Štítky: | Hokej | extraliga | HC Mountfield HK |

Peter Mikuš vystřelil výhru 31 vteřin před koncem prodloužení

foto: mountfieldhk.cz
foto: mountfieldhk.cz

Hradečtí hokejisté dokázali po urputném boji porazit Mladou Boleslav po gólu Petera Mikuše, a to v závěru prodloužení 3:2. Dlouho to však vypadalo, že si hosté z Hradce odvezou všechny tři body. Ještě na začátku třetí třetiny totiž družina Petera Draisaitla prohrávala 0:2. K úplnému obratu zavelel až v čase 47:44 mazák Jaroslav Kudrna, jehož trefa do horního růžku branky hostujícího gólmana Michala Valenty znamenala snížení na rozdíl jednoho gólu a především vnesla do hostujících řad nervozitu. O vyrovnání se postaral hradecký kapitán Jiří Šimánek pouhých 12 vteřin před koncem hrací doby a posunul tak utkání do prodloužení. Na jeho konci v čase 64:29 vše propálil dělovkou od modré Peter Mikuš a zajistil hradeckému týmu vítězství a dva body do extraligové tabulky.

Hradecké trápení a pak...

Domácí nastoupili do utkání poprvé v letošní sezoně v brance s náhradníkem Ondřejem Kacetlem a první dvě třetiny zažívali velké trápení. Puky odskakovaly od hokejek a pouze těžko hradečtí útočníci hledali recept na to, jak se dostat do blízkosti hostující branky. Na rozdíl od předchozích utkání se v útočném pásmu soupeře nedokázali udržet delší dobu. Byla to Boleslav, která se v desáté minutě ujala vedení. Milan Hruška vystřelil od modré čáry na Kacetlovu branku, kde pohotovou tečí usměrnil puk po horní tyčku Lukáš Pabiška – 0:1. 

O čtyři minuty později mohl sice srovnat Jaroslav Kudrna, ale střela do zcela odkryté branky mu nesedla a Valenta ještě stihl po puku skočit. A tak se skóre měnilo až ve 38. minutě. Hradečtí obránci váhali za brankou se založením útoku tak dlouho, až je o puk dotírající hráči Mladé Boleslavi připravili. Jednoduše poté nahodili z rohu před Kacetlovu branku, kde kotouč do sítě usměrnil boleslavský Látal.

… velký hradecký obrat

I ve třetí třetině to dlouho vypadalo, že Hradci Králové dnes není souzeno vstřelit gól. Atmosféra na tribunách i v kotli přesto vypadala, jako kdyby hradečtí hokejisté s vysokým náskokem mířili za vítězstvím.

Trpělivost fanoušků a tradiční chorály dohnaly ve 48. minutě první lajnu ke snížení. Tomáš Mertl si dobře všiml, že společně s ním najíždí na boleslavskou branku Jaroslav Kudrna a puk poslal do míst, kde jej tušil. Přihrávka sice nebyla ideální, ale Kudrna se po ní natáhl hokejkou v jedné ruce, udělal to však famózně. Přistrčil si puk na forhend, následnou střelu neuspěchal a na poslední chvíli poslal puk mazácky do horního růžku boleslavské branky – 1:2.

Kapitán opět v roli spasitele

Zatímco u předchozího gólu zapracovala Kudrnova šikovnost, u vyrovnávacího to byla Šimánkova přímočarost. Hradec byl nucen za nepříznivého stavu sáhnout ke hře bez brankáře. V samém závěru Slovák nahodil puk před hostující branku, kde si jej převzal Roman Kukumberg, který však byl zády a tak prodloužil na najíždějícího kapitána Jiřího Šimánka. Ten, vědom si nedostatku času, se nerozmýšlel a z voleje propálil vše před sebou a bylo vyrovnáno – 2:2. Hradecká hala v tom okamžiku explodovala a 4163 platících diváků začalo oslavovat své hrdiny. I u vyrovnávacího gólu je potřeba ocenit práci Jaroslava Kudrny, který těsně před Šimánkovou dělovkou projel před boleslavským golmanem a zaclonil mu výhled.

Euforie pokračovala i v prodloužení

Po vyrovnávacím gólu byli hradečtí hokejisté při chuti a vytvořili si během prodloužení několik slibných akcí. Naopak Boleslav byla na kolenou a tak přišel trest. Domácí vyhráli buly a puk od modré nechytatelnou dělovkou uklidil do sítě Peter Mikuš – 3:2. Stalo se tak pouhých 31 vteřin před koncem prodloužení.

Zatímco si diváci v ochozech užívali vítězství, na domácím trenérovi Peteru Draisaitlovi nadšení z předvedeného výkonu vidět nebylo a k výkonu svých svěřenců nekompromisně dodal: „Začali jsme hrát pozdě, proto jsou dva body velmi vzácné. Doklepali jsme to tam. Takhle ale hrát nemůžeme, potřebujeme mnohem víc od druhé a třetí lajny. Hráči se nám budou muset prosadit, nemůžeme hrát pořád na jednu pětku. Tentokrát nám to ještě vyšlo, příště to nemusí stačit. Začali jsme trošku jezdit až v polovině zápasu a měli jsme alespoň trochu tlak. Když budeme hrát takhle, moc toho nevyhrajeme. Chybí nám příspěvek všech hráčů. “

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

NHL Global Fan Tour vás nechá nahlédnout do zákulisí nejlepší ligy světa. Exkluzivně v hradeckém Futuru.

Zatímco hvězdám v NHL pomalu vrcholí sezóna, tak fanoušci nejprestižnější hokejové ligy světa mohou zažít pravou zámořskou atmosféru kousek od domova. Už 11. května míří do obchodního centra Futurum Hradec Králové exkluzivní NHL Global Fan Tour. Návštěvníci všech věkových…
Čtěte více

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme