Parkovací dům v Gayerových kasárnách už dostává konkrétní podobu. Otevřen bude v červnu

Parkovací dům v Gayerových kasárnách začne fungovat v červnu.
Parkovací dům v Gayerových kasárnách začne fungovat v červnu. | autor: MMHK

Stavba parkovacího domu pro 284 aut v areálu Gayerových kasáren postupuje podle plánu. Návštěvníci náměstíčka mohou vidět, že budova budoucího parkovacího domu už se rýsuje. V současné době je kompletně hotová monolitická stavba, jakmile počasí dovolí, začnou práce na technologických celcích, jako elektroinstalaci či vzduchotechnice. Řidiči zde budou moci zaparkovat s největší pravděpodobností už v červnu.

"Parkovací dům bude fungovat v kombinovaném provozu, to znamená, že bude přístupný jak návštěvníkům Hradce Králové, tak i rezidentům," řekl Jiří Holubec, jednatel společnosti ISP s tím, že o tom, kdo bude patřit mezi rezidenty se bude teprve rozhodovat.

První řidiči by zde mohli auta zaparkovat v červnu. Parkovací dům by měl být zpřístupňen jak pro elektromobily, tak pro vozy na plynná paliva. A bude koncipován tak, aby i větší automobily neměly problém při parkování.

"Stavba běží hodně rychle a snažíme se hlídat všechny detaily.Ta naše vize se naplňuje, takže jsem spokojený," řekl Jaromír Chmelík, architekt a projektant.

V létě by pak v areálu Gayerových kasáren měla podle plánu začít rekonstrukce samotných kasárenských objektů, kde vznikne moderní depozitář pro sbírky Muzea východních Čech.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Obnova Vrbenského kasáren není levnou záležitostí. Kraj požádal o dotaci 230 milionů

O více jak 230 milionů korun z kapitoly Národního plánu obnovy určené na revitalizaci brownfieldů požádal Královéhradecký kraj na projekt rekonstrukce Vrbenského kasáren v Hradci Králové. Kraj chce s pomocí této dotace financovat energeticky účinnou revitalizaci objektu…
Čtěte více

Vedení města chce znovu otevřít jednání o smlouvě s parkovací firmou ISP

Nové vedení hradecké radnice chce opět otevřít otázku parkování ve městě. Třicetiletá smlouva s parkovací firmou ISP je v polovině a Hradec Králové chce znovu otevřít jednání o jejím zrušení. Před devíti lety se to přitom tehdejšímu primátorovi nezdařilo. Velké diskuse…
Čtěte více

U polikliniky na Slezském Předměstí vyroste parkovací dům

Město ve spolupráci se společností ISP připravuje výstavbu nového parkovacího domu Rožberk. Stát bude v místě stávajícího parkoviště u polikliniky na Slezském Předměstí a poskytne až 284 parkovacích míst ve třech podlažích. Místa na střeše budou upravena pro větší rodinné vozy a…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme