Štítky: | uzavírky | Technické služby | MHD |

Provoz v Hradci omezí uzavírky. U Alessandrie až do listopadu

U Alessandrie je doprava omezena.
U Alessandrie je doprava omezena. | autor: TSHK

Až do 12. listopadu 2023 bude úplně uzavřena komunikace v ulici Bratří Štefanů z důvodu nezbytné opravy povrchu vozovky. Pokládka nové asfaltové vrstvy by měla proběhnout ve svátek v sobotu 28. října, v den pokládky bude uzavřena i křižovatka u polikliniky. Náhradním termínem je pak 4. listopad. Odkloněna je i veřejná doprava.

"Po dohodě se stavbou jsme zajistili možnost vjezdu na nedaleké hotelové parkoviště a do parkovacího domu. Objízdná trasa bude vyznačena v ulicích tř.SNP, Kladská a Bratří Štefanů. Zvláštní pozornost věnujeme i naší městské hromadné dopravě. V plánovaném období provádění živičného krytu silnice od 28. října 2023 do 4. listopadu 2023 bude objízdná trasa se zastávkami platit i pro MHD," uvádějí hradecké technické služby v tiskové zprávě.

Pokládka nové asfaltové vrstvy by měla proběhnout ve svátek v sobotu 28. října, v den pokládky bude uzavřena i křižovatka u polikliniky. Náhradním termínem je pak 4. listopad.

Objízdná trasa pro vozidla bude vedena ulicemi Kladská, Lipová a třída SNP. Pomocná trasa ulicí Brandlova. Slezská ulice bude dočasně jednosměrná ve směru z Pospíšilovy třídy do ulice Jižní.

Uzavírka části ulice se dotkne i linek MHD č. 12, 25, 25Š, 33, 51 a 52. Spoje budou mít objízdnou trasu ulicemi Kubelíkova a Slezská.

Na základě této skutečnosti budou přesunuty zastávky. Zastávka Alessandria na ulici Bratří Štefanů bude zrušena bez náhrady, linky 12 a 33 nově zastaví na zast. Poliklinika 2 ve směru Stoletá a na zast. Alessandria na Pospíšilově třídě ve směru Pyrám.

Linky 25, 51 a 52 budou mít náhradní zastávku Alessandria poblíž Českého statistického úřadu v Myslivečkovy ul. ve směru Dům L, v opačném směru zastaví na zast. Alessandria na Pospíšilově třídě jako obvykle, jinak bude položená zast. Poliklinika 2 ve směru Orlice Park, ta bude před budovou OSSZ ve Slezské ulici.

Pro linku č. 25Š bude po dobu této uzavírky zastávka Alessandria zrušena bez náhrady. (Cestující mohou využít zastávky Poliklinika 2 nebo Škola SNP).

Uzavírka v ulici Akademika Bedrny

Do 7. října 2023 proběhne oprava povrchu místní komunikace v ulici Akademika Bedrny. Vzhledem k této opravě bude tato část ulice uzavřena. Z důvodu bezpečnosti bude na místě zřízena objízdná trasa, která bude jasně vyznačena přenosným dopravním značením. V případě nepříznivých klimatických podmínek je stanoven také náhradní termín opravy od 9. října 2023 do 14. října 2023.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Letos sekačky vyjely do města dřív. Hradečáci se opět mohou těšit na obrazce v trávě

Na hradecké travnaté plochy o velikosti přibližně 400 hektarů vyrazily už minulý týden sekačky. Důvodem je nebývale rychlý příchod jara. Technické služby Hradec Králové (TSHK) mají i nadále v plánu využívat mulčování pro větší odolnost trávníku proti suchu a mozaikové sečení k…
Čtěte více

Opravy Pražského mostu už se blíží. Nebude ale uzavřen pro všechny

Plánovaná údržba Pražského mostu v centru Hradce Králové začne 8. dubna. Dělníci se na mostě objeví ale už o víkendu 6. dubna, kdy budou zahájeny finální přípravné stavební práce bez dopravních omezení. Během oprav bude otevřená pouze jedna polovina mostu pro chodce, záchranáře…
Čtěte více

Hradecký dopravní podnik stále modernizuje svůj vozový park. Vozidla mládnou

Ačkoliv si hradecký dopravní podnik vloni připomněl už pětadevadesáté výročí své existence, jiné podstatné číslo v jeho statistikách neustále klesá. Je jím průměrné stáří vozového parku. To je 7,75 roku. Ve srovnání s posledním známým údajem ze sousedních Pardubic je hradecký…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme