Štítky: | Hokej | extraliga | HC Mountfield HK |

Rozjetá Kometa dokázala zazářit v Hradci

foto: Mountfield HK
foto: Mountfield HK

Předposlední den roku byl v Hradci Králové ve znamení hokeje. Na královehradecký zimní stadion zavítal v rámci 33. kola nejvyšší hokejové ligy aktuálně třetí tým extraligové tabulky brněnská Kometa. Utkání, které se hrálo před televizními kamerami začalo s deseti minutovým zpožděním kvůli chování brněnských fandů. Ti do ochozu stadionu propašovali pyrotechniku, kterou těsně před úvodním buly odpálili. Pořadatelům tak chvilku trvalo, než obnovili pořádek v sektrou hostí a odstranili z ledu papírové konfety.

V první části hry byl k vidění rychlý hokej s několika dobrými šancemi na obou stranách, který však postrádal výraznější, oku lahodící kombinaci. To na královehradecké straně bylo zaviněno početnou marodkou. Do zápasu vinou zranění nemohli zasáhnout útočníci Martin Podlešak a Jaroslav Kudrna, obránce František Ptáček či nejproduktivnější hráč hradeckých kapitán Jiří Šimánek. A když se k tomu přidal i bezchybný výkon obou brankářů skončila první část hry bez branek.

Ve druhé třetině tempo hry nabralo na obrátkách. V prvních minutách Kometa dokázala hradecké hokejisty na pár okamžiků zamknout v jejich obranném pásmu, ale veškeré pokusy končily u opět jistě chytajícího domacího golmana Pavla Kantora. Ve 24. minutě dostal od Mertla přesnou přihrávku na modrou Peter Mikuš , který se střelou  na okamžik váhal, ale posleze vyslal dělovku směrem k Čiliakově brance. Puk před brněnským golmanem jěště dokázal jemně tečovat Michal Švihálek a ten rozvlnil síť branky hostů - 1:0. Pro Švihálka to byl první gól v hradeckém dresu. 

V dalších minutách druhé třetiny měli ze hry více hosté. Zatimco v první třetině hradečtí hokejisté dokázali Kometu přestřílet v poměru 9:7, druhá třetina vyzněla na střely lépe pro hosty 2:14. I přes tento výrazný rozdíl skóre 1:0 pro Hradec vzdrželo do druhé přestávky.

Třetí třetina rozhodla

V prvních dvou třetinách byl k vidění atraktivní hokej se šťasnějším vývojem pro hradecké hokejisty, ale více ze hry měla Kometa, která byla silnější na puku a dokázala lépe přistupovat ke kotouči. Její snaha byla korunována úspěchem v 43. minutě. Po záludném odrazu puku od zadního mantinelu skóroval Libor Pivko – 1:1. 

A bylo ještě hůř. Neuběhla ani minuta a brněnští hokejisté šli do vedení. Puk nahozený do pásma Hradce se odrazil od rozhodčího mezi kruhy, kde stál nikým nehlídaný Čermák. Ten dokázal pohotovou střelou překonat Kantora – 1:2.

Hradečtí hokejisté stejně jako v předchozích zápasech zabrali a o minutu později vyrovnal Michal Tvrdík ke kterému se puk odrazil od brankáře Čiliáka po střele aktivně hrajícího Davida Švagrovského – 2:2.

Po vyrovnávacím gólu se hra trošku uklidnila a byli to opět hradečtí, kteří diktovali tempo hry. O vítězství Komety však záhy rozhodl Hanzalík, který využil zaváhaní hradecké obrany prokličkoval se mezi kruhy odkud vystřelil směrem na Kantora. Hradecký útočník Škoda ve snaze zabránit brance vložil do střely hůl a nechtěně tečoval puk do branky – 2:3.  

Následný tlak hradeckých ani závěrečná power-play k vyrovnání nevedla a brněnská Kometa si tak z Hradce po právu odváží tři body. 

I přes prohru v posledním extraligovém utkání roku 2013 zůstává hradecký Mountfield na skvělém druhém místě. Další utkání sehrají hradečtí hokejisté ve Vítkovicích 3. ledna 2014. Na domácím ledě se představí o dva dny později proti Zlínu.

Utkání mezi Hradcem Králové a brněnskou Kometou sledovalo na zimním stadionu 6317 diváků, kteří opět dokázali, že v Hradci se naplno fandí za každého stavu. Atmosféru výborného utkání pokazilo pouze chování fanoušků Komety, kteří ve svém sektoru odpalovali petardy a pořadatelská službu byla nucena proti některým z nich zakročit.  

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

NHL Global Fan Tour vás nechá nahlédnout do zákulisí nejlepší ligy světa. Exkluzivně v hradeckém Futuru.

Zatímco hvězdám v NHL pomalu vrcholí sezóna, tak fanoušci nejprestižnější hokejové ligy světa mohou zažít pravou zámořskou atmosféru kousek od domova. Už 11. května míří do obchodního centra Futurum Hradec Králové exkluzivní NHL Global Fan Tour. Návštěvníci všech věkových…
Čtěte více

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme