Primátor o fotbalovém stadionu: „ECE nás vypeklo“

Návrh nové fotbalové arény | Vizualizace Casua a ECE
Návrh nové fotbalové arény | Vizualizace Casua a ECE

Začátkem týdne se kolem stavby fotbalového stadionu v Hradci Králové, který má nahradit nedostačující fotbalový stánek „Pod lízátky“, dalo dění do pohybu. Společnost ECE, která v polovině roku 2008 vyhrála výběrové řízení na stavbu nové fotbalové arény a využití okolních pozemků v Malšovicích, totiž oznámila, že z projektu chce vycouvat. Novým realizátorem se má podle všeho stát stavební společnost HB Reavis. Vedení města Hradec Králové je však v rozhodnutí opatrné a říká, že vstup nového partnera se musí nejprve právně a smluvně prověřit.  

Pro samotné město Hradec Králové a jeho fotbalový klub je stadion velice důležitý, alespoň tak to královéhradecká radnice deklaruje. Počínání společnosti ECE, která chce ze stavby vycouvat kvůli změnám ve své obchodní strategii, však primátor města Zdeněk Fink komentoval slovy: „ECE nás poměrně hodně vypeklo.“ 

Podle toho, co primátor uvedl ve středu na tiskové konferenci, prý společnost HB Reavis o projekt nové fotbalové arény projevila zájem už před rokem. „HB Reavis uvádí, že převezme veškeré závazky. Není však jednoznačné, zda to lze bez nového výběrového řízení. Teď to je u právníků, kteří mají vyhodnotit, jaký postup je pro město nejlepší, aby to nebylo napadnutelné ani ze strany právní, ani ze strany odpůrců stavby,“ uvedl ve středu primátor Fink. 

Zástupci společnosti HB Reavis tedy na jednání s ECE a vedením města Hradec Králové všechny ubezpečili, že projekt chce HB Reavis převzít i s jeho původní filozofií. Pokud by královéhradečtí zastupitelé souhlasili s tím, že do projektu stavby nového fotbalového stadionu vstoupí jiná stavební společnost, tak by do městské kasy přiteklo téměř 260 milionů korun za pozemky, na kterých by se stavělo. Dále by HB Reavis vybudovala infrastrukturu v okolí budoucího stadionu v hodnotě 115 milionů korun včetně parkovacích míst. „Přislíbeno bylo i převzetí závazku financování fotbalového klubu, které by v průběhu deseti let mělo dosáhnout výše 176 milionů korun,“ doplnil primátor Fink. 

Prvním krokem k tomu, aby se do projektu stavby fotbalové arény zapojila nová společnost, je však souhlas zastupitelů města k ukončení smlouvy mezi Hradcem a společností ECE. Pak je na právním zhodnocení, zda nebude nutné vypsat novou veřejnou soutěž. Vedení radnice, ale nepředpokládá, že by se návrh dostal na program jednání zastupitelstva ještě v letošním roce.

Více k tématu výstavby nového fotbalového stadionu v Hradci Králové najdete také zde

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Nejlépe hodnocený příspěvěk ▼
5.12.2013 20:28
bouda (neregistrovaný)
ano uz ted, zitra, max. pozitri!!!!
....uz to bude...uz ted..skoro...3,2,1...a zase hov... zobrazit | souhlasím (+1) | nesouhlasím (-0)

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
5.12.2013 12:35
FC Nechce HK (neregistrovaný)
..prekvapuje to snad jeste nekoho ?
5.12.2013 17:48
Urban (neregistrovaný)
RE:
Aspon je o cem psat... je to marny.
5.12.2013 12:40
HK klasika (neregistrovaný)
..aneb 5 let pote ...
..uz budou mrtvi zastanci i ti co jsou proti, vsichni z ECE...HB a vubec vsichni, jen ty nase divizni lizatka plna nekopu tu budou dal...
5.12.2013 20:21
jedna banda (neregistrovaný)
..trapny...trapny...trapny
fotbal.idnes.cz/foto.aspx?r=ms-fotbal-2014&c=A1312...

......
..nektere - take rozvojove - zeme uz stavi :))
5.12.2013 20:28
bouda (neregistrovaný)
ano uz ted, zitra, max. pozitri!!!!
....uz to bude...uz ted..skoro...3,2,1...a zase hov...
6.12.2013 09:00
Diviš (neregistrovaný)
Od začátku na těchto stránkách tvrdím,že tento megalomanský projekt za stávající ekonomické situace je naprostý nesmysl.Na to co nyní předvedlo ECE jsen od začátku upozorňoval!! Nejde o fotbal ,ale o kšeft.!!!!Ještě že to nestačili začít bourat to by byl asi konec vrcholového fotbalu v HK . Hradec nový fotbalový stadion potřebuje a o tom není řeč.Tento Spartakiádní, ruský nesmysl byl pro fotbal omyl od samého začátku!!!Rekonstrujte stávající stadion jako Plzeň a zapomeňte na nákupní centrum!!! !!!Zdar FC HK!!!!!!
Dalším nesmyslem je samozřejmě nákupní centrum "U Koruny"!Zcela zbytečné a místo by se nechalo využít daleko lépe. bezplatné parkoviště u nádraží!!!
6.12.2013 09:08
Diviš (neregistrovaný)
Oprava v předešlém příspěvku !!!!!!
Poslední věta "bezplatné parkoviště u nádraží"tam nepatří!!!!!!
Děkuji
11.12.2013 07:54
Divim se Divisovi :) (neregistrovaný)
RE:
Ale jiz ste to tam napsal a ted to teda neplati, co vse tedy neplati co jste jiz napsal? Urcite rikate neco o....kdyz nekdo rekne, ze to tak rici nechtel...ale uz to rekl

A to parkoviste je sileny napad, zrejme tam parkujete, protoze jinak si nedokazi predstavit koho to napadne, narvat na takovou plochu parkoviste a jeste zdarma :) Vy jste vtipalek, zdarma :)) to rika muj soused, vecny to komunista, tenkrat to bylo vse zdarma :))

Vsem je jasny, ze jde o obchod, to nam rikat ani nemusite. Nebo si myslite, ze jako nekdo prijde a rekne, je Vy jste ale krasne mesto, lup Vam tady neco postavim za 3mld :) at je to jeste hezci?

Vy se snad ohnete na ulici pro odpadek co nekomu upadl a hodite do prislusne popelnice?

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Bude se běhat, hrát fotbal, jíst čokoláda a řádit v maskách

O víkendu se bude v Hradci Králové sportovat i kulturně žít. Votroci odehrají derby s Pardubicemi, poběží se jarní běh v novohradeckých lesích. Ve Futuru můžete navštívit Čokoládový festival, děti můžete vzít na Velikonoční pohádku, karneval nebo koncert Štístka a Poupěnky.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, výstavu Lega nebo do hradeckého aquacentra

Podzimní prázdniny a státní svátek 28. října slibují v Hradci Králové nejen oslavy dne vzniku samostatného Československa, ale třeba i bonus v hradeckém aquacentru v podobě 20 minut zdarma. Bude se hrát hokej i fotbal, můžete vyrazit na halloweenskou party nebo na velkou…
Čtěte více

Weber končí na lavičce Hradce, na nový stadion se vrací Kotal

Fotbalisté Hradce Králové mají nového trenéra. Po nepřesvědčivých výkonech a čtyřech prohrách v posledních pěti zápasech skončil na lavičce Votroků Jozef Weber. Novým koučem se stává Václav Kotal, který u týmu už v minulosti působil jako hráč i jako trenér, navíc žije v Hradci…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme