribuny přistaven bagr, do kterého si každý fanoušek mohl sednout a symbolicky odbagrovat kus Malšovického stadionu. Pokud chtěl, mohl mít i svoji fotku. Nyní z ní mizí sedačky, které se přesunou na druhou stranu.

Demolicí začíná úvodní etapa stavby úplně nové arény za 550 milionů korun. Celá západní tribuna by měla být rozebraná do konce tohoto roku. Příští rok zmizí například i charakkteristická lízátka. Budou však nahrazena novými, která by měla být úspornější.

Nová aréna bude díky rekonstrukci splňovat požadavky na konání mezinárodních utkání a poskytne moderní a ve světě dnes již standardní komfort návštěvníkům stadionu i hráčům. Navíc s takovými parametry má reálnou šanci na získání dotace z ministerstva školství. Vzniknou zcela nové prostory pro návštěvníky zápasů, pro hráče, prostory pro média a VIP, prosklené lóže se zázemím, kanceláře fotbalového klubu, fanshop či stanoviště komentátora.

Vydání stavebního povolení předpokládá magistrát ještě v tomto roce, co nejdříve pak chce vypsat veřejnou soutěž na dodavatele. Jestli nedojde k nějakému zdržení, stavba nové západní tribuny by mohla začít již v průběhu příštího roku.

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Bude se běhat, hrát fotbal, jíst čokoláda a řádit v maskách

O víkendu se bude v Hradci Králové sportovat i kulturně žít. Votroci odehrají derby s Pardubicemi, poběží se jarní běh v novohradeckých lesích. Ve Futuru můžete navštívit Čokoládový festival, děti můžete vzít na Velikonoční pohádku, karneval nebo koncert Štístka a Poupěnky.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, výstavu Lega nebo do hradeckého aquacentra

Podzimní prázdniny a státní svátek 28. října slibují v Hradci Králové nejen oslavy dne vzniku samostatného Československa, ale třeba i bonus v hradeckém aquacentru v podobě 20 minut zdarma. Bude se hrát hokej i fotbal, můžete vyrazit na halloweenskou party nebo na velkou…
Čtěte více

Weber končí na lavičce Hradce, na nový stadion se vrací Kotal

Fotbalisté Hradce Králové mají nového trenéra. Po nepřesvědčivých výkonech a čtyřech prohrách v posledních pěti zápasech skončil na lavičce Votroků Jozef Weber. Novým koučem se stává Václav Kotal, který u týmu už v minulosti působil jako hráč i jako trenér, navíc žije v Hradci…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme