Rekonstrukce „Benešovky“ pokračuje podle plánu, hotovo má být v termínu – na konci roku

Na konci roku bude na Benešovce hotovo | Foto: Archiv
Na konci roku bude na Benešovce hotovo | Foto: Archiv

Rozsáhlá rekonstrukce Benešovy třídy v Hradci Králové, která zasáhla jedno z nejlidnatějších sídlišť ve městě, pokračuje podle plánu a termín jejího dokončení – tedy konec letošního roku – by se podle vedení města měl stihnou. 

Během oprav, které začaly loni v létě, jsou už ukončené práce ve východní části Benešovy třídy a provoz se zde má obnovit se začátkem letošních prázdnin. Mezitím se práce přesouvají na protější stranu Benešovy třídy – tady se počítá s úplným zprovozněním na konci letošního roku. 

Benešova třída od loňského roku prochází první z celkem pěti etap oprav. Podle vyjádření vedení města to s termínovým plněním vypadá zatím velmi dobře. „Termíny dokončení jsou zatím v pohodě. Na východní části Benešovy třídy jsou kompletě hotové konstrukce garáží, uvnitř se nyní dělají omítky, vzduchotechnika a elektroinstalace. Venku je kompletně hotová komunikace, chodníky a mají se dodělávat cyklostezky,“ popsal současný stav prací na Benešovce Jindřich Vedlich, náměstek primátora zodpovědný za rozvoj města. 

Východní část ulice se má částečně navrátit do provozu v červnu a kompletní otevření je plánováno na červenec. 

Stavební práce se tedy už s koncem loňského roku přesunuly do západní části Benešovy třídy. „Tady jsou nyní realizovány demolice, zakládá se kanalizace a stavba garáží,“ upřesnil náměstek Vedlich a dodal, že v říjnu počítá se zprovozněním zbývací části ulice, ke kompletnímu ukončení prací dojde na konci roku 2014

Protože provoz a ani pohyb pro chodce není na Benešově třídě právě jednoduchý, vyzývá město ke zvýšené opatrnosti. „Pokud je to možné a občané nemusí přes Benešovu třídu jezdit, prosíme je, aby tuto oblast raději objeli,“ apeluje náměstek Vedlich.

Problémy s pohybem na Benešově třída ale mají především imobilní obyvatelé, na příklad vozíčkáři se nedostanou nyní na poštu. „S odborem sociálních věcí si mohou imobilní občané dohodnout osobního asistenta, který jim přístup umožní, nebo mohou využít služeb vedlejší pošty,“ uvedl ještě Jindřich Vedlich. 

Částka za první etapu oprav Benešovy třídy se vyšplhá na 200 milionů korun a město zatím nemá žádné signály, že by to mělo být více, i když se už realizovaly vícepráce za 1,5 milionu korun. Velkou část financí hodlá Hradec Králové čerpat u fondů Evropské unie. 

V průběhu března se už také začne vybírat zhotovitel další etapy oprav. Jak bude Benešova třída vypadat po dokončení rekonstrukce se dočtete v článku Benešovka se dočká i vodotrysků.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
25.2.2014 09:59
Michal (neregistrovaný)
Termíny!!!!!
Vážení hezky se Vám to píše. A co třeba uvádět termíny, Vaše rádoby nic neříkající formulace a možná i záměrně neuvádění informace nahrávají radním.
(„Termíny dokončení jsou zatím v pohodě. Na východní části Benešovy třídy jsou kompletě hotové konstrukce garáží, uvnitř se nyní dělají omítky, vzduchotechnika a elektroinstalace. Venku je kompletně hotová komunikace, chodníky a mají se dodělávat cyklostezky,“ popsal současný stav prací na Benešovce Jindřich Vedlich, náměstek primátora zodpovědný za rozvoj města). Kdo mi odpoví na otáku, kdy měla a kdy bude dokončena PRVNÍ etapa. Podle oficiálních informací měla být dokončena do konce roku 2013. Předání stavby se prý zdrželo o 2 měsíce, tedy by měla být dokončena do konce února 2014!!! Chyba teď to vypadá, že možná do konce července 2014!!!
Jaké informace máte Vy??? Kde jsou tyto informace ukryty??? Proč nejsou zveřejněny???

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Lávka na Benešovce už slouží lidem. Kolik stála její oprava?

Nejen obyvatelům Benešovy třídy už slouží nová lávka u Kozlovky. Dokončena je o téměř dva týdny dříve, než se původně plánovalo. Práce byly zahájeny loni v létě, po technologické přestávce pokračovaly dokončovací práce. Výsledkem je úplně nová lávka za více než 10,6 milionu…
Čtěte více

Nová lávka na Benešovce se brzy začne stavět. Kdy bude hotovo?

Na Benešově třídě v Hradci Králové brzy začne výstavba nové lávky u Kozlovky. Nahradit má tu stávající, na které doposud probíhaly bourací práce. V následujících týdnech dojde k výstavbě mikropilotů, na kterých bude přibližně v polovině září postavena lávka nová. Během…
Čtěte více

Zarostlá lávka ke Kozlovce na Benešově třídě se začala bourat

Jedna z neutěšených částí Benešovky by se měla během několika měsíců dočkat proměny. Lávka,která vede ke Kozlovce se v těchto dnech začala bourat. Na jejím místě vznikne lávka nová. Po ní se budou moci Hradečáci projít hned od Nového roku. Jde o jeden z mnoha dílků, které tvoří…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme