Štítky: | Kultura | Rock for People | Festival |

Rock for People je na startovní čáře. Festival má i vlastní čističku odpadků

Foto: Archiv pořadatelů
Foto: Archiv pořadatelů

Tři dny nabité tou nejlepší muzikou českých i zahraničních kapel zvučných jmen, tisíce návštěvníků, filmy, ale i spousta nehudebního programu pro účastníky všech generací. Přesně to přinese 20. ročník oblíbeného festivalu Rock for People, který v hradeckém Festival parku v areálu letiště startuje tento čtvrtek 3. července a potrvá až do soboty 7. července.

Loni hudební akci navštívilo kolem třiceti tisíc lidí. Podobná účast se dá podle organizátorů očekávat i letos. I přes monstróznost akce pořadatelé dbají na to, aby byl Rock for People po všech stránkách ekologický. Po celém areálu jsou rozmístěny speciální barevné koše, které jsou pravidelně vyváženy. Letos byl navíc jejich počet opět o něco navýšen. Nechybí koše na plasty, papír a hliník, přibyly také sběrná místa na sklo.

Exkurze do čističky jsou každý den

Festival má navíc svou vlastní čističku odpadů. A tak veškeré odpadky, které vyhodíte do připravených pytlů, směřují k recyklaci. Návštěvníci se o tom mohou letos přesvědčit na vlastní oči. „V letošním roce mohou zájemci absolvovat exkurzi v třídícím centru a dovědět se tak zajímavé informace nejen o třídění odpadů na Rock for People, ale i zajímavé informace o koloběhu recyklace,“ zvou do třídičky organizátoři akce. Na exkurzi s výkladem do třídícího centra můžete zavítat denně od devíti do čtrnácti hodin. Stačí se pouze zaregistrovat prostřednictvím Facebooku Třídím odpad na RFP nebo na stánku Čistý festival přímo v areál, u letiště.

Podporovat čistotu na festivalu je nejen v zájmu jeho pořadatelů, ale také samotných účastníků. Pokud vás totiž v průběhu festivalu při třídění odpadu přistihne tým projektu Čistý festival, můžete získat speciální odměnu. A sice možnost zahrát si na Rock for People na jednom pódiu společně s kapelou Wohnout. Kromě třídění odpadů dbá festival i na to, aby byly veškeré propagační materiály tisknuty na recyklovaný papír. Recyklovaný je rovněž toaletní papír, který bude k dispozici v TOI TOI budkách v areálu.

Zátěž pro životní prostředí je i doprava dvaceti tisíc účastníků do Hradec Králové. Rock for People proto dlouhodobě podporuje vlakovou dopravu na festival, spolupracuje i s Dopravním podnikem města Hradec Králové, díky němuž na do areálu jezdí mimořádná kyvadlová doprava.

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

V Hradci vystoupí Ed Sheeran

Hradec Králové už díky různým festivalům zažil řadu hudebních celebrit. Nyní se může chystat na další zvučné jméno. V létě 2024 vystoupí na hradeckém letišti v rámci své "+ - = ÷ x Tour" legenda současné populární hudby Ed Sheeran. Oznámili to dnes organizátoři z Améba…
Čtěte více

ZVEME: Na Opaťák fest, Kára Day nebo do Divadla Drak

Co čeká Hradečáky o víkendu? Na Opatovickém rybníku se koná festival, na Šrámkově statku v Pileticích zahrají Malina Brothers, na Polygonu se chystá takzvaný Kára Day. S dětmi můžete vyrazit do Divadla Drak nebo na pohádku do kempu Stříbrný rybník.
Čtěte více

ZVEME: Hradec o víkendu pohltí festivaly hudby, divadla, jídla i piva

O víkendu můžete v Hradci Králové jíst, pít, poslouchat hudbu, sledovat filmy i divadelní představení. Do Amfiteátru na Chlumu zavítají slavní čeští herci s kusem Víš přeci, že neslyším, když teče voda. Letní kino Širák zve na film Buď chlap! V Žižkových sadech bude…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme